Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trądzikowa

Wypiszcie wszystkie PRODUKTY SPOŻYWCZE, które wedłu Was szkodzą CERZE!

Polecane posty

Gość Trądzikowa

Prosze o pomoc, chciałabym wiedziec jakie produkty szkodza cerzę i prawdopodobnie powoduje pojawianie sie pryszczy! Dziekuje z góry!

Gość czekolada na pewno

Gość gwozdzikowa
produkty tluste i pikantne

Gość Trądzikowa
A przy okazji mozecoe wpisac rzeczy do jedzonka, które pomagaja w leczeniu trądziku!

Gość mleko jogurty smietana
kakao,chipsymslodycze,ostre przyprawy dodawane np do spaghetti, cola

Gość alkohol papierosy ketchup
ostre przyprawy chipsy nutella:(

Gość Trądzikowa
Papierosy juz rzuciłam , alkohol tez ograniczyłam pije tylko okazyjnie, ale czekolade po prostu kocham :( tak samo ketchup!!

Gość nie zawsze
Z tego co zauważyłam jedzenie nie ma żadnego wpływu na moją cerę. Długo walczyłam z trądzikiem, dermatolodzy radzili mi zmienić sposób odżywiania. Dostosowałam się do tego, jadłam dużo warzyw, owoców z mniejszą zawartością tłuszczu, chleb biały zamieniłam na czarny. Nie piłam gazowanych napojów, unikałam fast foodów i pikantnych potraw. Długo stosowałam tę dietę i nic, pryszcze nadal były. W końcu pomogła mi Diane 35. Są ludzie, u których widać na twarzy to co jedzą, ale ja mogę jeść samą marchew a pryszcze i tak nie zejdą.

Gość gwozdzikowa
moze masz grzyba w jelicie - moja kolezanka miala pryszcze od grzyba w jelicie

Gość Trądzikowa
a jak go usunęła?

Gość gwozdzikowa
no leczyla tego grzyba - miala jakas okropna diete - zero cukru , zero czekolady , nic z mlecznych produktow i inne takie , ale grzyb ciagle nawracal - teraz sie leczy u jakiegos homeopaty, ale szczerze mowiac na jej miejscu juz bym sie chyba pogodzila z tmi pryszczami , bo efektu praktycznie nie ma , a takie ograniczenia w jedzeniu - to nie dla mnie

Gość gwozdzikowa
no i u niej mialo tez znaczenie , ze ciagle jest w stresie , bo juz ma taki charakter , ze sie wszystkim strasznie przejmuje

Gość corinne
ja czytalam ze to z czekolada to nieprawda tylko ludowy zabobon :]

Gość kunka
u mnie jedzenie ma wpływ na cere.lecze trądzik od 6 lat.też brałam diane 35 ale po odstawieniu po 1,5 roku brania znów dostałam trądzik.to po czym napewno sypie na twarzy to czekolada,ketchup,majonez,wszystko co ma ocet i tak jak inni pisali pikantne potrawy.ja polecam zabieg mikrodermabrazji i kwasy,bo diety nie pomagaja jedynie mogą ograniczyć w małym stopniu trądzik.

Gość agaaai
a to moj patent ktory juz wczesniej zamieszczalam:wierze ze dieta pozwala wyleczyc tradzik albo choc go zmniejszyc!! juz od roku tym sie bardzo interesuje i wprowadzam w życie co do wit B to czesto czytam zeby wystrzegac sie B12, rzadziej że B6. natomiast wit B5 bardzo dobrze wplywa na stan skory. z takich ciekawostek to czytalam ostatnio ze swietne na problemowa cere jest wino biale (!) nie stosowalam jeszcze tego no i jeszcze maly problem by byl ze skombinowaniem tego bo 18 jeszcze nie stuknela ale warto wiedziec ktore wybierac w razie jakiejs imprezki czy wypadu rodzinnego (tam zawsze mam wszystkich alkoholi do wyboru do koloru. tylko zastanawia mnie jedno. wino biale jest przeciez wytrawne a nie nalezy np jesc tych cytrusow wiec zastanawiam sie czy to czasem podobnie nie wplywa:> wogole to moim patentem a wrecz obsesja jest wystrzeganie sie przetworzonych produktow i ogolnie chemi w nich. zwracam na to uwage nawet przy wyborze warzyw i owocow. mam taka tabelke gdzie jest wykaz ktore mocno chlona pestycydy ktore nie bardzo przydatna rzecz. oczywiscie czesto kupuje kasze i ryze w zdrowej żywnosci jesli chodzi o warzywa to lekarze zalecaja jesc kapuste, sałate, rzepe i pomidora. wyczytalam tez gdzies ze kalarepa ma dobre dzialanie na pryszcze. no i ryby!! szczegolnie morskie bo maja dobre tluszcze omega 3 i omega 6. zreszta tak samo jak orzechy wloskie ktore czesto wcinam. warto tez jesc slonecznik i pestki dyni bo maja CYNK, a wiadomo lepiej naturalnie sobie go dostarczac niz faszerowac sie specjalnymi tabletkami cynkowymi jesli chodzi o te przyprawy to zastanawiam sie jak to jest z ziolami suszonymi??? one chyba nie podrazniaja skory??? bo ja czesto je dodaje do roznych potraw. aha.. no i koniecznie OLEJ LNIANY zamiast zwyklych. wedlug moich obserwacji, jest najlepszy dla naszej cery. mam go, i niestety smakuje OKROPNIE ale dodajac do niego czosnek i zalewajac ryz wogole nie czuc ja osobiscie ograniczam owoce, bo wkoncu maja duzo cukrow i to tez moze zle wplywac. (morele ponocna tradzik dobre, ale mi sie juz przejdadly) i jedna poprawka co do czosnku. ostatnio dowiedzialam sie od dermatologa ze on rowniez podraznia gruczoly i nie nalezy go jesc. za to jesli chodzi o takie ostrzejsze przyprawy to imbir jest odpowiedni.

Gość Trądzikowa
natRaa No to się ciesz, bo jak widzisz nie kazdy tak ma!!

Gość Ble ble
Słyszałam ze trzeba ograniczac nabiał, a czy to prawda, ze jak sie je jabłka to korzystnie wpływa na trądzik?

Gość Trądzikowa
Dziękuje bardzo :) moze ktos jeszcze o czyms słyszał?

Gość ja mai
ja slyszalam o bakteriach candida ktore moga sprawiac problemy np, z cera;)

Gość emilka 21
A mi alkohol czekolada i CocaCola nie szkodzily nigdy!! Chyba ze na zeby:D Mam pruchnice wiec i tak nie moge juz pic a szkoda buuu!!! Zolty ser szkodzil,.. i mleko.Wylaczylam ze swojego menu:) Tez zmienilam diete.Wiecej warzyw , platki owsiane na pobudzenie watroby jakies mroczne smierdzace plyny i jest juz prawie ok!:D Morele tez wcinam..suszone uwieeeelbiam.

Gość emilka 21
Aha ja zjadam duzo sera bialego z cebula,cebula jest poprostu super!! Ale nie mozna duzo zjadac bo jest ciezkostrawna:( Ja bym jadla i jadla..i czosnek tez.. mlask mlask :P