Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazenowana i zla

czemu na forum o ciazy i macierzynstwie jest tyle wyrafinowanych potworow bez se

Polecane posty

Gość zazenowana i zla

boli mnie to ze my kobiety nie mamy dla siebie za grosz zrozumienia, ja nie wiem co chcecie osiagnac wypowiadajac sie w tak wstretny sposob , czemu nie chcecie sobie wzajemnie pomagac? jak mozna napisac dziewczyynie z zagrozona ciaza ze ona nie chce tego dziecka?? no jak tak mozna??? serca trzeba nie miec! prawdziwa kobieta by takiego czegos nie napisala!!! przeraza mnie to bo wiem ze gdy ja bede miala problem zostane pewnie podobnie potraktowana:(

Gość gramatik
Nie wiem czemu tak się dzieje. Ja próbuję to sobie tak tłumaczyć, że tacy ludzie mają dużo problemów w swoim codziennym życiu i albo nie potrafią sobie z nimi radzić i niestety w ten sposób odreagowują. Szkoda że nie można się "odseparować" w jakiś sposób żeby mieć pewność, że jak zgłosisz się z jakimś problemem, to nie odpowiedzą Ci ludzie, którzy wchodzą tu tylko po to żeby komuś dokopać :(

Gość gramatik
Ja myślałam że jak już zajdę w ciążę, to będę się cieszyć z brzuszka i radośnie się z nim obnosić. Po tym co tu się naczytałam, to chyba raczej będę go ukrywać, albo w ogóle z domu nie wychodzić, żeby tylko nie usłyszeć że np. jestem chamska bo proszę o ustąpienie mi miejsca w tramwaju, albo wyglądam obrzydliwie z tym wielkim brzucholem i powinnam go schować. Czasem Kafe to skondensowana dawka jadu...

Gość niedługo urodzę
ja wczoraj też wrzuciłam tu topik czemu na tym forum jest tyle wrednych i okropnych kobiet? też jestem zdruzgotana opiniami, że jedna czy druga nedoświadczona matka pyta - może i według kogoś to głupie pytania ale nie trzeba od razu rzucać się z pazurami na pytającą! pozdrawiam wszystkie fajne mamy te obecne i te przyszłe!!! :)

Gość niedługo urodzę
aha, i zapomniałam dodać, że zaraz wejdzie tu jakaś okropna dziewucha i objedzie nas na maxa!

Gość O super
A temu, ze panie tu piszace maja sie za alfe i omege Moim zdaniem to one wiode prym w chamstwie na tym forum wydaje sie im ze tylko one sa ludzmi a reszta to pomioty czytałaś "prawa ciezarnych a chamstwo ludzi polacy gdzie wasz kultura'?Polecam .Tam znajdziesz odpowiedz na nurtujace cie pytanie

Kochane panie, niechęć i brak zrozumienia działa w dwie strony. Dyskutowałam ostatnio na temat aborcji. Zostałam zaatakowana przez \"stado\" ciężarnych, ewentualnie młodych mam. Nie wydaje mi się, żeby to był odpowiedni termin na wygłaszanie obiektywnych opinii. Panie niemal zmieszały mnie z błotem, za to, że kilkutygodniową ciążę nazwałam embrionem, a nie nienarodzonym człowiekiem. Niestety nasze światy są różne. Raczej nigdy nie znajdziemy porozumienia. Ja nie widze powodu z jakiego miałabym traktować was w sposób wyjątkowy, nie dostrzegam niczego wstetycznego w wielkich ruszających się brzuchach, a wy uważacie mnie za zwyrodnialca, bo nie mam instynktu, widok dziecka nie powoduje u mnie uśmiechu. Cóż, taki świat. nie ma się co przejmować opiniami ludzi, którzy nic nie wiedzą o naszym życiu.

