Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bausch and lomb

soczewki kontaktowe - pytanie

Polecane posty

Gość bausch and lomb

witam. zaczelam nosic soczewki i w zwiazku z tym mam pytanie. jak dlugo oswajaliscie sie z ich obecnoscia? bo ja nosze je 2 dni i nadal je czuje. zastanawiam sie czy to normalne. czy od razu po wlozeniu jakosc widzenia poprawila sie? bo ja mam wrazenie ze widze troche za mgla ale nie wiem czy to nie wynika z podraznienia oczu. bede wdzieczna za odpowiedzi. pozdrawiam

Gość jesli dalej źle sie czujesz
to cos nie jest nie tak, poprawa i komfort nosznia jest praktycznie natychmiastowy. Sprawdz czy załozyłas je na dobra stronę. Jesli soczewka jest na zła strone to jej krawedzie wywijaja sie na zewbatrz, a umieszczona w zagieciu dłoni, po lekkim zgieciu dłoni wywija sie na zewnatrz.

Gość missmarta
rozumiem, że nosisz soczewki tylko na dzień. też takich uzywam, także B&L. gdy zaczynałam, okulista zalecił mi stopniowe przyzwyczajanie oczu do nich - tj. pierwszego dnia nosiłam 2 godziny, potem co dzień o godzinke dłużej, aż do całego dnia. i co jakiś czas robić sobie dzień bez soczewek, w okularkach. natychmiast po włożeniu soczewek przeżyłam bardzo pozytywny szok: ja widze wszystko tak, jakbym nie miała wady! nic nie uwierało, nie zachodziło mgłą, super! co do Twoich dolegliwości: sprawdź, czy nie zakładasz ich "na lewą stronę" - może brzmi to głupio, ale moja siostra też przez kilka pierwszych dni kwiczała, że ją uwiera i oczy łzawią, i ma problemy z aplikacją soczewki. a zakładała właśnie tak, jak nie powinna! poza tym: nie przedłużaj czasu noszenia, rób wszystko zgodnie z zaleceniami lekarza. dokładnie spłukuj soczewki płynem i do pojemniczka wlewaj tyle, by były zakryte. jeszcze kwestia makijażu: rób go dopiero po założeniu soczewki i bądź ostrożna, by żadne pyłki z cieni, krusząca się kredka czy tusz nie dostały się do oka. wieczorem, po zdjęciu soczewek, bardzo dokładnie zmywaj oczy. może Twoje oczy z soczewkami przestają tolerować kosmetyki, których używasz do oczu? widzenie za mgłą często wynika z suchości oka, a suchość śluzówek może mieć związek np. ze stosowaniem pigułek antykoncepcyjnych. niektóre dziewczyny zażywające pigułek po prostu nie tolerują soczewek. jeśli problemy sie utrzymają - marsz do okulisty! to zbyt poważna sprawa. może poleci Ci kropelki nawilżające, może zmieni soczewki, może coś jeszcze. Ale sama raczej nic nie wymyslisz. pozdrawiam:)

Gość ja nosiłam
I wear, i miałam takie same problemy. Moze Tobie bausch nie odpowiada, srróbuj Johnsona. Ja teraz nosze 3 miesieczne bauscha, i jest super! A z dbaniem nie zawsze jast tak idealnie:)jak jestem padnieta, to tylko je wyjmuje,. wrzycam do pojemnika bez mycia, i siup do spania:)

Gość bausch and lomb
dzieki za wyczerpujace odpowiedzi :) to dopiero poczatek mojej przygody z soczewkami. nosze je tylko w ciagu dnia ale jak wspomnialam robie to dopiero od 2 dni. na poczatku mnie uwieraja, potem stopniowo sie przyzwyczajam ale nie jest tak ze wogole ich nie czuje. zakladam je raczej dobrze bo nic sie nie wywija. ostatnio nosilam je bez makijazu bo siedzialam w domu wiec uczulenie raczej odpada. tabletek nie biore. no nic...poczekam. moze po prostu moje oczy potrrzebuja wiecej czasu na przyzwyczajenie sie do soczewek ;) jesli moje dolegliwosci nie mina wybiore dsie do okulisty.

Gość If you want
tez nosze soczewki B&L juz 4 lata, napoczątku też mnie troszke uwierały ale z czasem wszystko się unormowało, teraz nie czuję zadnego dyskomfortu i zapominam ze ja mam

Gość bausch and lomb
a po jakim czasie sie unormowalo? po 2 dniach? tygodniu? bo moze nie mam czym sie przejmowac ;)

Gość bausch and lomb

Gość bausch and lomb
i czy od razu widzialas tak jak powinnas mimo ze czulas ich obecnosc?

Gość If you want
no tak z tydzień oko mi się do nich przystosowywało i teraz juz wszystko oki, tylko czasami jak je "przenosze" to oko czerwienieje jak bedziesz dalej je " czuła" idz do okulisty

Gość If you want
tak widziałam normalnie jakbym wogóle nie miała wady

Gość bausch and lomb
ok dzieki :)

Soczewki powinnas w ogole nie czuc w oku. Ja niestety nabawialm sie jakiegos zapalenia. mialam bardzo suche oczy. I faktycznie atykoncepcje stosuje wiec moze bede musiala przestac uzywac soczewek... Czy z powodu suchosc oka i zapalenia moge na to chore oko gorzej widziec? Bylam u okulisty na badaniu wzoku i mam niby -4,5 na obu oczach, ale lewym widze gorzej. W soczewce -5 mam ostre widzenie. zamowilam okulary, zaplacilam 654zl ale nadal nosze soczewki bo zle widze w tych -4.5 jednym okiem. Co Wy na to?

Gość bausch and lomb
ja wiem ze soczewki nie maja prawa byc "odczuwalne" ale chyba na poczatku to normalne ze sie je czuje...w koncu to cialo obce i oko sie musi przyzwyczaic. ciekawa jestem tylko czy 2 dni to nie za dlugo na przyzwyczajajnie ;) a co do Twego problemu to nie wiem