Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo ja nie wiem

Dlaczego w ciaży nie powinno sie pic gazowanych napojow???

Polecane posty

Gość bo ja nie wiem

bo będziesz mieć mega wzdęcia a to nic przyjemnego ani dobrego:) zgaga też się może trafić:)

np. bo nie mają żadnych warości odżywczych, a wręcz przeciwnie- zawierają masę substancji chemicznych.

Gość KLara 82
MALAMII a cukier to nie jest substancja odżywcza? bardziej chodzi o te wzdęcia, i substancje chemiczne ( które niestety występują również w większości niegazowanych napojów). do autorki: w szczególności nie powinno się pić coli, bo może powodować zaburzenia rytmu serca u dzidzi, no i zaweiera kofeinę.

Gość bo ja nie wiem
Dziekuje dziewczynki Tak myslalam ze to bedzie chodzic o wzdecia:-)

Gość sratatalka
niedlugo to w ciazy nic nie bedzie mozna robic ... :O

jestem w 16tc i jak mi jest słabo to pepsi mi pomaga w pierwszej ciazy tez piłam i b suer duzego zdrowego synka urodziłam

U mnie akurat napoje gazowane są bardzo pomocne podczas mdłości :) Od razu lepiej się czuję jak wypiję ze 2 łyki coli czy jakiegoś innego gazowanego napoju :) A wzdęć jakoś nie mam zabardzo :)

Gość justaaaaaaaaaaaaaaaaaa
no dobra nie mozna pic gazowanego bo wiadomo jest niezdroe zawieraja takie napoje duzo chemi itd... no ale co powiecie o pici wody wysokomineralizowanej???? ma bombelki ale ponoc jest zdrowa bo zawiera wapn zelaza bo ja juz sama zglupialam

Gość zagazowana
ja piłam i w 1 i 2 ciązy gazowane i dzieci są oki a jak byscie patrzyły że ma chemie to byscie nic nie jadły i piły pod koniec ciąży mi przestały smakować i przeszłam na wodę mineralną a 3 miesiące po porodzie piłam gazowane i moja córcia nie narzekała a była na cycu