Gość O super
Ciaza to powinien byc okres wyciszenia a nie okazja do krzyków

Gość zazenowana i zla
o super----> a co twoim zdaniem zrobila autorka tego tematu? czym sobie zasluzyla na to zeby uslyszec tak podle i bolesne slowa? akurat tego nie kumam, stokrotka -> to jakies bezduszne suki! http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3312757

Gość O super
jajeczko ,one tylko ładnie sie odzywaja jak napiszesz ze własnie jestes w ciazy Jesli nie chcesz miec dziecka albo ciaza to juz przeszłosc zostaniesz zbesztana

Gość gramatik
chyba się zaczyna ;)

cześć Wam, powiem Wam że zobserwowałam nie tylko na tym forum ale również w życciu ze poprostu niektóre kobiety nie potrafią sznować drugiej kobiety niestety i stąd chyba to wszystko się bierze. Nie wiem co jest powodem, czy zazdrość? czy jakieś inne czynniki, ale fakt jest taki, że zamiast trzymać sie razem to obrzucają drugą kobietę błotem za różne rzeczy. Dla mnie tez to jest zupełnie nie zrozumiałe i chore, mozne przecież dyskutować na rózne temety, nie zgadzać się ze wszystkim ale wszystko to można robić na poziomie a nie poniżej jakichkolwiek norm

Gość O super
Ana wytłumacz to paniom przy nadzieji ze ktos kto nie spodziewa sie dziecka tez jest człowiekiem i ma prawa

Gość O super
ten link nie działa, zazenowana i zla, o jaka wypowiedz pytasz?

Gość gramatik
Faktem jest że to może być też elemant takiej "biologicznej" rywalizacji. Samice zazwyczaj ze sobą konkurują, zwłaszcza gdy jest ich mniej niż samców (używam tej terminologii, bo chodzi mi też o zwierzaki), a u nas teraz chyba tak jest.

o super, dokładnie. nie możesz myśleć inaczej, bo coś z tobą nie tak. oststnio doszłam do wniosku, że matulki są gorsze od MW ;-) a jak już usłyszą, że wolę kupić nowego psa od dziecka dostają takiej piany... a przecież ja im nie bronię rodzić kolejnych obywateli. tylko niech nie oczekują, że zaczniemy im stawiać pomniki. w końcu wiedziały na co się decydują.

Gość zazenowana i zla
zrobilam cos beznadzejnego- jestem cholernie nieodpowiedzialna" o ten temat mi chodzi

Gość zazenowana i zla
nie chodzi mi o to ze kobiety ktore chca dzieci walcza z tymi co nie chca i na odwrot,,, chodzi mi konkretnie o tematy takie jak ten wyzej i o to ze tak strasznie traktuje sie takie dziewczyny- matka zagryzie matke

do O super....oczywiście kazdy ma takie smae prawa i zgodzę się z Tobą całkowicie i żeby było jasne mówie ogólnie o kobietach które nie mają szacunku do drugiej kobiety (są tez to panie cezarne niestety, które potrafią atakować bardzo poniżej pasa) Mówię o ogólnym zjawisku, które ma miejsce, dziewczyny szanujmy się na wzajem !!!!! po co ta walka, nie tylko na forum ale i w Zyciu, czemu tak żadko kobieta uśmiecha się do drugiej na ulicy, czemu tak mało zyczliwości do kobiet ciężarnych (też byłam świadkiem), czemu tak mało wzajemnego zrozumienia i tolerancji poglądów

gramatik, ja z żadna samicą o samca nie rywalizuję. przede wszystkim dlatego, że nie szukam nikogo na stałe. staram się, tez mamą w drogę nie wchodzić. natomiast NIE MAM ZAMIARU porzepuszczać takich w kolejkach, zwalniać miejsca. nie! one niepełnosprawne nie są, a ponad to mają chyba kogoś, kto powinien się nimi zaopiekować, skoro tak bardzo cierpią.

Gość O super
zgaadzm sie z kazdym twoim zdaniem jajeczko Wolnoc tomku w swoim domku kazdy niech robi co uwaza Ja zyłam na tym swiecie ponad 30 lat a dopiero tu dowiedziałam sie ze MUSZE ustapic im miejsca a ja myslałam ze TAK WYPADA Tu zostałam uswiadomiona ,że M U S Z E !!!!!!!!I nie istotne jak sie bede czuc mam w autobusach ustepowac nawet smarkulom w ciazy bo ona matka polka A czy mi ktos ustapił ? Nie!Stałam a młodziez sie smiała siedzac wygodnie ,Ale nic to, korona z głowy mi nie spadła A dzisiaj ciezarna to lepszy gatunek bo ma dojscie do forum i moze sie tu powyzywac na kims kto akurat sie nawinie Musze ustapić i basta bo jak nie, to jestem chamica!!!!

