Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sarcia93

nie moge sie pozbyc wyprysków

Polecane posty

Gość sarcia93

no wlasnie...nie moge sie pozbyc wyprysków ,nie bylam u dermatologa , ale stosuje rozne mascie , nie wiecie , jak moge sie pozbyc wypryskow bez zadnych zastrzykow i czy krem laroshe na tradzik jest dobry...prosze odpowiedzcie , bo mecze sie z tym 2 lata , a mam teraz lat 13

Gość jedna rada brevoxyl

Gość sarcia93
kupilam sobie ten brevoxyl i mam nadzije , ze mi pomoze :D

Gość inka malinka
na jednym z topikow wyczytalam ze nie jest dobrze stosowac Brevixyl w tak mlodym wieku , wiec moze jednak na wszelki wypadek zapytaj o to swojego dermatologa ok?:)

Gość Podrażniona
jakich zastrzyków ?!

Gość inka malinka
o jacie jeszcze jedno BARDZO WAZNE !!! Brevoxyl jest mascia na tradzik grudkowo..krostkowy (poskorny powiedzmy :) ) bodajze , i nie mozna go polecac wszystkim jak leci ktorzy maja problemy z cerą!!! Bardzo watpie by tak mloda osoba poradzila sobie ze swoimi syfkami wlasnie tym ,poniewaz nie jest to (jestem pewna na 99%!!) lekarstwo na jej problem. Wiem ze starsze dziewczyny (sama mam 23 lata) maja takie - juz nie jest to taki typowy tradzik wlasnie i Brevixyl sie nadaje. Naprawde dobrze by bylo gdybys poszla do dermatologa najpierw, bo mozna sobie zniszczyc buzie:( lepiej zeby lekarz kontrolowal co i jak! :)

No tak..ale po prostu w pewnym wieku TRZEBA przez to przejść, jeżeli ma się skóre taką a nie inną, bo po prostu sie ja zniszy. Niech na razie dba o skórę delikatnie, myje jakimś żelem czy pianką i do tego lekki krem i powinno być dobrze. Nie idealnie, dobrze.

Gość sarcia93
ale mi to juz nawet po tym vrevoxylu troche przeslzo,mialam tylko troche zluszczoine skore i na drugi dzien nie mialam juz takich krostek i jest juz dobrzed

ja się męczęz tym dziadostwem od ogólniaka, czyli z 6 lat, nie wiem czy w ogola da sie to wyleczyć, a może tafiałam na beznadziejnych lekarzy, co jest b. prawdopdobne:(

Dziewczęta jeśli chcecie, żeby problem z trądzikiem zniknął powinniście modlić się do Pana Boga, aby skóra była tylko normalna, czyli zdrowa u wszystkich ludzi na świecie. Aby był tylko jeden rodzaj skóry normalny. Na pewno kiedy byłyście młodsze, przed dojrzewaniem nie miałyście takich problemów ze skórą, bo była normalna. Później skóra zaczęła robić się tłusta i pojawiać się zaczęły na niej okropne krosty, często bolesne, pojawiły się zaskórniki i ogólnie wszystko to zeszpeciło całą twarz, a co za tym idzie plecy, ramiona, dekolt. Mycie przestało być przyjemnością, a stało się utrapieniem ciągnącym się w nieskończoność. A jeśli dodać do tego jeszcze częste mycie włosów, które pewnie też się przetłuszczają i mycie zębów, to codzienna higiena trwa bardzo długo. Wiem bardzo dobrze jak to jest, bo sama mam takie problemy. I chociaż teraz stan mojej skóry minimalnie się polepszył (tzn. nie pojawia się już na niej tyle krost, co dawniej), to skóra jest pełna zaskórników i jest tłusta. Tylko Pan Bóg może sprawić, aby te problemy zniknęły. Nawet gdyby jakiś środek sprawił, że krosty by zniknęły, to i tak skóra będzie zanieczyszczona w środku i będzie tłusta. A wiecie jakie to okropne uczucie, gdy tłuszcz się leje z twarzy. I ile pieniędzy się wydaje na środki przeciwtrądzikowe, a i tak są nie skuteczne. Pomyślcie o przyszłości, jesli wy macie takie problemy, to bardzo możliwe, że i wasze dzieci będą je mieć. Chciałybyście tego dla nich ? Skóra, włosy, zęby to wizytówka człowieka, czy się tego chce czy nie. To wszystko jest na zewnątrz. Wiecie, że ta choroba rujnuje życie. Pokonanie tego problemu raz na zawsze jest jego rozwiązaniem. Jednak człowiek jest bezsilny i słaby. Trzeba to przyznać, bo taka jest prawda i prosić Pana Boga by On go rozwiązał, bo my nie dajemy rady. Ja modlę się o to codziennie, jeśli chcecie przyłączcie się do mnie, bo im więcej osób tym lepiej. \"Jeśli dwaj z was na ziemi zgodnie o coś prosić będą, to wszystkiego użyczy im mój Ojciec, który jest w niebie\" (Mt 18, 19). Jest mnóstwo świadectw ludzi w Internecie i nie tylko, których modlitwy zostały wysłuchane.

