Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matildee. . . .

Brunetka chce byc blondynka!

Polecane posty

Gość Matildee. . . .

Naturalna ciemna blondynka :D ktora od 2 lat sie farbuje na ciemny - bardzo ciemny - braz zapragnela wrocic do swoich wloskow a nawet rozjasnic.. i nie wiem jak:( Wizja stosowania szamponow koloryzujacych (do 24 zmyc) przez rok (?!) mnie troche przeraza:( Moze mi ktos powiedziec czy jesli mam cienkie wlosy to odbarwianie bardzo zaszkodzi?? Jak wyglada kondycja wlosow po takim zabiegu? Jak mam zostac blondi :0??? Help me pleaseee!! ps: w nowym Elle pisza ze faceci czesciej zenia sie z blondynkami ,taki rodzynek wylowilam i mnie ciekawi strasznie co o tym sadzicie. Zeby bylo jasne - nie dlatego chce blodnynic!!Poprostu chcialabym wygladac naturalnie.Prawie czarne wlosy do mojej jasnej karnacy wygladaja w tym momencie juz troche sztucznie:d [ jesli watek juz byl przepraszam!]

Gość gagaa
Spróbuj balajażami. Ja tak zeszłam z czarnego koloru. W tej chwili jestem blondynką,

Gość blond b
Policjant zatrzymał blondynkę jadąca samochodem: - Nie ma pani powietrza w kolach! - Wiem ale tylko na dole!

Gość faceci częściej zenią się
z blondynkami bo jest po prostu więcej,szczegolnie tych farbowanych:-oSpotkać NATURALNĄ brunetkę to teraz rzadkość,jest ich bardzo mało....dlatego faceci żenią sie z blondynkami bo jest ich po prostu więcej.

Gość syjka30
chociaz sama nic nie kombinuj,bo bedziesz wygladala jak zolta kura i zniszczysz sobie wlosy,najlepiej balejazem,dluzej ale skuteczniej

Gość a moze wiecie
jak wrócic z jasnego do ciemnego nie bardzo ale jednak widocznie zeby nie było widac bardzo odrostów paskudnych:( ??

nie radzę ci robić takiej przemiany. Też pzrez kilka lat farbowałam się na ciemne rązy, a później balejażem rozjaśniłam do blondu. Miałam tak zniszczone, suche i sianowate włosy, że szkoda gadać. Teraz zrobiłam sobie kolor ciepłego brązu i delikatnych kilka pasemek bo jednak nie przyzwyczaiłabym się do całkowitego ciemnego kolor. Mam o wiele lepsze włosy. Poza tym teraz jest moda na ciemne kolory.

Gość J-oo-p
Hmm zmien Elle na Vogue :-)

Gość Kaymell
Bo farby do kolorów blond są tańsze - ot, cała filozofia :D

Gość hehehehehehehe
:-D

Gość Malinowa rusalka
a wie ktos ile kosztuje dekoloryzacja + farbowanie? rude mnie denerwuje ,blad nęci:D

Popieram, najlepszy baleyage :) Ja też po zafarbiowaniu na ciemne stwierdziłam,że to nie to i chciałam sie rozjaśnić. Ale nie w domu tylko u dobrej fryzjerki :)

Ja kilka miesięcy temu odbarwiałam włosy z czewronego koloru własnie do blond (wtedy włosy do ramion). Raz nałożyłam dekoloryzator i trzykrotnie farbowałam włosy na blond. Po trzecim farbowaniu włosy miały taki kolor o jaki mi chodziło. Ja równiez mam delikatne włosy ale kolor był ważniejszy niż ich kondycja. Poprostu stwierdziłam, że jeśli bardzo się zniszczą to je obetnę. Moje włosy bardzo nie ucierpiały na dekoloryzacji. Owszem początkowo były trochę sianowate i trudno się rozczesywały. Przez ponad 3 miesiące po dekoloryzacjo stosowałam odżywki i maski regenerujące do włosów, odbudowujace ich strukturę i teraz jest ok. Choć wciąż chociaż ze 3 razy w tygodniu staram się nakładać na włosy taką właśnie odżywkę, przez resztę tygodnia stosuję odżywkę do blondu.

Fajna jest maska Dove do blondu, moja fryzjerka pytała czego używałam,bo poprawiła mi się kondycja włosów. Teraz odkryłam odżywkę Pantene do fal i loków, bo takie mam włosy i też jestem zadowolona, bo nie są sianowate.

Ja zazwyczaj używam szamponu i odżywki Sunsilk. Fajnie działają na włosy :-) Oczywiście do blond.

