Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ruttie

Bóle kości ogonowej - objaw ciąży??? Miała któraś z Was?

Polecane posty

Gość uuupppuupppp

zagląda tu ktoś jeszcze? :) ja też miałam takie bóle jeszcze z tydzień temu, teraz pojawiają się rzadziej ale są. do @ mam jeszcze 6 dni ale testu nie zrobię. jest coś takiego jak tyłozgięcie macicy i w momencie gdy zmienia ona położenie (wygina się lub rozciąga) może uciskać na kość ogonową. prawdopodobnie stąd te bóle. jestem jednak dobrej myśli i trzymam kciuki - za was wszystkie również!

ej Kochane! Długo już tu nikt nie zagladal, a ja wlasnie umieram na to co Wy opisywalyscie! dzis dopiero 23 d.c. - staramy sie z mezem o dziecko od lat, to drugi cykl po clostilbegycie i gdy bylam w 15 d.c. lekarka po usg dopochwowym powiedziala, ze w prawym jajniku ciałko zółte a w lewym cos co jej zdaniem MOZE wyrokowac ciążę: jakieś echo cos tam luteinalne / luteinowe.. kurcze, nie pamietam, mam opis w domku... Powiedziala, by jeszcze sie nie cieszyc, ale MOZE to byc syndrom ciazy.. :)) TAK BYM CHCIALA!!! Zaczelam sie obserwowac i wsluchiwac i tak: w nocy w z 19-20 d.c. obudzilo mnie klucie jajnika. takie pulsowe, z odstepami co kilka sekund. Dosc silne. Trwalo to moze z pol minuty.. zasnelam.. a nad ranem uczucie jak podczas menstruacji - takie delikatne skurcze w dole brzucha.. Pomyslalam sobie, ze moze jakims cudem zagniezdza sie zarodek....? Nie chce sobie wkrecac filmow, przeciez juz TYSIAC razy czulam wszystkie objawy i okazywalo sie ze nic z tego.. ALE (!) potem w nocy z 20-21 d.c. bol kosci ogonowej. Znow sie obudzilam w nocy /czy ja sie wypsie kiedys??? :))/ ktory utrzymywal sie caly dzien! nie moglam sie przewrocic z boku na bok, kazde napiecie okolic ledzwi i posladkow sprawial bol. Cala niedziele przelezalam na boku.. Myslalam, ze to moze zapalenie splotu nerwowego, albo cos takiego, niemniej tak sobie wymyslilam, ze przy ogolnym zapaleniu to chyba bolaloby non stop? a w moim przypadku bolalo mnie cala noc i niedziele, potem w nocy przeszlo, w poniedzialek wysiedzialam w pracy 8 godzin, wrocilam do domu i usiadlam by obejrzec film.. i jak zaczelo znow bolec, to pod wieczor juz tylko stalam.. poszlam na spacer, bo ruszanie sie troszke pomaga.. no i to bylo wczoraj.. a dzis w nocy znow nie spalam, bo nie moglam, bo bolalo... czy jest nadzieja, ze to wlasnie po zagniezdzeniu sie zarodka macica sie jakos przestawila ze mi naciska na tamte okolice? czy macica TAK SZYBKO zmienia polozenie? juz w tak wczesnej ciazy?? /dzis ok. 4 tydzien liczac po lekarsku ;) . Mam nadzieje, ze jeszcze ktoras z Was tu bywa, bo bardzo licze na Wasze uwagi, moze tez tak macie??? Lekarz kazala zrobic test dopiero 29 d.c., mam wiec jeszcze prawie tydzien..... Dajcie znac kochane co myslicie?? Pozdrawiam ! :)

