Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestreresowanaaaaa

PEKLA GUMKA!!! JA PO 3 MICROGYNONONACH-CZY MAM SIE BAC?????

Polecane posty

Gość 19 latka
To w ktorym dniu wzielas tabletki?? 7 czy 8 jesli w 8 dniu wzielas to dobrze przeciez.. bo jest 7 dni przerwy i w 8 dniu sie bierze. Sadze ze w ciazy raczej nie bedziesz a ile miesiecy bralas ten yasmin?

Gość mnie zawsze
jezeli wzielas w 8 dniu to bylas zabezpieczona wiec nie masz sie co martwic. a jesli wzielas w 9 dniu to wtedy jest dzien spoznienia i trzeba przez 7 dni dodatkowo sie zabezpieczac. masz male szanse by byc w ciazy ale jednak sa bo to ze nie wzileas tab nie oznacza ze juz w ogole nie bylas zabepieczona tylko poprostu zmniejszylaq sie skutecznosc i juz w tym dniu nie bylo 99,9% skutecznosci tylko np 80%

Gość zestresowanaaaaa
mialam 8 dni przerwy[byc moze bo juz nie pamietam] a w 9 wzielam lub w 8 dniu[jesli bylo prawidlowo 7 dni przerwy]. a yasmin tylko 1 miesiac bralam. teraz dzwonilam do jednego lekarza z wpadka.pl i tam mi doradzuil bym teraz poszla jesli mnie nie stac na postinor bym poszla do lekarza na pogotowie i bym zazyla microgynon -4 tabletki teraz a potem 4 tabletki p o12 godzinach. mam nadzieje, ze uda sie , bo to sie stalo w sumie 2 dni temu...liczaxc od teraz. aha- a czy te tabletki nie beda zabiajly ewentualnego dziecka????czy to ma tylkio nba celu nie dopuscic do zaplodnienia ?

Gość 19 latka
spokojnie aby do zaplodnienia nie doszlo dlatego sa te postinory .. zageszczaja sluz i plemniki sie nie przedostaja aby zapłodnic jajeczko .. nie zabijesz bo jeszcze ne\awet nie jest zaplodnione. jak brałas miesiac to dziewczyno radze isc szybko na to pogotowie a na 2 raz pomyslec o zabezpieczeniu i to dokladnie a nie. sama wzielas 3 tabletki micro.. mozesz sobie sama zaszkodzic

Gość zestresowanaaaaa
hejka! wlasnie wrocilam z pogotowia...doktor mi powiedzial ze NIE MA CZEGOS TAKIEGO JAK 4 TABLETKI TERAZ I 14 GODZIN POTEM ZNOWU 4 TABLETKI bo podobno postinor nie ma takiej dawki jak 4 tabletki z microgynonu. gdzie sprawdzic ilosc hormonow tych 2 hormonow? doktor mi powiedzial ze mam jutro isc do swojego lekarza ginekologa i ze mam brac teraz normalnie microgynon. a wiec jutro do ginekologa...

Gość hajjli hajloo

Gość ja juz Cie nnie rozumiem...
najpierw mowisz ze wzielas tab w 9 dniu a potem nagle ze chyba w 8 dniu .....iec jak to jest? nie mozesz policzyc ile tab juz wzielas? bo jak w 8 dniu to nie masz co sie schizowac

Gość zestresowanaaaaa
bo ja wlasnie nie pamietam-czy wzielam tabletke po 7 czy po 8 dniach przerwy [a to by na to wychodzilo tabletka w 8 badz w 9 dniu]

Gość zestresowanaaaaa
??

a nie mozesz policzyc ile tab wzielas>?i koncu w ktory dzien sie kochqalas???? kochalas sie przy 3 tabletce?

Gość zestresowanaaaaa
wczesniej mialam yasmin. potem te 7 czy 8 przerwy no i zaczelam MIcrogynon i przy 3 tabletce microgynonu ,,stalo sie''.

no jezeli wzielas 9 dnia to jest niebezpieczenstwo bo nie mozna robic dluzej niz 7 dni przerwy jak sie chce zachowac antykoncepcje a jak sie opozni o dzien to przez 7 tab trzeba sie dodatkowo zabezpieczac. a Tobie sie stalo przy 3 tab(jak pomylilas) sansa jest na ciaze ale mala bo dzialanie antykoncepcyjne zostalo zniesione ale nie calkowicie. moze wez te 4 tab -jak lekarze tak Ci radza