Gość o rany...............

Gość doaraceli
ja moge modlić się z tobą- tylko to mi chyba pozostało

Gość Ja się będę modliła
poruszył mnie twój post, bo bardzo ładnie to napisałaś i postanowiłam że co wieczór bede prosić Boga o to, aby wszyscy ludzie na świecie mieli ładną, zdrową cerę. Bez krostek, naczynek i przetłuszczania. Nietrudno się domyśleć ze samam mam problemy z cerą :o Ale od dzis bede się modłiła z Tobą!! 🌻

Gość oj ojjj dziewuchyy
a ja wiedzialam ze tak bedzie.. problem w tym ze ta kobieta ma racje tylko troche przesadzila:D wiara bardzo pomaga,naprawde!! mi sie wydaje ze nie mozna przeginac i mowic ze > sama < wiara wyleczy bo jest to tylko taki bonus do tego co robimy. poprostu wazne jest to, zeby sobie najpierw wyobrazic swoja czysta ladna buzie i uwierzyc ze ona taka jest naprawde a potem dazyc do tego.uwierzyc ze skoro to co mamy na twarzy to jest cos nienaturalnego to nie jest to nam potrzebne. poprostu dzialanie na psyche!!! i gnebienie jej,bo to wszystko co nam wylazi to wylazi ze srodka:D nie bierze sie z sufitu. a wiec wierzcie ze nadejdzie dzien kiedy wszystkie pokonamy.. aha jeszcze cos - zawsze mozna sie pomodlic bo to nie boli a moze przypadkiem spotkamy kogos (Bozia zesle ;) )kto nam powie czym sie wyleczyl i na nas tez zadziala.

Dziękuję Wam dziewczyny, że nie przeszłyście obojętnie nad moim postem i że też będziecie się o to modlić. Ja to traktuję bardzo poważnie. Pan Bóg wysłuchuje i dzisiaj. On nigdy o nas nie zapomina.

Gość sarcia93
alez ja wierze w Boga tylko nie rozumiem dlaczego mam to tak dlugo i w takich ilosciach i w tak mloym wieju, to mnie juz doluje.zawsze wszyscy mowili , ze jestem ladna ,a teraz stalam sie krosciata i brzydka sarunia i nie musze mowic jak siue ze mnie niektorzy nabijaja,nie chodzi nwet o innych , ale o jakas samoakceptacje , to tez jest bardzo wazne, czlowiek zakompoleksiony nie jest CZLOWIEKIEM SZCZESLIWYM :(

nie mogłam nic nie napisać. ja tez mam tradzik... mam 15 lat i nie pamietam dnia zebym spojrzala w lustro z usmiechem na twarzy.. to jest straszne i my razem sie rozumiemy, dlatego tez bede modlisc sie o to zeby wszyscy mieli zdrową skóre i piekna cere..

Gość sarcia93
sama modlitwa nie wystarczy ...jest takie madre przyslowie"Jak trwoga to do Boga".Znam osoby , które mają jeszcze wiecej pryszczy ode mnie , a nic z tym nie robia, nie choidza do dermatologa i nie stosuja zadnych środków , które nawet w "minimalnym" stopniu by im pomagały ...

Gość kollo
o matko,jajby pan bog nie mial wazniejszych spraw.wstyd.