Gość O super
zazenowana i zla poczytałam i powiem tak była u lekarza powiedział co ma robic porzadziła sie sama wbrew jeo wskazaniom wiec o co pyta??? Albo dziecko jest dla niej wazne albo nie Co ty wnioskujesz ?bo ja popieram stokrotke

Gość gramatik
jajeczko --> jest już temat "chamstwo ciężarnych kwitnie" - proponuję żebyś tam weszła i dopisała się do listy hrabianek które nie potrafią zrozumieć że: po 1sze - kobiecie w ciąży może byc trudno stać godzinę w kolejce, po 2gie - jak jest to kolejka do lekarza, to trudno żeby ją ktoś w tym wyręczył, po 3cie - w większości takich miejsc jest kartka o tym że ciężarna ma PRAWO wejść bez kolejki - jak Ci się to nie podoba to napisz petycję zamiast sie rzucać na kogoś kto z tego prawa korzysta. Nie będę tego wątku bardziej rozkręcać bo to bez sensu - naprawdę jak masz potrzebę to wejdź na ten topik, który podałam i tam się pobuldocz.

hehehe, o super, nie martw się, ja jestem chamica z psem... to dopiero gatunek ;-) sąsiadki, które podziwiają każde nowonarodzone dziecię w okolicy patrzą na mnie jak na zaawansowanego kosmitę, bo dlaczego ja się na widok tego dziecka nie uśmiecham... no nie uśmiecham, bo dzieci mi się nie podobają:/ a przecież zwykle taka miła jestem, jak się witam to zawsze coś powiem, a tu nagle taka zmiana. i żadna nie wpadła na to, że jak sie uśmiecham na dzień dobry, to robię to szczerze, a dzieci zwyczajnie nie lubię, i nie mam potrzeby ciumkać do niemowląt!

Gość gramatik
I NIKT NIGDZIE nie napisał że ciężarna to lepszy gatunek, więc ten argument jest nie na miejscu :o

gramatik, a ja sądziłam, że do lekarza to się człowiek na konkretną godzine umawia... i wcale się nie buldoczę (tak na marginesie, dość wytrawne określenie...). natomiast kolejny raz zostałam skrytykowana za to, że mam w nosie czyjś brzuch. poza tym mam w nosie rodziny wielodzietne. cóż, taka moja uroda. topic, o chamstwie ciężarnych miałam okazję przeczytać, i wydaje mi się, że autorka troszkę racji miała (nie powiem, że całkowitą, bo pewnie stwierdzicie, że mam dziury w mózgu). ale czym jest ból nasz, półkobiet, w porównaniu z cierpieniam z jakim żyć musi ciężarna, a w zasadzie kobieta w stanie błogosławionym...

Gość gramatik
Z umawianie się na godzine wyobrtaź sobie bywa różnie. W mojej przychodni wygląda to najczęściej tak, że lekarz się spóźni, albo ktoś dłużej posiedzi, a to panie z recepcji trochę się przeliczą i w efekcie zazwyczaj i tak czekam od 20minut do godziny (nigdy nie wiadomo ile). Gdyby w takiej sytuacji jakaś ciężarna weszła bez kolejki, to nie miałabym nic przeciwko. Poza kartkami z informacją o tym że mają PRAWO (co jeszcze raz podkreślam), to jest to kwestaia mojej kultury i zrozumienia dla sytuacji innych ludzi. Nigdzie też nie pisałam że tamta pani miała rację, więc nie wchodź ze mną w duskusję jeśli nie znasz mojego stanowiska. A autorka słusznie oberwała za to że UOGÓLNIA i wrzuca wszystkie ciężarne do jednego wora.

Gość O super
trudno stać godzinę w kolejce.... a powiedz gdzie dzis stoi sie w godzinnej kolejce Do lakarza kazdy chodzi gdy jest chory no i w zwiazku z tym kazdy chce byc szybko załatwiony Nieistotne czy jest w ciazy czy nie jest Moze ktos miec gorączke i czuc sie gorzej iz ciezarna Czy ciaza to choroba? Upokorzenie ? kara?czy wybór swiadomy lub nie swiadomy A co to jest socjalizm ?Jednym sie nalezy a drugim nie? Polska to kraj demokratyczny i wszyscy maja takie same PRAWA A ile,przepraszam trwa ciążą ?9 m-cy czy pół zycia ? Piszac o nie ciezarnych piszesz tez o sobie za kilknascie tygodni!!!!