Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kunegunda mała

Dlaczego do bierzmowania nie mozna mięc dredów??????

Polecane posty

Gość Kunegunda mała

Dlaczego księża zabraniają? Co to ma wspólnego z wiarą?:O

Gość Kunegunda mała
ale ksiadz powiedział, że taka osoba nie otrzyma bierzmowania:O

Gość dżamajska dziewczyna
naprawdę nie można? a jak ja mam jednego to też muszę ściąć ? i pewnie wszystkie kolce powyjmować? :O

Gość Stawka większa niż życie .....
To dziwne. W Kosciele do ktorego chodzę lektor przy ołatarzu ma dredy i nikomu to nie przeszkadza. To chyba wymysł księdza :)

Gość widocznie ksiądz nie gustuje
w dredach :P takie jego widzi mi się :P

Gość Kunegunda mała
przecież mogę sobie w kitka włosy związać i bede wyglądała schludnie. :(

Gość doktor zbok
zaloz czapke , to nie bedzie widac

Oczywiście ze to wymysł ksiedza!!! złóż protes! albo twoi rodzice z niech złoza!!!

Gość Kunegunda mała
nie można w czapce. Może lepiej zrezygnuje z bierzmowania, bo z dredów nie!

Gość Kunegunda mała
ale gdzie złożyć protest??????

Gość matka córki z dredami
dziecko mozna i nie pozwól sobą manipulować - ksiądz conajwyżej może ci kazać się uczyć przykazań ale nie może decydować jak wyglądasz i czy masz mieć krótkie włosy długie czy dredy - bądź sobą nie daj sie klerowi

Gość doktor zbok
tez mysle , ze powinnas zrezygnowac; bo to nie ma w ogole zadnego poparcia faktami; w kazdym momencie mozesz zrobic bierzmowanie we wlasnym zakresie

Gość doktor zbok
a z tymi dredami to napisz do biskupa - takie pytanie - a jak odpowie twierdzaco , to przynies od niego pozwolenie na pismie tuz przed bierzmowaniem

nie składaj żednego protestu poprostu trzyamj się swoich racji - dredy to nie powód aby wykluczyc cię z bierzmowania - wierz mi żaden ksiądz nei ma prawa mówić ci co masz robiś - nie ścinaj bo bedziesz załowała ale tez nei rezygnuj z bierzmowania dla jakiegoś dziwnego księdza który patrzy przez pryzmat włosów - nic ci nei może zrobić!!!

Np do księdza proboszcza :) A jesli to proboszcz ci zabrania to bym napisała list to kogos wyzszego randa i nie odpusciłabym temu ksiedzu!!! matka córki z derdami ma racje!!!

Gość Kunegunda mała
z proboszczem nie da sie rozmawiać:O ale poprosze mame żeby mi pomogła.

a proboszcz co - Bóg???? tez ma "kadzidło" do gadania - to twoje zycie i twoje włosy a Twoja wiara jest w sercu a nie na głowie - porozmawiaj z mamą napewno ci pomoże :):) trzymaj się ciepło i daj znać ... co sie wydarzyło

Gość kunegunda mała
ksiądz mówił, że dredy mają coś wspólnego z jakąs ideologią. I dwóch kolczyków w jednym uchu tez nie można mieć. Ale kolczyk przynajmniej mozna wyjąć.

to zapytaj księdza o co dokładnie mu chodzi - że niby jaka toideologia to sa dredy i kolczyki jeden czy trzy w nosie czy w uchu - nie przypominam sobie zby coś takiego wykluczało z chodzenia do kościoła czy wykluczenia ciebie z bierzmowania - nie wierz w to - on ci porpostu mydli oczy zapytaj go konkretnie JAKA TO IDEOLOGIA JAK SIĘ NAZYWA CO PRZEKAZUJE I ZOBACZYMY?? sprawdzimy i znajdziemy odpowiedź dla dziwnego księdza !! z tego co pamietam to Jezus miał długie włosy (no może nie dredy) ale być może nie znał więc dlaego!! hihi pamiętaj trzymaj się swojej ideologii nie księzowskiej :) pozdrawiam

papierowe nożyczki hahahahahah i ja i moja córka mamy dredy i słuchamy boba marleya i nie przypominam sobie aby w którymś jego utworze było cos przeciwko bogu - chodzimy do kościoła modlimy się i wierzymy gorąco - i Bóg z tego co wiem to nie ma nic przeciwko naszym fryzurom i temu że idziemy do kościola w glanach :) rasta jest ok pozdrawiam

Gość kunegunda mała
porozmawiam znim:) chociaż wiem że 2 lata temu chłopakktóry miał dredy nie został bierzmowany. Dopiero rok później jak sciął to go bierzmowali.

:(:( nie mamy kosciółkowych kostiumików :(( poprostu

to jest dyskryminacja i tworzenie nieprawdziwych stereotypów - nie jestes już mała skoro idziesz dobierzmowania - zajmij się tym walcz :)!! nie pozwól sobą sterowac - no chyba ze rodzice będa przeciwko no to wtedy masz problem - z rodzicami nie wygrasz hihi:))

nożyczki nie irytuj się to nie było przeciwko tobie:) kunegunda nie jestes juz taka mała skoro przystepujesz do bierzmowania ale nie daj soba sterować - no chyba że rodzice hmmmm sie złamią - :)) z rodzicami nie wygrasz:)) z ksiedzem tak gdyby mojej córce ktos nakazał coś z czym by sie nie zgdazała to niestety ale bylaby wojna :)) trzymaj sie ciepło

Gość czy to nie był czasem ksiądz
Ry..k?

Gość napisz do kurii
to co sie teraz wyrabia w kościele,to normalnie dance macabre...

Gość odkopuje stare tematy
up