Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bellarossa

czy zanik/opoznienie miesiaczki moze byc wywołane spadkiem wagi?

Polecane posty

Gość bellarossa

ostatnio schudłam ok 10 kg. czy moze byc to przyczyna problemow z miesiaczka? ostatnia miesiaczka w 16 dniu cyklu teraz jest 27 dzien i miesiaczki nie ma..

Gość fdsfa
Oczywiscie ze tak. Nie chce Cie martwic, ale mi kiedys opóźniała sie miesiączka przez 10 miesięcy co było wynikiem spadku wagi Napisz jeszcze ile masz lat i w jakim czasie schudłas

Gość bellarossa
no niezle.. chociaz nawet by mi to odpowiadało bo moje miesiaczki sa długie i bardzo bolesne.. mam 19 lat i schudłam tak mniej wiecej od czerwca do połowy sierpnia. był okres ze wazyłam 17 kg mniej . ale teraz znow jakies 14 mniej niz zima..

kiedys schudlam do 45kg mam170cm zanikla mi miesiaczka ,musialam isc do gina,a tam terapia hormonalna.Nie polecam

Gość bellarossa
nie wiedziałam,ze tak sie moze zrobic.. nie myslałam o tym kiedy sie odchudzałam..

Gość fdsfa
Jestes za młoda na tak duzy spadek wagi w dodatku w tak krótkim czasie. Ja kiedys miałam własnie to samo i tak mi ginekolog powiedział. Przez pół roku starano wywołać sie u mnie miesiaczke. Radze jak najszybciej udać sie do ginekologa, bo to nie zarty

Jesli sie organizmowi drastycznie ograniczy pokarm po jakims czasie zacznie oszczedzac na czym sie da,jesli w tym czasie zaszlabys w ciaze to prawdopodobienstwo jej donoszenia jest bardzo male

Gość bellarossa
ciazy to ja nie chce. nawet bardzo nie chce.. tak czy inaczej musze isc do tego ginekologa tylko sie zastanawiam czy nie poczekac jeszcze troche moze sie okres jakos niedługo pojawi. jak myslicie ile powinnam czekac? do 30 dnia cyklu? do 40?

Gość upupupupupupupupupupupupupupup