Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość guk

od czego zalezy wielkosc brzucha podczas ciazy?

Polecane posty

Gość guk

czy uwarunkowane ejst wylacznie genetycznie? czy kobieta w jakis sposob moze na to wplynac? (oczyiscie w czasie, keidy jeszcze w ciazxy nie jest ;) )

Hej! Nie wiem czy można jakoś zadbać o to, żeby brzuszek był duży czy mały przed ciążą. Każda kobieta ma swoje uwarunkowania. Wydaje mi się, że wszystko zależy od budowy ciała. A czy to takie ważne czy brzuszek urośnie duży czy mały podczas ciąży? Ważne żeby maluszek zdrowo się rozwijał i zeby było mu tam wygodnie.

Gość kama2
Raczej nie masz wplywu na to. Jesli kobieta jest bardzie wycwiczona a jej miesnie brzucha silniejsze to ten brzuszek bedzie pewnie bardziej dostosowany do rozciagania. Dobrze zadbac o miesnie i skore jeszcze przed ciaza. Ja przy dwoch ciazach mialam taki sam brzuch,nie duzy i na szczescie bez roztepow.Tak jak kolezanka: wazne by dzidzius byl zdrowy! Powodzenia.

Gość guk
nie mowie, ze to wazne, tyko ciekawe :) slyszalam jakis czas temu, ze jak kobeita ma umiesniony, plaski brzuch, to podczas ciazy jej nie urosnie taki wielki - po prostu mnie to zainteresowalo :)

Gość guk
dzieki :) ktos ma jeszcze jakies informacje? :)

Gość fwp
od ilosci wod plodowych rowniez zalezy

nie ma znaczenia figura. Ja przed 1 ciaza wazylam 65kg , przytylam do 81, brzuch mialam \"rozlany\" nawet na bokach:D moja kolezanka- przed 1 i 2 ciaza wazyla kolo 60 kg- plaski brzuch w ciazy 1 i 2 przytyla 30 kg. nie miala problemow z wroceniem do formy. Ja w 2 ciazy mam brzuch bardziej z przodu a mniej po bokach mimo ze waze w 8 mc troszke wiecej niz pod koniec 1 ciazy. Moja kuzynka - drobna , szczupla- ciazy nie bylo widac do 8 mc, a pozniej maly brzuszek kolezanka- waga z 55 kg, szcupla jest nadal , ale brzuszek to ma galanty:) pozdrawiam