Gość fdsfa
Ja kiedys tez farbowałam na czarno włosy i zachciało mi sie blondu. Poszłam do fryzjera i rozjasniał mi włosy kilka razy specjalnymi preparatami. Pierwszy etap to były włosy czerwone. Potem za dwa tygodnie kolejna wizyta u fryzjera i były takie koniakowe i kolejna juz blond. Włosy zniszczyły mi sie bardzi ze sciełam je. Jesli masz włosy farbowane a nie naturalne to niestety bedzie cięzko z odbarwieniem ich Uzbroic sie musisz w cierpliwosc i kase

Gość TUNAHH
a ja zrobilam dekoloryzacje z czarnych na blond. Wyszedl sliczny rudy kolor ktory zostawilam na jakis czas a teraz juz jestem blondynka. Ja mam a raczej mialam mocne, zdrowe wlosy i dekoloryzacja nie zrobila im az takiej krzywdy ale pozniejsze rozjasnianie dalo sie we znaki. Dodam ze dekoloryzacje robila mi kolezanka w domu, dekoloryzatorem Garniera, wyszlo pewnie tak samo jakby wyszlo u fryzjera, tym bardziej ze zaden fryzjer Ci nie da gwarancji, wiec bylam po prostu 300zl do przodu. Ja jestem zwolenniczka dekoloryzacji bo katujesz wlosy raz a porzadnie a pozniej inwestujesz w kosmetyki a nie niszczysz wlosow comiesiecznym balejazem! Mysle ze to bardziej zniszczy, a poza tym efekt masz od razu. Sama niewiem czy polecac osobie o cienkich wlosach...ale moze warto, Dekoloryzatory nie sa takie strasznie, najlepsze ma garnier i loreal, jesli masz w miera zdrowe wlosy to Ci nie spali

Ja również używałam dekoloryzatora Garniera i dekoloryzowałam włosy w domku. Żyję i ja i włosy :-)

Jeżeli chodzi o baleyage to nie trzeba go robić co miesiąc no i nie są skatowane całe włosy. Gdy rozjaśniasz w całości to chyba odrosty trzeba robić co miesiąc? wstrętne są odrosty na takich włosach :o

Gość soniuchna
jestem szatynka od podstawowki farbowalam wlosy na blond czyli od ok8 lat nagle mi cos od..... i postanowilam wrocic do naturalnego koloru na poczatku po wyjsciu od fryzjera bylo nawet ok taki czekoladowy jasny brazik ale po 2 tygodniach coraz bardziej mi płowial az pofarbowalam sobie samodzielnie na braz ( jasny szatyn)i wyszly mi czarne . nie czuje sie w tym kolorze wiec postanowilam wrocic do blondu ale niewiem jak . moze ktos mi pomoze nie chce znowu wydawac kasy na fryzjera

Gość do soniuchny
na Twoim miejscu bym zorbila jasne pasemka lub balejaż.

Gość do soniuchny
*zrobiła

ja ja co mam powiedziec od dziecka mam super jsne blond włosy chociaz i tak wszyscy mysla ze mam farbowane bo poprostu takie jasne blond włosy naturalne sie nie zdarzaja wcale albo bardzo rzadko ....wolałabym miec ciemne ale boje sie spróbowac przefarbowac bo jak bede wygladała zle to zeby pozniej wrocic do naturalnego koloru to bedzie graniczyło z cudem, meczarnia z odrostami itd wiec pewnie do konca zycia zostane blondi a raz miałam ciemne pasemka...na poczatku wygladałam fajnie ale potem jak kupa:P

Gość ola niunia
jak chcialam zostac blondi to musialam rozjasnic bo mialam wlosy farbowane na czarno a moj naturalny kolor to szatyn. mialam juz duze odrosty i pol wlosow czarnych a pol brazowych ale farbowalam je farbami zmywalnymi zeby to tak okropnie nie wygladalo. gdybym robila balejaz to wyszlo by to paskudnie- blond na farbowanych na czarno wlosach wiec musialam uzyc rozjasniacza. bylo to 7 miesiecy temu i chociaz na poczatku wlosy byly bardzo zniszczone dzisiaj sa o wiele ladniejsze i w lepszej kondycji. wiem ze wielu fryzjerow odradza rozjasnianie z ciemnych do blondu(szczegolnie z czarnych) a nawet nie chca sie tego podejmowac ale moja fryzjerka bez zbednych zastrzezen zrobila to i wyszlo calkiem ladnie. ja uzywam szamponu i maseczki z Dove do rozjasnianych i ostatnio odzywki Gliss Kur total repair , wczesniej tez uzywalam z loreala. ja tez jestem za rozjasnianiem a nie za balejazem bo zeby wyszedl ladny kolor balejaz trzeba powtarzac przez dlugi okres czasu a odrosty i tak sa bo przeciez wlosy zawsze odrastaja bez wzgledu na to czy rozjasnisz od razu czy zrobisz balejaz. pozdrawiam;)

Gość aŚś.
ja jestem naturalna jasna blond i mam zielone oczka xdd aaa. moim zdaniem nigdy farbowane blondynki nie dorównają naturalnym.

Gość elusia18
tak naprawde jestem blondynką...byłam,postanowiłam coś zmienić i spróbować brązu...hmmmm...wyszedł rudy......następna farba....wyszedł brąz......i pużniej coraz ciemniejsze odcienie brązów....a teraz chce znowu być blondynką...i nie wiem czy to możliwe...jak to zrobić?????????????????????????????????????????.....jak zacząć..........???????????pozdrawiam