Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

Do psychologa - prywatnie czy państwowo..................?

Polecane posty

Gość przeprowadzam

[15.09] 19:44 25 i No wlasnie, nie wiem co lepsze: ----- czy prywatny psycholog (tzn czy nie bedzie mu chodzilo o jak najdluzsze prowadzenie terapii ze wzgledu na pieniadze) ----czy moze panstwowy (ten natomiast moze mnie po prostu zbyc - wiadomo jak jest ze panstwowa sluzba zdrowia). Jakie macie doswiadczenia w tej kwestii?

Gość fcdfcs
chcialam zapisac sie do panstwowego to pani pielegniaka mnie zbyla,ze trzeba miec skierowanie od neurologa (?) wiec odwrocilam sie na piecie,chodze prywatnie i wiesz jakos nie odczuwam zeby chcialajak najczesciej sie ze mna widywac, najczesciej to co 2 miechy :) ale wybor nalezy do Ciebie :)

Dziekuje za odpowiedz i czekam na wiecej. Nie wiem czy neurolog dalby mi skierowanie, bo nie wiem czy moj problem jest az tak powazny...w kazdym razie MUSZE w koncu isc do psych.

Gość .mnkj
po co wydawac pieniadze,jest Centrum Psychoterapii i sa tam psycholodzy i psychiatrzy na NFZ.do zadnego panstwowego lekarza tego typu nie potrzeba skierowania.ktos tu wprowadza w blad.a z jakiego miasta jestes?

Jestem ze stolicy. To będzie moj \"pierwszy raz\" u takiego lekarza, bardzo mi zalezy na tym, zeby ktoś udzielił mi fachowej pomocy....

Gość .mnkj
pojdz do Centrum Psychoterapii na Sobieskiego 112 przy Chelmskiej.chcesz telefon?

Gość .mnkj
tam sa zapisy.ok 3 tyg.czeka sie na wizyte,ale warto.

Gość .mnkj
zaraz ,pojde po notes,chwile potrwa

Gość .mnkj
841 26 13 od 8.00 do 18.00 pracuja procz sobot.chodze tam co pol roku.prawie 2 lata temu chodzilam tam na psychoterapie.jestem zadowolona.

Super, dziękuję Ci bardzo za fatygę. 🌻👄 Mam jeszcze 3 pytanie do Ciebie: 1.Czyli jak - moge tam zadzwonic a oni umowia mnie na wizyte? Mam powiedziec przez telefon dlaczego chce do nich sie zapisac? 2. Przy Chelmskiej? A nie na Sobieskiego przy szpitalu? I jeszcze jedno...moze glupie pytanie. Czy to wpisuja Ci do ksiazeczki zdrowia? I powod dla ktorego tam chodzilas? Pewnie tak....

Gość .mnkj
tak,zadzwonic lub pojechac.powiedziec ze chcesz skorzystac z pomocy psychologa-nie pytaja dlaczego.powiedz ze na 1godz.bo mnie sie pytali czy na 1/2 czy 1godz.nie wiem jak jest teraz czy pytaja.to jest przy Chelmskiej nie kolo szpitala.Sobieskiego 112.nie wpisuja do ksiazeczki zdrowia tylko sprawdzaja czy masz wazna-musi byc wazna!jezeli np.bedziesz chodzic na terapie to po ukonczeniu wydadza ci papierek A-4.a tak to dokumentacja zostaje u nich.powodzenia.

Gość chodzicie na wizyty raz
na pol roku???

Gość mnkj
gdy mam potrzebe.najpierw chodzi sie co ok.6 tyg.tak ustalaja wizyty!

Gość to bez sensuuuuu
terapia powinna byc częściej

Gość uppupupup
No to jak z tą terapią?

Gość mnkj
na terapie chodzi sie 3 mies ,4 razy w tyg.po 3 godz.ttak bylo jak ja chodzilam teraz moze zmienilo sie cos.

Gość slow kilka -o-
poczatkowo wyznaczaja wizyty u psychologa czesto a z czsem rzadziej tak w panstwowych jest i psycholog ewent.zacheca do konsultacji z psychiatra Ci obaj lekarz i psycholog wspolpracuja ze soba przekazuja sobie postepy w leczeniu....

Gość nayumi22
TO ZALEZY. Ale mysle ze panstwowo.To ze mamy taka a nie inna sluzbe zdrowia nie znaczy ze ludzie ktorzy sa tam zatrudnieni to nieroby ktore czerpia radosc ze znecania sie nad pacjentami - - - - - - - - - - - Zanim trafilam do mojego ukochanego psychologa ,odwiedzilam 4 panstwowych, jedna pania psychiatre i jednego psycho od DDA. Bylo to bardzo ciekawe doswiadczenie:) Nie zaluje ze stracilam kupe czasu(i nerwow) na testowanie ich.Czasami trzeba posprawdzac, tak jak w supermarkecie.Jeden nam nie pasuje to szukamy nastepnego. Mojego znam juz 5 lat:) Przechodzi niestety na emeryture. Mowie niestety bo chociaz nie jest mi potrzebny to czasami lubie do niego wpasc i poopowiadac co u mnie.

Gość nayumi22
ps. Sam psycholog nie pomoze jesli sama nie bedziesz pracowala nad soba i szukala przyczyny swoich problemow! W moim przypadku wydawalo sie ze bede sobie w stanie poradzic ze swoimi problemami dopiero kolo 30 (!) , i potrzebna bedzie terapia. Uparlam sie i w tym momencie ,po testach okazuje sie ze wszystko jest w normie a nawet powyzej:D Zainteresuj sie psychologia,to bardzo ciekawa dziedzina nauki - bardzo przydaje sie w zyciu!!!

Gość beznadzejny....dzien
podbijam

Gość patrykk
prywatni ciagna kase a pacjent naiwny bo mu sie wydaje ze w godzine ktos mu pomoze.nayumi ma racje lepiej poszukac tego za free.

Gość anon7161
Jak to zdołował?:O

Gość pozwolę sobie podbić

Gość pracuje z psychologiemumawiam
itd. z własnego doświedczenia wiem,że jeśli chodzi o jakosc usług (czas wizyty przede wszystkim) prywatny pacjent ma lepiej.poza tym nie widzę szczególnej różnicy.