Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*Gwiazdka Mała

Jaskółcze ziele-super preparat na kurzajki,niechciane brodawki,pieprzyki

Polecane posty

wystarczy 3 razy dziennie posmarować kurzajkę/brodawkę sokiem z tej rośliny (jest pomarańczowy i najwięcej jest go w korzeniu i na samym końcu łodygi) a odpadnie ja miałam obrzydliwy pieprzyk pod pachą, był dość spory,ale trzymał się na takim włókienku (ochydA)byłam z nim u dermatologa i powiedziała mi że to niegroźny pieprzyk i jeśli chcę to mogę go bez problemu usunąć chirurgicznie.A mama mi powiedziała,że kiedyś ona pozbyła się kurzajek na ręku dzięki jaskółczemu zielowi a jej brat pozbył się brodawki i bym ja też spróbowała.Posmarowałam tym sokiem cały mój pieprzyk i włókienko na którym się trzymał może z 5 razy,pieprzyk obsechł,zrobił się twardy pokrył skorupką i po 2 dniach odpadł :) czuje sie z tym o niebo lepiej- po pierwsze mogę teraz bez problemu się golić a tak to zawsze musiałam nie dość że uważać to jeszcze dookoła pieprzyka były włosy (fuj) i ochydnie to wyglądało,do tego stopnia,że nie nosiłam bluzek na ramiączka. Jaskólcze ziele rośnie w lasach,w zacienionych miejscach polecam

Gość spieettt
to prawda.super to ziolo.

Gość egiptolożka_0123
Witam, ja też miałam kurzajki. Pierwszą zauważyłam jakoś w podstawówce, z 15 lat temu, nie wiedząc jeszcze co to jest. Pomogłam sobie sama nieświadomie ją zwalczyć. Umiejscowiona była na \"poduszeczce\" kciuka u lewej ręki (blizną mam do dziś) i wyoraźcie sobie, że byłam na wsi u rodziny na wakacjach i tam obierałam porzeczki czerwone z krzaka. Jak ktoś to kiedyś robił, to wie, jak się ściaga owoce z gałązki, po prostu chwytałam gałązkę i pociągałam owoce do wiaderka. Straaasznie mnie to szczypało, aż do tego stopnia, że nie mogłam wiecej ich zbierać. A wieczorem zauwazyłam, że wyszedł mi jakby stożek z tej kurzajki, zaczęłam to oglądac i okazało się, że po poprostu wyciągnęłam kurzajkę z korzeniem ze środka. Wiem, ze to moze dziwnie brzmi (szczegółowy opis) ale tak było w rzeczywistości. Potem po paru latach pojawiły mi się kolejne kurzajki na rękach, najpierw 1, potem druga, itp miałąm ich w sumie z 5, tak ze jak poszłam do kosmetyczki (po stosowaniu okładów ze skórki z cytryny moczonej w occie - wypalało, ale nie z korzeniem, DuoFilmu) i tam kosmetyczka wypaliłą mi wszystkie za jednym razem. Bolało meijscowo, ale przeżyłam:-)) Zostały blizny, ale widoczne przy nacjągnięciu skóry, takie białe palcki. Ważne, że gwarancją całkowitego usunięcia kurzajki jest jak na nowo odrosną linie papilarne. Teraz zagłębiam się na nowo w temat, ponieważ kurzajke na stopie zauważyłam u moje córki. Zastosuję chyba najpierw Brodacid, mam nadzieję, że zadziałą...:-(((( POzdarwiami powodzenia w zwalczaniu kurzajek!!

Gość racja racja z tym zielem
nie no jaskólcze ziele pomaga :P jak złapie kurzajke to napewno zastosuję ;) u mnie babcia i mama stosowały i naprawde pomaga ten pomarańczowy sok ale musi być świeży ;)

Gość JanekSz1
Faktycznie stosowany przez kilka dni sok żółty z łodygi przeciętej (jaskółcze ziele rośnie pod starymi budynkami, płotami mam je przy budynku warsztatu, na działce za Sobolewem ) np. nożem, nożyczkami tego ziela jest skuteczny na kurzajki itp wirus tego soku żółtego nie wytrzymuje i ginie tym samym.Kurzajka stopniowo zasycha i ginie.Zostaje tylko ciemna plamka , która później się rozpływa , skóra stopniowo wraca do naturalnej barwy.Szkoda,że z tego nie produkuje leku Herbapol , jest skuteczny. Nie potrzeba byłoby niszczyć go w klinikach medycznych np. w ciekłym azocie, łyżeczkować . Ja to ziele znałem od 1960 lat od rodziny , było stosowane w medycynie ludowej.Polecam też wielu ludziom z tymi problemami.

Gość JanekSz1
Faktycznie stosowany przez kilka dni sok żółty z łodygi przeciętej (jaskółcze ziele rośnie pod starymi budynkami, płotami mam je przy budynku warsztatu, na działce za Sobolewem ) np. nożem, nożyczkami tego ziela jest skuteczny na kurzajki itp wirus tego soku żółtego nie wytrzymuje i ginie tym samym.Kurzajka stopniowo zasycha i ginie.Zostaje tylko ciemna plamka , która później się rozpływa , skóra stopniowo wraca do naturalnej barwy.Szkoda,że z tego nie produkuje leku Herbapol , jest skuteczny. Nie potrzeba byłoby niszczyć go w klinikach medycznych np. w ciekłym azocie, łyżeczkować . Ja to ziele znałem od 1960 lat od rodziny , było stosowane w medycynie ludowej.Polecam też wielu ludziom z tymi problemami.

Gość Bieeeeeeedronka
UpsiIllaku spróbuj olejku rycynowego- u mnie też nic nie pomagało i dopiero ten olejek dał radę.

Gość ejeska2
A próbowałaś moze tego środka http://www.nakurzajki.com.pl/ Naprawde ja stosowałam na swoją kurzajkę, u mojego dziecka i rzeczywiscie daje rade i jest bardzo skuteczny.

Gość gnioota
A próbowaliście zamrozić Wartixem? Można zrobić to samemu w domu i raz na zawsze pozbyć się kurzajek.

Gość daria3355
Dobrym rozwiązaniem może być inwestycja w WARTIX. To jest wydatek rzędu czterech dyszek, a pomaga usunąć kurzajkę błyskawicznie i bez bólu. Wystarczy zaaplikować specjalny płyn, który wymrozi brodawkę, a po tygodniu, czy dwóch po kurzajce nie będzie nawet śladu.

Gość benderdddd
polecam

Gość ferr
Proponuje sobie przetestować Wartix. Ja sobie dzięki takiemu wymrożeniu poradziłem z kurzajką, która mnie męczyła dobre parę miesięcy. Można to dostać w większości aptek bez recepty.

Gość gość
To że kurzajki znikają to wiem od lat teraz próbuje leczyć e gzemę na stopach bo mam dość sterydow może się uda tą roślinka to cud natury

Gość nataliax
Dnia 21.08.2013 o 07:51, Gość gnioota napisał:

A próbowaliście zamrozić Wartixem? Można zrobić to samemu w domu i raz na zawsze pozbyć się kurzajek.

Ja próbowałam milion razy, wartix nie zadziałał.