ej Kochane! Długo już tu nikt nie zagladal, a ja wlasnie umieram na to co Wy opisywalyscie! dzis dopiero 23 d.c. - staramy sie z mezem o dziecko od lat, to drugi cykl po clostilbegycie i gdy bylam w 15 d.c. lekarka po usg dopochwowym powiedziala, ze w prawym jajniku ciałko zółte a w lewym cos co jej zdaniem MOZE wyrokowac ciążę: jakieś echo cos tam luteinalne / luteinowe.. kurcze, nie pamietam, mam opis w domku... Powiedziala, by jeszcze sie nie cieszyc, ale MOZE to byc syndrom ciazy.. :)) TAK BYM CHCIALA!!! Zaczelam sie obserwowac i wsluchiwac i tak: w nocy w z 19-20 d.c. obudzilo mnie klucie jajnika. takie pulsowe, z odstepami co kilka sekund. Dosc silne. Trwalo to moze z pol minuty.. zasnelam.. a nad ranem uczucie jak podczas menstruacji - takie delikatne skurcze w dole brzucha.. Pomyslalam sobie, ze moze jakims cudem zagniezdza sie zarodek....? Nie chce sobie wkrecac filmow, przeciez juz TYSIAC razy czulam wszystkie objawy i okazywalo sie ze nic z tego.. ALE (!) potem w nocy z 20-21 d.c. bol kosci ogonowej. Znow sie obudzilam w nocy /czy ja sie wypsie kiedys??? :))/ ktory utrzymywal sie caly dzien! nie moglam sie przewrocic z boku na bok, kazde napiecie okolic ledzwi i posladkow sprawial bol. Cala niedziele przelezalam na boku.. Myslalam, ze to moze zapalenie splotu nerwowego, albo cos takiego, niemniej tak sobie wymyslilam, ze przy ogolnym zapaleniu to chyba bolaloby non stop? a w moim przypadku bolalo mnie cala noc i niedziele, potem w nocy przeszlo, w poniedzialek wysiedzialam w pracy 8 godzin, wrocilam do domu i usiadlam by obejrzec film.. i jak zaczelo znow bolec, to pod wieczor juz tylko stalam.. poszlam na spacer, bo ruszanie sie troszke pomaga.. no i to bylo wczoraj.. a dzis w nocy znow nie spalam, bo nie moglam, bo bolalo... czy jest nadzieja, ze to wlasnie po zagniezdzeniu sie zarodka macica sie jakos przestawila ze mi naciska na tamte okolice? czy macica TAK SZYBKO zmienia polozenie? juz w tak wczesnej ciazy?? /dzis ok. 4 tydzien liczac po lekarsku ;) . Mam nadzieje, ze jeszcze ktoras z Was tu bywa, bo bardzo licze na Wasze uwagi, moze tez tak macie??? Lekarz kazala zrobic test dopiero 29 d.c., mam wiec jeszcze prawie tydzien..... Dajcie znac kochane co myslicie?? Pozdrawiam ! :)

Gość nie mam pojęcia
ja miałam bóle krzyża mniej więcej od 10 do 30 dnia po zapłodnieniu Przeszły jak poszłam na zwolnienie i więcej odpoczywałam. Ból krzyża był pierwszym objawem ciąży, po ok 5 dniach zauważyłam kolejne: częstsze oddawanie moczu, ból podbrzusza jak na okres, podwyższona temperatura ciała(wcześniej nie mierzyłam, ale pewnie też była powyżej 37). Potem zrobiłam test na betę, ok 15 dni po owulacji i potwierdziła się ciąża. Teraz jestem w 5 miesiącu i wszystko ok.

Gość piszcie piszcie dalej
Boze autorko tu pustaku!! Jak mozesz miec objawy ciazy 10 dni przed terminem @!! Przeciez nawet jeszcze do zagniezdzenia nie doszlo, wiec pomysl troche tepa babo!

Gość do tego powyżej
Wszystko zależy od tego jakiej długości jest cykl i kiedy była owulacja, więc na przyszłość się zastanów zanim kogoś obrazisz.

Słuchajcie, ból kości ogonowej minął.. temperaturka nadal 37C w pochwie, dzis 26 d.c. Kurrrrcze, test mam zrobić dopiero w poniedziałek... Jak dluuuugo jeszcze.... Dziwnie mimo wszystko sie czuje.. smiejemy sie z mezem, ze ALBO jestem w ciazy tym razem, ALBO jestem mistrzynia kreacji filmow :)))) Mam nadzieje, ze jednak opcja pierwsza... Buziaki!!

