Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xqw

problem z tabletkami

Polecane posty

Gość xqw

witam!mam duzy problem i nie wiem co mam w tej sytuacji zrobić. po półrocznej przerwie postanowiłam wrócić do tabletek antykoncepcyjnych- Cilest.od czasu odstawienia tabletek mialam regularne cykle.przez ostatnie dwa miesiace wiele razy zmienialam miejsce zamieszkania(gory,morze),i wiazalo sie to z duzym stresem,poza tym dostałam moja pierwsza prace i zmienil sie troche moj styl zycia.miesiaczke powinnam dostac tydzien temu,ale ona sie nie pojawila.dwa dni temu zauwazylam niewielkie plamienie (krew+sluz)i wzielam pierwsza tabletke z opakowania.dzis mija 3 dzien kiedy biore tabletki, a okresu nie ma:( jest delikatne plamienie koloru brazowego.co powinnam w tym wypadku zrobic? czy to jest okres? czy powinnam odstawic tabletki?? prosze o odpowiedz, to bardzo wazne dziekuje i pozdrawiam serdecznie

to chyba normalne.. bo jak zaczynasz brać tabletki to ona blokują miesiączkę- przestajesz krwawić.. jak masz mocno 1 dnia i weźmiesz to kolejnego możesz mieć słabo albo nic.. więc chyba nie ma powodów do obaw...:)

No jeśli to był poczatek okresu i wzięłaś tabletkę to najlbliższy okres będzie po 21 dniach w czasie 7 dniowej przerwy.

najprawdopodobniej po prostu tabletki osłabiły twój okres, ja miałam dokładnie to samo. jak wzięłam pierwszą tabletkę, miałam normalne krwawienie, następnego dnia już ledwo plamiłam. na pewno ich nie odstawiaj. jeśli jednak obawiasz sie czy to na pewno był pierwszy dzień miesiączki, to po prostu zabezpieczaj się przez 7 dni dodatkowo, po tym czasie już na pewno tabletki będą działały tak jak powinny.

a ja po 1 tabletce miaałam okres przez bodajże 4 dni ( normalnie 6lub 7 ) a pozniej plamiłam- zreszta do tej pory leciutko plamię ale jestem po 7 tabletce ale dzis poki co nic , wiec dziewczyny z tym nie ma reguły...to ze wam sie wstrzymal okres toi nie znaczy ze kazda tak zareaguje