Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skórka..............

Pomocy, moja skóra to koszmar!

Polecane posty

Gość Skórka..............

Jestem młoda, niespełna 20 lat, studiuję, nie zarabiam, więc na specjalistyczne zabiegi mnie nie stać. Ale moja skóra wygląda okropnie. Niby mieszana, ale odwodniona. Nie pomaga picie wody, czy łykanie tabletek. Zaraz po umyciu ( myję ją w letniej, bądź zimnej wodzie, płynem do mycia twarzy z AA do cery suchej i atopowej ) jest nieprzyjemnie ściągnięta. Nawet thermal fix 2 z Vichy nie poradził sobie z jej nawilżeniem, ratuję się kremem z AA, z tej samej serii co żel. Zresztą na całej twarzy jest ona bardzo cienka, dodatkowo wrażliwa. Na policzkach męczę się z rumieniem i pękającymi naczynkami (właśnie mi jedno wylało!), są widoczne już maleńkie żyłki w niektórych miejscach. Zgroza! Tę partię dodatkowo dopieszczam kremem na rumień z La roche posay, ale o efektach trudno mówić. Nie używam podkładów, choć powinnam, bo cera ma nieładny koloryt, nierówny, jest blada i błyszczy się po tych „super” nawilżających specyfikach. Planuję zakup Soft Finish z Cliniquea, ale to nie jest dla mnie niewielki wydatek. Maseczki nawilżające, mam wrażenie tylko natłuszczają skórę, nie widzę żadnej poprawy po ich zastosowaniu. Toników nie używam w ogóle. Na lato krem z filtrem 50… I tak się zastanawiam, co mi wreszcie pomoże. Jeżeli ktoś ma podobny problem, chętnie go wysłucham. Ja już opadam z sił.

Najlepiej poradź się dermatologa, o taka skóra to poważny problem. Na forum wątpię by ktos Ci dobrze doradził.

Mam dokładnie ten sam problem ze skórą, z tym, że problem z naczynkami mam również na nosie. Też próbowałam różnych specyfików, od niedawna używam serii do skóry z problemami naczynkowymi Flos-Lek (przeczytałam na innym forum, że jest dobra i niedroga). Warto zażywać doustnie witaminę C (ja kupuję Rutinacea i polecam). Poza tym rozmawiałam z kosmetyczką na temat zabiegu - uszczelnianie naczynek - i myślę, że wkrótce się na to zdecyduję, bo najgorzej jest zimą!

Gość jelesais
a moze Capivit Hydrta Control, podobno dzial swietnie od srodka.

Witam zabieg IPL-em usunie naczyńka na twarzy, no niestety troche to kosztuje ale jest bardzo skuteczne. (ja płacę 200 zł za jeden zabieg w ciągu roku jakieś 6 zabiegów poza zima i latem) Krem typu FLOS lek nic ci nie pomoże on nie leczy co najwyżej pielęgnuje ale jak go znam bo uzywałam to nic ci nie pomoże choc jego niska cena ok 6 zl kusi . Kremy które są skuteczne a naprawdę mi pomogły to Antyrougeours na dzień i Diroseal na noc, stosować je trzeba co najmniej 3 mce , nie widać efektu wcześniej, każdy lekarz Ci to powie. Aha i koniecznie łykaj codziennie witaminę PP , niestety jest na receptę.Unikaj stresu, alkoholu to potęguje zaczerwienienie. W zimie używaj kremu ochronnego, a w lecie wyskiego filtru (polecam z Biodermy Photoderm AR specjalny do cery naczyńkowej) Powodzenia życzę i cierpliwości, gdyż na efekt trzeba długu czekać, ja czekałam 3 lata papa

Gość a ja mam 24 lata i byłam dopie
kup capivit, ale rezultaty są dopiero po mcu naprawdę nawilża twarz, mocniej nawilża moim zdaniem belissa hydro, ale przy mojej mieszane cerze, powodowała, że podkad wręcz mi spływał....