Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna

Poradźcie, co mam zrobić, jak dbać o twarz...

Polecane posty

Gość taka sobie jedna

Mam taki problem, że po umyciu skóra jest zaczerwieniona, schodzi, łuszczy się. Peeling (bardzo mocny, bo inny nie działa...) muszę robić minimum co 5 dni, bo po prostu skóra schodzi mi z twarzy płatami... A po kilku godzinach od mycia jest tłusta. Przez wiele lat miałam trądzik, leczyłam go. Teraz mam 21 lat i skórę bardzo łądną, tylko jakieś zaskórniki sie robią, najwyżej coś tam przed okresem... Ale właśnie nie wiem, jak o nią dbać:( Bo jest dziwna... Strasznie się łuszczy i jest wysuszona, ale jednocześnie robią się zaksórniki i jest tłusta. Teraz używam w ciągu dnia kremu Iwostin nawilżającego, a na noc Acnedermu (mam ładną cerę po nim). Żel do mycia twarzy Neutrogena- jeden z mniej wysuszających jak dla mnie:) No i nie wiem, co jeszcze mogę zrobić...

Zrezygnuj z tego mocnego peelingu, bo tylko podrażniasz cerę przez co bardziej się łuszczy. Rób sobie maseczki nawilżające.

Gość taka sobie jedna
Ale ja nie mogę z niego zrezygnowac... Jak go nie robię, to mam okropną, łuszczącą skórę na całej twarzy, nie ma mowy nawet o jakimkolwiek makijażu, nawet po zastosowaniu kremu odstają mi kawałki skóry no i robia mi się zaskórniki i pryszcze:o Jak nie usunę tej skóry, to wyglądam strasznie, a skóra wcale nie jest zdrowa:o

Gość kkkjjj
Od jak dawna uzywasz acnedermu ?

Gość taka sobie jedna
A jak zrobię peeling (morelowy St. Ives), który trwa z 10 minut, az cała jestem czerwona:p , nałoże maseczkę nawilżająca, to i tak jak to zmyję- nadal schodzi mi skóra...:o Dopiero jak się nakremuje nie widac tego. Ale następnego dnia wieczorem- abarot to samo. Znowu mam wszędzie złażąca skórę:o Myślałam o jakimś kremi tłustym na noc. Tylko nie wiem, jakim, bo nie może zatykać porów. Kiedyś był rewelacyjny krem Neutrogeny, taki na zimę, ochronny. Po nim miałam idelaną cerę, nic mi się nie łuszczyło, wszystko było idealnie. Ale już go w Polsce nie ma😭

Gość smaruj mascia z witamina A na
noc i kup delikatniejszy piling

Gość taka sobie jedna
Acbedermu używam z przerwami już prawie rok. Ja wiem, że on wpływa na złuszczanie naskórka, ale zanim go nie używałam miałam DOKŁADNIE to samo. A teraz przynajmniej nie mam taki małych grudek na twarzy i mam jakby mniej zaskórników, lepsza cerę...

Gość taka sobie jedna
Ale taka maśc pewnie zatyka pory... Nie mogę używać niczego, co zatyka pory, albo jest tłuste w złym tego słowa znaczeniu, bo po prostu zasypiąmnie takie podskórne, grube pryszcze przed okresem, a jbez okresu zaskórniki i jakieś grudki...:(

Gość wszystko przez peeling
Mialam watpliwa przyjemnosc uzywania peelingu St. Ives - zrobila mi sie po nim na twarzy kaszka, ktora schodzila mi chyba przez dwa tygodnie. Wygladalam koszmarnie, jak po ospie wietrznej :( Mam teraz bardzo wysuszona skore na twarzy, ale przynajmniej jest gladka. Albo ten peeling jest sam w sobie beznadziejny, albo zle go dobralas (tak samo zreszta jak ja).

Gość kkkjjj
Pytałam , bo ja własnie po nim miałam takie skutki uboczne . I niestety ciezko sie z nimi walczy - potwornie przesusza zbyt długo stosowany . Teraz uzywam go baaardzo sporadycznie . Dodatkowo Acnederm bardzo uwrażliwia skóre . Możesz spróbować kremu intensywnie nawilżajacego Dermedic Acne , mi pomagał , ale wiem ,ze zdania są podzielone . A do mycia twarzy uzywam Physiogelu.

Gość taka sobie jedna
Ale zanim zzczęłam używać tego peelingu, też mi tak schodziła skóra:( Dlatego go używam... A jakiego mam używać zamiast tego? Bo inne, np. Eris, w ogóle na mnie nie działają:o Jakbym się pomiziała po twarzy kremem...

Gość coori
ja Stosuje Skinoren ale jeszcze nie jestem w pelni zadowolony zeszlo mi pol po 3 miesiacach. Waldek z niemiec.

Gość karucha
slyszalam gdzies ze po posmarowaniu skorka od kiwi cera jest gladka i to jesyt prawda :P

Gość gosc241
nie uzywaj acnedermy to gowno mi odbarwij jedno miejsce na twarzy i mam biala plame nic nie moge z tym zrobic juz 2 lata

Gość zdrowie i uroda
mam 24 lat próbowałam różnych sposobów na trądzik, nadal wychodzą ,chciałabym mieć w miarę gładką cerę,co mam robić.

Gość tena3
Witam! W celu poprawienia cery można by bylo użyc preparatu z Aloesu, ale tego , ktory jest pozbawiony aloniny czyli środka alergizującego. ja stosuje krem z aloesu na dzień i na noc , a w razie jakichś wyprysków używam concentratu z aloesu 90%. Pomaga ;) W razie pytań kieruję na moj mail służę odpowiedziami.

O twarz trzeba dbać, najlepiej odstawić kosmetyki, które zawierają silikony, parabeny, slsy, to wszystko zatyka pory naszej skóry, przez co tworzą się komplikacje, dodatkowo skóra staję się wyszuszona. Ostatnio dowiedziałam się o dermokosmetykach polskich, na bazie ziół,o cenach drogeryjnych, więc dostępnych dla każdego,są polecane szczególnie dla osób, które mają wrażliwą skórę, skłonną do alergii, wyprysków, zmian naczynkowych,zmian atopowych, opinie tych kosmetyków są bardzo dobre, chyba lepiej odstawić mieszanki chemiczne i zafundować sobie koktajl ziół leczniczych: kosmetyki z linii ATW beauty lab), tu jest link, gdzie takie kosmetyki można dostać: https://pl910659.atw.com.pl/shop.html

Gość gość
jak dbac o twarz ;(

Gość gość
Jak? Najlepiej udaj się do kosmetyczki - ona najlepiej będzie wiedzieć, czego potrzebuje Twoja skóra... Skąd jesteś? Jeśli z Krakowa (lub z okolic), to możesz udać się do gabinetu znajdującego się przy ul. Grzegórzeckiej (nieopodal ronda). Korzystam z jego usług regularnie i za każdym razem wychodzę z niego zadowolona :-).