Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szarotka2701

usuniecie miesniakow i macicy

Polecane posty

Go艣膰 szarotka2701

witam czytelniczki, jestem na dwa tygodnie przed ta powazna operacja i co tu duzo mowic boje sie troche wiem , ale moze ktoras z was wie wiecej prosze napiszcie.... :-( szarotka

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 magnolia1976
wsp贸艂czuj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a rodzilas juz
???:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szarotka2701
tak magnolio rodzilam mam dwoje wspanialych dzieci ale nie mysle juz o macierzynstwie w wieku 45 lat :) niech sie mlode wykaz膮 :0 pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moje dwie ciocie to mia艂y
i jest z nimi teraz wszystko w porzadku, nie znam szczeg贸艂贸w ale chyba nie masz sieczym martwic. Trzymaj sie ciep艂o

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magnolia1976
moja mam mia艂a usuwane same miesniaki...nie by艂o konieczno艣ci usuwa膰 macicy.Teraz czuje sie dobrze.Wiesz,w sumie dobrze ,ze tak do tego podchodzisz..s膮 jeszcze inne powody i dylematy z tym zwi膮zane.Ale zdrowie i zycie najwa偶niejsze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jest dobrze
Mia艂am tak膮 operacj臋 przeprowadzon膮 5 lat temu.Wszystko jest w porz膮dku.Czuj臋 si臋 bardzo dobrze.Bior臋 hormony w plasterkach. Zycz臋 powodzenia i szybkiego powrotu do adrowia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 minasjan
b臋dzie dobrze ;) przesz艂am juz nie jedna operacj臋 i 偶yj臋 g艂贸wka do g贸ry :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 moja mama tez
miala usuwane miesniaki ale cos sie teraz jej z tego rak szyjki macicy rozwinal... niedlugo idzie na kontrole i zobaczymy co powiedza :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szarotka2701
w艂asnie malo wiem o plasetrkach, czy to pomaga, czy to konieczne? jakdlugo nie mozna wstac , jakos jestem przerazona , pocieszajci emnie dziewczyny :)pozdrawiam, dzieki ze ktos pisze :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 tttttttooooo
metoda bsm jest skuteczna przy tego typu problemach o ile nie masz kamieni lub piasku w nerkach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szarotka2701
Tak sie skalda ze mam a napewno mialam piasek w nerkach ale przy bardzo duzej macicy nie wiem czy to si臋 by uda艂o....nawet dobrze nie wiem co to za metoda :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Jest dobrze
PONIEWA呕 sko艅czy艂am 45 lat lekarz zaproponowa艂 mi usuni臋cie r贸wnie偶 jajnik贸w a poniewa偶 moja kole偶anka niedawno zmar艂a na raka jajnik贸w zgodzi艂am si臋 na jego propozycj臋. Dlatego stosuj臋 hormonaln膮 terapi臋 zast臋pcz膮 w postaci plasterk贸w.W szpitalu le偶a艂am 6 dni i mia艂am chyba 3 m-ce chorobowego.teraz czuj臋 si臋 bardzo dobrze.nie ma si臋 czego obawia膰.Operacja w narkozie.Po operacji by艂am ca艂a obola艂a i s艂aba ,ale tak jest zawsze po operacji a potem to ju偶 tylko lepiej.Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja poleca艂abym Poliklinik臋 w Opolu.Bardzo dobrze j膮 wspominam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szarotka2701
dzieki za mile podtrzymanie na duchu niestety mieszkam w Warszawie ale mam lekarza do ktorego mam zaufanie wiec moze nie bedzie 藕le, a jak po tych plasterkach nie tyje sie??? Pisz jak najwi臋cej.. ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 podnosz膮ca*
do "jest dobrze" poliklinik臋 w opolu czy szpital ginekologiczny w opolu?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 najwa偶niejsze ze
jest dobrze:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mikotka
Je偶eli b臋dziesz mia艂a usuni臋t膮 tylko macic臋 z mi臋艣niakami i janiki zostaj膮, to nie musisz bra膰 hormon贸w. Kochana to jajniki wytwarzaj膮 potrzebne hormony kobiecie, a nie macica. Powodzenia i g艂owa do g贸艂ry wszystko b臋dzie dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ela123
ju偶 po

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ela123
Jestem miesi膮c po usunieciu trzonu macicy z powodu mi臋艣naka wielko艣ci m臋skiej pi臋艣ci. Do opercji czu艂am si臋 fatalnie psychicznie i fizycznie.Po otrzymaniu wynik贸w wycink贸w wszystko potoczy艂o si臋 szybko. Pobyt w gi偶yckim szpitalu wspominam bardzo dobrze. Profesjonalizm pana ordynatora i wspania艂a opieka pa艅 piel臋gniarek pomog艂y mi przetrwa膰 te ci臋偶kie chwile.Wszystkim kobietom, , kt贸rym 艣wiat si臋 zawali艂 w ci膮gu dnia z powodu diagnozy ,, mi臋艣niaki " z perspektywy minionego miesi膮ca m贸wi臋 , 偶e nie ma czego sie ba膰. Operacj臋 da si臋 ,,prze偶y膰 " . Potem pomagaj膮 panie piel臋gnarki. Leki przeciwb贸lowe bez ogranicze艅.W szpitalu by艂am 6 dni. W pierwszej dobie po opercji pr贸bowa艂am chodzi膰 i wzi臋艂am prysznic,chocia偶 ba艂am sie o opatrunek.Potem z ka偶dym dniem by艂o lepiej . W drugiej dobie dosta艂am gor膮czki i antybiotyk.Zdrowia艂am maj膮c du偶e wsparcie mojej rodziny i kole偶anek.Po miesi膮cu wracam do pracy. Du偶e znaczenie mia艂y dla mnie wypowiedzi na ,,forum ''innych pa艅 , kt贸re to przesz艂y. To dzi臋ki nim zdobywa艂am wiedz臋 teoretyczn膮 , bo praktyczn膮 zyskuje si臋 po operacji. W swoim otoczeniu innym kole偶ankom m贸wi臋 id藕cie i zbadajcie si臋 , ale one dziwnie na mnie patrz膮 , tak jakby by艂y chronione.

Udost臋pnij ten post