No i oczywiście nic z tego... dziś wprawdzie dopiero 28 d.c. ale nie wytrzymałam i zrobiłam dziś test. Negatywny :( i do tego pierwsze ślady ciemne, zapowiadające okres.. Boże, jak można sobie wmówić co się chce! Gdyby ktoś zapytał: byłam na 95% pewna, że JESTEM w ciąży!! naprawdę czułam to! jasssssssne..... ja i ciąża to jednak impossible.. :((( pa... :((

Gość monia88
ja jestem w 5 tc i dzisiaj mnie boli kosc ogonowa sprzatalam delikatnie i jak usiadlam to czuje jjjjjjjjjjjjjjjj jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa;]

Gość monia88
bol kosci raczej nie jest objawem ciazy chyba ze ciaza jest wysoka to dzidzia moze uciskac na kosc raczej sennosc w moim przypadku mdlosci wymioty i wstret do jedzenia jak otworze lodowke to wc odrazu a test ciazowy najlepiej jest zrobic w terminie spodziewanej miesiaczki nie ma bata jak jestes w ciazy to 2 kreski musi byc ale to sie tez czuje przynajmniej ja tak mialam bylam tydzien w ciazy i czulam ze mam fasolke pod sercem jak zrobilam test zeby potwierdzic to nie zdziwilam sie zycze wam szczescia i szybkiego zafasolkowania;] a serduszko slychac jest w 3 tyg ciazy niesamowite uczucie plakalam tam jak glupia ze wzruszenia jeszcze raz powodzenia

Gość monia88
najlepiej jest nie myslac o tym jak bardzo chce miec sie dzidzie my staralismy sie 5 miesiecy bez zabezpieczenia oczywiscie mozesz tez pocwiczyc troche i wzmocnic organizm to tez pomaga i nie zamartwiac sie bo predzej czy pozniej bedziesz miala upragnione malenstwo pod serduszkiem;]

Gość monia88
a brzuszek na poczadku boli tak jak na@ tylko nie caly czas chwilami i czuc klucie raz z jednej strony raz z drugiej strony jajnika i w pochwie czuc delikatne klucie bo wszystko sie rozciaga w srodku a i dodam ze mnie glowa boli codziennie ;] moze wam cos to pomoze a ciaze juz w 2 tygodniu na usg widac tzn zarodek

Gość GWIAZDKA2014
Czesc dziewczyny. Ja mam taki problem od kilku dni plamię. zawsze mialam intensywne miesiaczki a tera tak jakbym miala ostani dzien. miesiaczkie ostatni raz mialam 28.10 a dzis jest 11.12 wiec cos nie chalo. poza tym boli mnie glowa straszzzzzzzzzzzznieeeee i kregoslup. robilam test i nic.... moze za szybko... pomocyyyy

Gość wypowiedx
Dziewczyny, już dawno nikt nie pisał, ale może teraz ktoś znowu coś skrobnie :] Nie staram się o dziecko, choc też nie uważamy specjalnie z mężem, bo przecież dziecko to skarb i jak będzie to na pewno się będziemy cieszyć. W każdym razie tak sobie czytam i kurcze nie chce sobie wmawiać i nic myśleć póki się u lekarza nie upewnie co mi jest, ale od ok. 2 tygodni mam mdłości, ścisk w żołądku, bóle kręgosłupa (nawet w nocy mnie budzi), no i boli mnie tez głowa, teraz już mniej, ale często mnie bolała a teraz taką ciężką mam jakąś, ścisk czuje momentami :( Spóźnia mi się okres 3 dni, ostatnio spóźnił mi się 1,5 tygodnia i był marny, kumepla tak sobie chlapnęła, że to może być początek ciąży, ale... nie wiem. Test pokazał jedną kreskę, czekam na wizytę u ginekologa. Boję się, bo na pewno wolałabym być w ciąży niż miałoby się okazać, że to coś innego, np. torbiel, z którą też miałam już problemy :( ehhhh.... to nasze babskie "zdrowie" :]

