Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia3

zasiłki

Polecane posty

Gość agusia3

cześć chciałam zapytać o zasiłki w uk.mąż pracuje tam od niedawna,ja jestem jeszcze w polsce, ale mam zamiar do niego dołączyć w grudniu,bo w styczniu spodziewamy się trzeciego dzidziusia.czy będzie nam się należał zasiłek na starsze dzieciaczki,czy za poród będę musiała płacić?jeśli ktos zna odpowiedż,prosze pomóżcie i z góry dziękuję

Gość claudiaaa
ja bym nie pojechała rodzić do obcego kraju...w życiu.

Gość agusia3
dlaczego,czego mam się obawiać?jeśli wiesz coś na ten temat daj znać,proszę

Gość claudiaaa
a znasz jezyk?

Gość agusia3
na tyle aby się porozumieć,a zastanawiam się dlatego ,bo mam obawy czy przez jakiś czas,dopóki dzidzia nie podrośnie damy radę utrzymać się z jednej pensji,obawiam się jeśli chodzi o te zasiłki,czy będą nam się należały.

Gość jaaaaaaaa
spokojnie!będą Ci sie należały na wszystkie troje dzieci. na dziecko urodzone w Uk dostaniesz dodatkowo "becikowe" (nie znam dokładnie sum). musisz miec tylko akty urodzenia dzieci przetłumaczone na angielski. co do porodu w UK to są bardzo różne opinie. na forum o ciązy jest taki topik "ciężarne Polki w Anglii odezwijcie się". zajrzyj tam ,a napewno dziewczyny Ci pomogą. ja nie mam dość kompetentnych informacji, ponieważ jeszcze nie mamy dzidziusia i o zasiłki się nie dowiadywalismy. powodzenia.

Gość oooooooooooooooooooo
Za porod sie nie placi, akty urodzenia nie musza byc tlumaczone, a jak juz urodzisz dzidzie w UK rejestrujesz ja w Polsce b angielskiego obywatelstwa nie bedzie miala mimo iz sie tu urodzi. Moja znajoma na 3 dzieci ma ok 200 f tyg wszystkiego.

Gość ttttttttttttuuuuuuuuuuuu
wykreslic procenty w nawiasie

Gość agusia3
dziewczyny bardzo dziękuję wam za pomoc,podnisłyście mnie trochę na duchu bo już miałam wątpliwości ,myślałam nawet,żeby tu sobie życie układać a facet tam,tylko żeby dzieciaki tak bardzo nie tęskniły,a one przed wjściem do szkoły i po powrocie ciągle pytają o tatę.Jestem Wam bardzo wdzięczna,pozdrawiam

Gość No super......
Tak wlasnie wygladaja Polacy w UK - jada zeby z zasilkow zyc..

Gość oooooooooooooooooooo
No i chuj zazdroscisz ze nie jedziesz... jak panstwo daje pomoc na dzieci to czemu z niej nie skorzystac, pracujemy tu i placimy podatki, w Polsce tez wszyscy korzystaja i nikt nie nie unosi sie honorem i nie mowi nie wezme tych 40 zl miesiecznie rodzinnego, tylko wszyscy biora. Niestety Polsce daleko do anglii bo zbyt duzo mamy takich tumanow jak przedmowca...mimo wszystko pozdrawiam

Gość ja dodam od siebie
ze nie dostajemy ich za darmo. bezrobotny nie dostanie nic!!!!!!!!!!! prcujemy lub nasi partnerzy,a zazdrośnicy niech sobie o tym poczytaja bo juz wkurza takie najezdzanie

Nie znam sie na zasilkach, ale pomysl rodzenia w UK jest bardzo dobry. Znam kilka Polek, ktore tu rodzily i bardzo sobie chwalily opieke medyczna, atmosfere i podejscie do pacjenta. Tutaj nawet pielegniarki sie Toba przejmuja. A dzieki wejsciu do Unii mamy prawo do opieki lekarskiej na calym jej terenie.

A do tego komentarza o \"Polakach jadacych po zasilki\": jestes w duzym bledzie. Polacy przyjezdzaja do UK pracowac i bardzo niewielu z nich zyje na koszt panstwa. Cale rzesze Kurdow, Anglikow, Afrykanczykow i innych narodowosci zyja sobie na koszt panstwa, a Polacy pracuja i placa podatki, m.in na nich. Osobiscie nie znam zadnego Polaka zyjacego na koszt miasta (a nalezy nam sie to po przepracowanym roku). Dodatek socjalny na dziecko nalezy sie kazdemu, wiec dlaczego nie nam? Mamy go nie brac w imie czego? A moze o zwrot nadplaconego podatku tez mam sie nie starac? Co za bzdury. Nie masz pojecia o sytuacji, ale oczywiscie musisz komus doj...ebac.

