Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k-a-ro-l-i-na

2 kotki w mieszkaniu

Polecane posty

Gość k-a-ro-l-i-na

Zwracam sie do osob majacych doswiadczenie z kotami. Zastanawiam sie nad przygarnieciem dwoch malych kotkow ( a raczej kotek, czyli dziewczynek :)). Problem w tym, ze nie mam balkonu, ani ogrodu. 2-pokojowe mieszkanie, ok. 58 m2 Co o tym myslicie, czy zwierzaki nie beda sie meczyc. Do tego dochodzi jeszcze to, ze nie ma mnie w domu od 8 rano, do 18 wieczorem. Czy moge zostawic zwierzaki na tak dlugo same??

Gość o nieeeeeeeeeeeee
Przygarnij a potem wypchaj. Połowa problemów odejdzie a jedyny jaki pozostanie to - gdzie to postawić.

niby dwa to lepiej niz jeden, skoro tyle czasu mają być same, ale zupełnie nawet bez balkonu to mogą umrzeć z nudów z drugiej strony, jeśli maja gdzieś tam szwendać sie po smietnikach... z trzeciej strony, zastanów się, czy Cię na to stać fnansowo, bo 2 koty to juz trochę kosztują, sama sterylka to wydatek ok 100 zł x 2, do tego szczepienia, no i żwirek i żarcie x 2 jak chcesz pogadać, to na gg zapraszam z góry pozdrawiam Katarinę, która zapewne niebawem tu zawita :) :) :)

Gość myślę że *
powinnaś zadac to pytanie, na Gotowanie dom, ogród - i tm jest topik o miłośnikach kotów - powinni Ci tam udzielić odpowiedzi :-)

mnóstwo kotów nie wychodzi z domu i są szczęśliwe problem jest w tym , że okna powinny być zabezpieczine siatką - jeżeli to Cię nie odstrasza to OK :) załatwiają się do kuwety , więc problem z nieobecnością nie jest problemem :) jednak dwa małwe kociaki potrafią nieźle nabroić jeżeli Ty jesteś gotowa ponieść straty w domu ( np.podrapana tapeta ) to nie będzie żle :)

Hmmm... ja mam 3 koty w domu (2-letniego wykastrowanego kocura, rocznego wykastrowanego kocura i 7 tygodniową koteczkę). Koty sa przez większość czasu sa w domu same (mieszkam sama). Mieszkanie ma 47 m2, jest balkon (ale one bardzo rzadko wychodza na balkon i to tylko latem). Koty bez problemu zostaja w domu same na dłuższe okresy czasu (nawet na 2 dni).

Gość k-a-ro-l-i-na
Dzieki wszystkim za porady. Hmmmmm.... podrapana tapeta mowisz:)? Ale nie ma zadnej gwarancji, ze kazdy kot tak sie zachowuje? Co do kosztow, to rzeczywiscie musze sobie wszystko dobrze przemyslec. Chce, zeby ta decyzja byla dobrze przemyslana, a nie pochopna. Dlatego za nim sie zdecyduje, chce zebrac sporo informacji od osob, ktore maja z tym doswiadczenie.

Gość apros
moi znajomi zdecydowali sie na 2 koty w mieszkaniu o podobnym metrazu do twojego no i był to z ich strony duzy bład. Koty byly równiez przygarniiete z ulicy i pewne ich zachownaia sa zupełnie nieprzystosowane do zycia w mieszkaniu. Koty biegaja, wskakuja na meble, stracaja kwiaty z parapetów i niszcza obicia kanapy, foteli czy łózek. W dodadtku wzajemnie sie zwalczaja (2 samce, oba wykastrowane) i czasami złosliwie narobia np. na łózko. Smród niemiłosierny a pociecha z nich zadna. Taka jest moja opinia.

Wszystkie koty wzięłam z ulicy i jakos nie mam z nimi problemów :) Nie są złosliwe, nic nie niszczą (czasem zrzuca chusteczki lub dlugopis ze stołu). Chyba mam ideały :D

Gość k-a-ro-l-i-na
Gdybym miala sie zdecydowac, to raczej nie na koty przygarniete z ulicy. Wiem, ciezka sprawa! Kazdy ma inne doswiadczenia, i biorac taka odpowiedzialsnosc na siebie, trzeba liczyc sie ze wszystkim.

Gość apros
>>>>Katarina Witt widac moi znajomi nie mieli takiego szczescia do kotów jak Ty:)

Możliwe ;) Nie twierdzę, że moje to aniołki, ale nic nie niszczą (czasem gazetę pogryzie to najmniejsze). troche powariują i ida spac :)

Gość Ja mam dwa kotki
to maine coony czyli duże kociska, nie wychodzą na zewnątrz, mieszkanie w zupełności im wystarcza, zainwestowałam w wysoki domek-drapak, na którym ostrzą sobie pazurki i wylegują się. Nic w mieszkaniu nie niszczą, wiekszość dnia przesypiają :) Dwa koty to podwójna przyjemność :)

heh.........nie każdy kot zdrapuje tapety:)\\ maja kotka ( niestety już za tęczowym mostem ) uwielbiala drapać lodówkę nie dało rady przekonać jej do domków drapaków i takich innych kocich zabawek ale ja się tak przyzwyczailam , że nie był to problem :)