Gość qwiatuszek
Witajcie dziewczyny czytam wasze wpisy jednak intuicja kobiety to intuicja my zawsze wiemy jeśli jesteśmy w ciąży :) i ja też tak czuje m, boli mnie kość ogonowa mam silny ból krzyża ,takie dziwne promieniowanie,robiła test ale to chyba jeszcze za wcześnie,nigdy wcześniej tak nie miałam w pierwszo nic nadal bede siebie obserwować życze wam powodzenej ciąży czułam tylko twardnienie macicy i wiedziałam od razu że jestem w ciąży a teraz tylko ten ból promieniowanie i zero mdłości no nic bede siebie nadal obserwować ale jak znam siebie to jestem bene ;D hehehe buziaczki

hej kobietki ;) staram sie o dzidzie I chcialabym zapytac was bo boli od dzisiaj mi kosc ogonowa a mam jeszcze 13 dni do spodziewanej miesiaczki I dodam jeszcze ze mam podwyzszona temperature ciala 37, 2 czy moge byc w ciazy ? dodam jeszcze ze calyczas bym tylko lerzala zrobilam sie strasznie leniwa

hej kobietki ;) staram sie o dzidzie I chcialabym zapytac was bo boli od dzisiaj mi kosc ogonowa a mam jeszcze 13 dni do spodziewanej miesiaczki I dodam jeszcze ze mam podwyzszona temperature ciala 37, 2 czy moge byc w ciazy ? dodam jeszcze ze calyczas bym tylko lerzala zrobilam sie strasznie leniwa

Gość gość
od kiedy jakis tam ból kości ogonowej jest ojawem ciazy???? większego głupstwa nie słyszłam od dawna

Gość gość
Myślę że nie powinno się w tej kwestii nikogo krytykować bo objawy ciąży są naprawdę różne. Czytam to forum bo też mnie boli kość ogonowa. Jestem juz mamą 10 miesiecznego brzdaca. Nie wiazalabym tych boli z ciążą ale oprócz tego mam metaliczny posmak w ustach a na początku ciąży tak miałam.

Gość gość
Totalna głupota, że jak ciąża to test MUSI pokazać ;/ Nic nie musi. Mi żaden test nie pokazał ;/ chyba z 7 zrobiłam. Tak mi się marzyło zobaczyć te dwie kreski i nic. Totalnie nic. A że okres zaczął mi się spóźniać, co prawda niewiele, bo kilka dni, no a bywało też często, że miałam nieregularnie, ale nigdy żeby dwa miesiące pod rząd po 40 dni cykl miał... no to poszłam do lekarza. I tu kolejna teoria, którejś z pań pada - usg też mi nic nie pokazało, wcale nieprawda, że w 2 tygodniu musi już być widać zarodek. Zostałam wysłana na badania hormonalne, po tygodniu wróciłam z wynikami, które były troszkę odbiegające od normy, nie na tyle chyba jednak by opóźnić okres, zostałam znowu zbadana i okazało się, że jestem w 4 tygodniu ciąży. Żaden test nie pokazał, usg tydzień wcześniej, czyli w 3 tygodniu, też nie pokazało. Dziwna sprawa, chyba bym nie uwierzyła, gdyby mi ktoś powiedział. Tyle testów.. to bym pomyślała, że musi wykazać. A jednak. I nie jestem jedyna. Koleżanka z pracy też opowiadała, że jej testy nie pokazywały. Co do bólów z tematu, to teraz jestem w 10 tygodniu i czasem tez mi się zdarzają takie bóle, że ciężko mi wstać albo usiąść.

Gość gość
Polecam - oprócz rzeczy oczywistych, jak ruch, ćwiczenia, rehabilitacja i jak najmniej siedzenia - zakupić sobie odpowiedni materac. Ja mam zaufanie do Art Medic - materace i poduszki są rewelacyjne. Z pianki, dostosowują się do naturalnych kształtów i mają zmienną twardość.