Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takasobiejednalaska

piercing-broda

Polecane posty

Gość takasobiejednalaska

hej!!! mam pytanie do dziewczyn ktore maja kolczyk w brodzie- kawalek za ustkami w dół, otoz jak długo sie goi taka rana, bo mijaja 2 tyg jestem na skraju wyczerpania fizycznego i psychicznego pozdrawiam jolka

Gość Viki 24
Z tego co pamietam bo kolczyk wyjełam juz rok temu a nosiłam ze 2 lata to goiło sie ok własnie 2 tygodni, przemywaj codziennie po kiklka razy wodą utlenioną, ja tak robiłam

Gość takasobiejednalaska
a mi wlasnie nie kazano woda utleniona i przemywam nadmanganianem potasu i potem na to mas tribiotic- mam juz dosc chce wymienic na mniejszy kolczyk- dł 8 mm i mi sie strasznie wrzyna a ten co mam teraz 12mm jest za dlugi a 10mm nigdzie nie ma dostaje furiiiii, a co do dziurki po kolczyku to duza jest???

Gość takasobiejednalaska
heeeeeeeelp:P

Gość przecie to
juz niemodne..fuj..miałam taki kolczyk chyba 6 lat temu..zdjęłam jakies 4 lata temu.Rana goi się do ok 2 tyg.pierwsze kilka dni bedziesz miał spuchnietą wargę co wyglada dośc smiesznie-jak silikon w dolnej wardze..juz lepiej taki kolczyk w policzku, jesli juz..acha jak ściągniesz kolczyk(bo uznasz np. ze to trochę badziewne i połowa wiesniaków nosi)to pamietej ze zostanie ci mała blizna.

Gość a to ja
viki 24 - a to sie zagoi calkiem?? ja mam w nosie i martwie sie ze jak wyjme to nie zarosnie

Gość Viki 24
Ja mam nadal dziurkę w brodzie :D widac ale nie jest taka wielka Spróbuj wodą utlenioną jezeli masz ranę przecież woda odkaża

Gość antylopka
o my good:P niezla wypowiedz wieśniaka powyżej:P

Gość biatch
woda utleniona jest zbyt agresywna dla swiezo formujacej sie tkanki w kanale przeklucia nie stosuj jej, tak samo nie stosuj spirytusu ani zadnej masci zalepiajacej dziurke. po dwoch tygodniach nie ma opcji, zeby przeklucie bylo juz w pelni zagojone, ale nie powinno juz byc ani spuchniete, ani bolesne - jak dbasz o swoj kolczyk? proponuje kupic w aptece sol fizjologiczna w ampulkach i 2-3 razy dziennie przemywac nia miejsce przeklucia, a potem dezynfekowac za pomoca preparatu Octenisept (do kupienia w sklepach medycznych, czasem w aptekach, ok. 22-25 zl za butelke, ale warto, najlepszy na rynku srodek).

hej,ja wlasnie zamierzam sobie przekluc warge :) i zastanawiam sie czy to bardzo boli....

Gość Lejdii
// groosia / nie boli ;)

Gość omg..
Boże, żal was. Po prostu ŻAL. Gówno się znają na piercingu, robią u kosmetyczek i przemywają byle czym. W nadmiernej ilości woda utleniona? Może trwale uszkodzić kawałek skóry i jeszcze bardziej spaprać kolczyka. Każdy organizm jest inny, fakt, trzeba też patrzeć na to. Najlepiej właśnie sól fizjologiczna, tribiotick(można go używać rzadko do 2 tygodni, bo jest to antybiotyk) oraz rivanol w płynie.

Gość willson
mam kolczyk w brodzie ok 3 miesiący , przebijała mi koleżanka:) jestem bardzo zadowolona. po przekuciu 2 dni miałam spuchnięte a po tygodniu nic juz nie czułam:) jedynie co to trudno bylo mi na początku jeść jabłka i owoce twarde. Przemywałam sola fizjologiczna i tyle...bardzo szybko mi się zagoiło:) na początku miałam wątpliwości co do kolczyka ale przekłucie mnie nie bolało:P

Gość adaśDD
cześc ja mam kolczyka w wardze dwa dni i kurde co to tak gniecie?? w dziąsło:D:D bo mam go dosyc nisko nie przy samych ustach...

Gość megiii89
a ja mam pod warga z boku i mi sie goilo ok tygodnia..wlasnie uzywalam wody utlenionej 3 razy dziennie i smarowalam tribioticem,ktory mimo ze jest antybiotykiem mozna wiele razy uzywac..wiec nie gadajcie bzdur ze nie mozna wody utlenionej a kupowanie grogich specyfikow jest bez sensu..