Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karcio

paszport dla dzidz w anglii

Polecane posty

Witam wszystkich Mam małe pytanko..własnie urodziłam dzidzię w Anglii ,mieszkam poza Londynem, a dodzwonienie się do konsulatu nie jest możliwe. Może ktoś jest w tym temacie na bieżąco i może mi pomóc. Proszę, bardzo proszę o informację jak najbardziej dokładną jak najszybciej, jakie papiery i w ogóle, co i jak...ponieważ poszukiwanie w internecie nie przynosi mi pełnej informacji a bardzo ciężko jest tak naprawdę poszukać, jeśli słodkie maleństwo jest z tobą nierozłączne Z góry dziękuję Karolina Leicester Damianek ma już 18 dni :-)

Gość oooooooooooooooooooo
Najpierw musisz miec PESEL i polski akt urodzenia, czyli albo ktos z twojej rodziny zarejestruje twoja dzidzie w USC gdzie mieszkalas lub idzie to przez warszawe, jak juz masz PESELl i akt to wtedy do konsulatu...

Gość emcia_f
Kolezanka rodzi za miesiac i juz dzwonila do konsulatu. JAKO MATKA Z DZIECKIEM MASZ PIERWSZENSTWO NA LISCIE OCZEKUJACYCH po paszport wiec radze dzielnie probowac sie do nich dodzwonic. I z tego co pamietam, mowila ze potem czas oczekiwania jest gora miesiac.

Gość nieprawda co do PESEL
mozna dziecku wyrobc paszport tymczasowy - na rok, jednoczesnie zlozyc wnoisek o pesel, potem zarejestrowac w polsce i ponownie wystapic o paszport - tym razem juz normalny, na 10 lat. a na paszport czeka sie miesiac, nie dluzej i powyzej ilus tam mil (nie pamietam, ale duuuuzo) wysylaja go do odmu.

witam serdecznie ja tez urodzilam w Uk 20 kwietnia teego roku i jade w piatek 27 lipca odebrac paszport tymczasowy dla Antosia sprawa wyglada tak dodzwonic sie do konsulatu jets trudniej niz si ekomukolwiek wydaje nawet jak pojedziesz tam osobiscie to jest mozliwosc ze pan w garniturze na dzrwiach cie nei wpusci bo za duzo ludzi bedzie w srodku ludzie z konsulatu twierdza ze na spotkanie w sprawie paszportu trzeba si eumawiac przez strone internetowa konsulatu tam umawiasz si ena spotkanie i czekasz masz tam tez wypisane dokumenty jakie musisz miec o ile dobrze pamietam to : paszport twoj i ojca dziecka akt urodzenia ( moze byc angielski ) 3 zdjecia oplata 13 fuli za paszport tymczasowy na 9 miesiecy , ktora uiszczasz na miejscu w okienku i tyle pozniej w polsce muszisz dziecku wyrobic normalny paszport najpierw rejestrujac dziecko i nadajac mu pesel bo drugiego paszportu w UK ci nie wydadza dla dziecka na paszport czeka sie do 4 tyg. ale jak ladnei poprosisz i masz jakas wazna sprawe w polsce np tak jak ja slub i chrzest i trafisz ma mila pania w okienku to uda sie zalatwic sprawe wczesneiij nam udalo sie zalatwic odbior paszportu w 10 dni tzn. dopiero w piatek jade odebrac ale pani powiedziala ze bedzie na 200 % powodzenia