Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Edgar

ból w klatce piersiowej

Polecane posty

Gość Edgar

Witam wszsytkich mam problem, a zaczeło sie to wszystko 7-8 miesięcy temu złapały mnie duszności tak nagle zaczeło mi serce strasznie mocno bić że czułem to aż przez koszulke ale pomyślałem sobie że mi to przejdzie i poszłem spac na drugi dzien sie obudziłem i myslałem o tych dusznosciach i nadal je miałem i ciągło sie to zamną około dwa tygodnie aż wkońcu postanowiłem isc do lekarza , byłem u laryngologa u lekarza rodzinnego i kardiologa, do tego wszystkiego od pół roku mam bóle w klatce piersiowej i to jest jakies dziwne bo także coś mi tak strzela w klatce tak jak by kości do tego pobolewają mnie plecy, lekarz kazał mi zrobic prześwietlnie klatki piersiowej i nic w nim niewyszło, tzn było wszystko ok, kardiolog zrobił mi ekg i powiedział że te duszności mam na tle psychicznym, po tych wizytach miałem około 3 miesiące spokoju czułem sie nawet dobrze duszności miałem raczej tylko wieczorami bo wtedy onich myslałem, i znowu od około 3 miesiecy sie jakos beznadziejnie czuje mysle dużo o smierci jestem jakis taki wymęczony w klatce piersiowej mnie nadal boli niewiem co mi jest pomóżcie !!

Gość zbierz w słoiczek
być może te bóle spowodowane są nerwicą. zaobserwuj, kiedy się nasilają. czy nie jest tak, że denerwuje Cię wszystko i wszyscy wokół. kiedy najczęściej następują te bole? jeśli to nerwica, bole są do opanowania ale najlepiej na ten temat wypowie się lekarz, być może psycholog jest potrzebny. albo jakaś terapia?

Gość Edgar
Te bóle mam prawie cały czas a największe są wtedy gdy zaczynam ruszać barkami i coś mi tam zawsze strzeli, do tego wszystkiego od około 2 miesiecy zaczeły mnie boleć oczy, niewiem boje sie bardzo że mam raka :(

Gość RTGkregoslupa
Edgar,zrob RTG kregoslupa-mozesz miec cos z kregoslupep piersiowym ja tez mam takie bole b.czesto.nic nie da sie zrobic.

Gość Edgar
A powiedzcie mi co ile można robic prześwietlnie klatki piersiowej ?? Ja miałem robione ostatnio jakies 6-7 miesięcy temu czy moge już zrobic ?? bardzo sie boje że cos mam na tych płucach :(

Gość Edgar
Gdy robiłem 6-7 miesięcy temu prześwietlnie klatki piersiowej nic mi niewyszło na płucach, czy jest możliwe że to sie zmieniło i utworzył mi sie jakis nowotwór przez ten czas??

Gość Rtg można
robić co pół roku. Wątpliwe, żeby to był nowotwór, tym bardziej, ze objawy przez ten czas sie nie zmieniły. Skontroluj wszystko, ale u mężczyzn takie bóle często sa na tle nerwowym, czasami nawet im się wydaję, że mają zawał ;) Sam mówisz, że odczuwasz te dolegliwości, jak o nich myslisz, więc ja bym stawiała na psychikę ;)

Gość edgar
A może mi ktos napisać jakie są objawy nowotworu płuc??

Gość Edgar
Zrobiłem prześwietlenie klatki piersiowej i wszystko jest ok, ale nadal sie czuje do dupy od prawie trzech miesiecy jestem jakis taki zmęczony cały czas rano jak wstane to mam tak jak by zawroty głowy wogule to trudno mi wstać boli mni tak jak by w okolicy szyji tzn to nie jest może taki ból tylko takie uczucie jak bym miał cos przyklejone poce sie w ciągu dnia z byle powodu i często również z nerwów bo niewiem co mi jest do tego okrztuszam też coś takiego prawie jak galaretka, ludzie pomocy :(

Gość Nie tylko
hipochondria sie klania ,stany depresyjno-nerwicowe a to daje takie bole ,wsluchiwanie sie w swoje cialo...bledne kolo,

Może masz nadciśnienie? Zbadaj to koniecznie, część objawów pasuje do opisu!

Gość Edgar
Ciśnienie miałem badane jakies 3 dni temu i mam 130/80 i przeważnie taki mam.

Gość gość
ja mam to samo. Byłem u lekarza mam astmę oskrzelową, tęż zobacz, tak jak Ty pluję niewielką ilością galaretki. odp. na email

Gość gość
Mi się wydaje, że też coś z kręgosłupem i nerwicą, która jest powodowana przez kręgosłup właśnie i inne braki stabilności. A to do astmy to nie wiem, w każdym razie zawsze warto ćwiczyć coś na wzmocinienie kręgosłupa i rozluźnienie np basen itp.