Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość artoine

Lacibios Femina - brałyście?

Polecane posty

Gość artoine

Mam pytanie, a wątki o grzybicy sa tak wielkie, że nie da się ich przeczytać na jeden raz - czy któraś z Was używała może Lacibios Femina w kapsułkach? Lekarka mi to dała do łykania ze względu na częste nawroty grzybic, ale nakazała mi to brać przez 3 miesiące aż do czasu następnej wizyty a w opakowaniu jest tylko 10 kapsułek! i nie wiem, czy teraz kupować co 10 dni następne pudełko czy co robić? W ogóle to pomaga, czy tylko sie wykosztuję?

Gość o Lacibiosie
tu masz o tym preparacie dokładnie: http://www.asavita.pl/produkty_nutraceutyki_szczegoly.php?obj=590 LaciBios femina Postać: kapsułki doustne Skład: Jedna kapsułka zawiera 5 miliardów (5 x 109) CFU bakterii następujących 2 szczepów: Lactobacillus rhamnosus GR-1TM___50% Lactobacillus reuteri RC-14TM______50% Substancje pomocnicze: Skrobia – nośnik, dekstroza – nośnik, mikrokrystaliczna celuloza – nośnik, stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca. Skład kapsułki: tlenek tytanu (barwnik kapsułki), żelatyna. Dozowanie: doustnie, 1 kapsułka na dobę. Przechowywanie: w suchym miejscu, w temperaturze 6 – 8°C. Preparat należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. Dostępne opakowanie: blister, 10 kapsułek. LaciBios femina jest polecany: * w trakcie i po kuracji antybiotykowej dla odbudowania właściwej flory bakteryjnej pochwy; * wspomagająco w bakteryjnym zakażeniu pochwy; * wspomagająco przy wtórnych i nawrotowych zakażeniach bakteryjnych i grzybiczych układu moczowo-płciowego; * po zabiegach chirurgicznych w obrębie układu moczowo-płciowego * dla kobiet w okresie menopauzy; * dla kobiet uczęszczających na basen, często podróżujących.

Gość katijka
rany artoine, dawaj namiary na tą lekarke, że sama ci to poleciła, to jestem w ciężkim szoku. tzn. pozytywnym, zazwyczaj ginekolodzy się znaja tak jak ja na komputerach (masakra) i zapisują rzeczy zupełnie bez sensu i nie znają sie na takich nowościach. powiem ci, ze lacibios femina jest faktycznie ekstra probiotykiem nowej generacji powiedziałabym nawet, o wiele skuteczniejszy i lepszy niż inne i wyraźnie widac po nim poprawę (choć wiadomo, że to także zależy od organizmu w koncu). a co do łykania, to łykac codziennie musisz przez te trzy miechy. nie rób przerw, bo kuracje trzeba doprowadzić do końca. czyli musisz kupić po dziesięciu dniach kolejne opakowanie i łykać tabletke codzinnie raz dziennie :) a co do ileści tematów o grzybicach, to faktycznie jest ful tego, ale dużo cennych informacji jest tez w niektórych, to jakbys miała czas to nawet polecam przysiąść. ;)

Gość pytanko male
hej.. mam pytanko ile to kosztuje? te 10kapsulek? mozna je brac z tab anty?

Gość dusty
te 1o tabletek to koszt rzędu 25 zł czy cos w tym stylu, cenowo porównywalne z Lactovaginalem ale o niebo lepsze (moim zdaniem)

Gość portek123
pytanko małe --> nawet zalecane jest brac z tabletkami antykoncepcyjnymi, a warto bez kitu dusty --> lepsze, bo sprawdzone i potwierdzone naukowo, poza tym więcej informacji w lacibiosie f jest o szczepach bakteryjnych, są oznaczone, jak ktoś się nie orientuje, to dla niego wszystko to jedno i to samo, ale tak naprawdę tak nie jest. lacibios femina właśnie zawiera szczepy lactobacillus rhamnosus te, które odpowiadają za pH w pochwie i są wyselekcjonowane od kobiet. dlatego pewnie lepiej działa niz lactovaginal :)

Gość ramtamtam123
halo moze mi ktos powiedzec czy tego lacibiosa fem sie lyka caly czas czy np moge trzy dni lyknac potem sobie przerwe zrobic? czy cale 10 tabsow i dalej czy przerwa? moja sytuacja jest prosta: dostaje grzybicy zawsze pare dni przed okresem 9nie wiem w sumie dlaczego, jakby ktos mogl mi wyjasnic na czym to polega to tez byloby milo) i nie wiem, czy moge np przez te piec dni lykac zeby nie dostac i potem sobie odpuscic czy caly czas i czy jak juz dostane okresu to mona dalej czy juz nie???

Gość filllllemonek
trzeba łykac bez przerwy te 10 tabletek, bo jak zrobisz takie cykanie to nic nie da. bez snesu wtedu. jak dostajesz pare dni przed to zacznij troche przed i te 10 wyłykaj i powinno byc dobrze. a to, że dostajesz akurat wtedy to jest czeste bo zmienia sie poziom hormownó i organizm jest bardziej narazony.