Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

1234

O co pytać przy zamawianiu sali? Oprocz terminu oczywiscie-

Polecane posty

Dopiero zapoznaje się z tym forum, bo moj kochany w niedziele poprosił mnie o ręke, chcemy wesele w kwietniu, więc od razu zabieramy się za poszukiwanie sali. W związku z tym mam pytanie na co zwracac uwagę przy zamawianiu, przede wszystkim termin ale co jeszcze? Czy pytać o to jakie mniej więcej bedzie menu, co się do tego wlicza, czy stroją salę czy to trzeba samemu o tym myśleć? Proszę o rady i sugestie osób, którzy mają to za sobą. całe te przygotowania troszke mnie przerażają, nie jestem w tym za dobra, bo ostatnio na wielu weselach nie byliśmy więc nie mamy rozeznania:-)

Gość alluu
o termin, o to do ili gości majasalę, o to w jaki sposób bedziecie sie rozliczać, o menu tez oczywiście. Mozecie pytać czy jest stół wiejski - czasami jest cenie.

Gość alluu
stół wiejski - chodzi o to ze na takim stole masz typowo wiejskie żarcie np kaszankę pęt kiełbachy, noge świniaka (po przerpboeni uoczywiscie), kiszone ogórki, mozna imbir sobie zażyczyć, piwko taki stół jest w typowo wiejskim klimacie, ze słomą, jakies koło od wozu obok...fana sprawa byąl mana taki mweselu ze stole i świetnei sie sprawdziło, nie zawsze amsz okazje pojeść świeżutka szyneczkę a tu...fajan sprawa naprawdę;)

Gość alluu
my też bedziemy mieć taki stół - u nas akurat jest cenie (bez dopłat) ale często każą sobie płacić osobno - zazwyczj ok 1500 zł, czasem 1000zł warto wziąc!

Dzięki, napewno zapytam o ten stół wiejski, rzeczywiscie byłoby to fajne. A co ze strojeniem sali, czy młodzi kupują te balony i te inne duperelki czy to raczej restauracja sama się tym zajmuje? Aha, czy daje sie wczesniej zaliczke i ile ona moze mniej wiecej wynosic - będzie ok 100 gosci i trzeba spisać umowę?

Gość dianusia
jestem juz po weselu wiec moge poradzsic- zapytaj o wystrój sali,jakie beda swiece,serwetki,ile posilkow, czy sala jest klimatyzowana, czy chleb do powitania daja swoi czy trzeba kupic.Wazne zeby zapytac czy robia poprawiny jesli tak to czy bedzie sprzet do puszczania muzyki.jAK MASZ PYTANIA PYTAJ.mMY PłACILISMY 20 % ZALICZKI PRZY ZAMAWIANIU SALI