Gość jjj
przyłaczam się do głosów przeciwko temu co to gada, że jedziemy do UK po zasiłki!!! Człowieku lepiej się nie wypowiadaj jak nie znasz sytuacji. Pracuję w UK zarówno ja jak i mój mąż. Płacimy podatki (dość duże) więc dlaczego mamy nie korzystać z czegoś co nam się należy?Ty byś nie skorzystał, jak miałbys okazję???bardzo wątpię!!! Co do rodzenia dzieci w UK to słyszałam bardzo dużo opini na ten temat(zarówno dobrych jak i złych). Sama niestety od siebie nic nie dodam, bo jeszcze dzieci nie mam. Natomisat naturalną rzeczą jest, że jak będę w ciąży to urodzę tutaj skoro teraz tu mieszkam!O opiece medycznej nie słyszałam za wiele dobrego, ale mnie nie spotkało tutaj z ich strony nic złego (a ze względu na swój stan zdrowia korzystam dość często). Dodam, że jest to opieka bezpłatna i właśnie opieka pod kątem ginekologicznym! Wiem tylko, że po urodzeniu dziecko nie ma automatycznie obywatlestwa angielskiego, natomiast jeśli rodzice mają stałego rezydenta to taki maluszek ma szansę na obywatelstwo z pominięciem tych wszystkich skomplikowanych procedur :) Pozdrawiam i powodzenia zyczę.

Gość ciekawa baba
stałego rezydenta? Po jakim czasie i jakie warunki trzeba spełniać?

Gość agataaaaa
opieka kobiet ciezarnych jest kiepska,polozne kaza sie nieprzejmowac,nawet jak jest cos powaznego. jedyny plus to to ze sa bardzoooooooo miłe,wszystkie

Gość agusia3
dzięki wszystkim za info.a co do tego ,że jadę tam brać zasiłki,to mój mąż tam pracuje i chyba naturalne,ze chceby być razem.nie jadę tam aby "leżeć"w nieskończoność tylko po jakiś czasie,jak dzidzia nam podrośnie-iść do pracy.wątpię,żeby ktoś na moim miejscu zrobił inaczej,mam zostać tu i żebrać o 40zł zasiłu,przedstawiać jakieś durne zaświadczeniao dochodach,a w rezultacie mi nic nie dadzą,bo przekroczę magiczną dopuszczalą liczbę o 2zł,fajne perspektywy

Gość i jeszcze na dodatek
to są pieniądze dla dziecka, bo ty nic nie dostaniesz a te okropne ludziska sie czepiają. to jest po prostu zawiść. Najlepiej zostać w polsce i niech rząd Cię okrada. To oni dostają pieniądze za nic a jednak nikt na tym forum o to się nie czepia. Odebrać pieniądze dzieciom i dać politykom. oto ludzka głupota

Gość do agusia3
Przecież pracujesz,wychowujesz dzieci a to najodpowiedzialniejsze zajęcie. Na dodatek te dzieci będą kiedyś zasuwały na tych zazdrośników z forum, którzy żałują dzieciom parę funtów.I ci którzy uważają, że dzieciom nic się nie należy, mogą nas pocałować w du......

Gość chcecie odebrać
dzieciom świadczenia to odbierzcie jeszcze emerytury i renty, bo to żebranina przecież

Gość nic nie wiem
mam pytanie do wszystkich tych sympatycznych dziewczyn,któte chętnie podzielą się swoją wiedzą na temat zasiłków w uk,jestem w podobnej sytuacji jak agusia3,ale mój mąż pracuje tam 2 miesiące,też chciałabym jechać do niego i tam urodzić,tylko czy mimo tak krótkiego okresu pracy dostaniemy pieniązki na wszystkie dzieciaczki,czy nie będą nam się należały w ogóle?pomóżcie,proszę

Gość nic nie wiem
mam pytanie do wszystkich tych sympatycznych dziewczyn,któte chętnie podzielą się swoją wiedzą na temat zasiłków w uk,jestem w podobnej sytuacji jak agusia3,ale mój mąż pracuje tam 2 miesiące,też chciałabym jechać do niego i tam urodzić,tylko czy mimo tak krótkiego okresu pracy dostaniemy pieniązki na wszystkie dzieciaczki,czy nie będą nam się należały w ogóle?pomóżcie,proszę

Gość jaaaaaaa
do nic nie wiem - będą Wam się należały pieniążki. Więcej informacji byc może znajdziesz tutaj : http://www.goniec.com/dziecko2/ Pozdrawiam i powodzenia życzę :)

Gość nic nie wiem
dziękuję,poczytałam już sobie,jesteście super,fajnie,że można jeszcze na kogoś liczyć,buziaki

Gość czy ktos wie
czy to prawda ze bez child benefit nie dostanie sie Child tax credit?

Gość ooooooooooooooooooooo
Prawda, ale mozesz napisac ze zlozylas juz formularz o child benefit, nie musisz czekac na przyznanie tego pierwszego.