Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zafrapowana

Auschwitz...

Polecane posty

Gość zafrapowana

kilka dni temu bylam nie wiem czy to odpowiednie slowo ale na "wycieczce" w tymze niezbyt przyjemnym muzeum...:O zaciekawilo mnie to czemu niektore baraki w tym jeden gdzie jakichs popierdolony lekarz robil experymenty na zydowkach itd.... przewodnik mowil,ze tylko niektorzy pracownicy muzeum tam byli..oczywiscie zapomnialam sie spytac dlaczego...otoz ,czy ten barak dla przykladu zamkniety jest z powodu makabrycznosci,jakichs granic etycznych czy jak ? :P

Gość uppppppppppp
up

Gość jesteś omamiona
Żadnej zagłady nie było. Wymyślili ją Żydzi i Masoni, a ty w to wierzysz...

Gość santi_23
ludzie jesteście strasznie wredni i złośliwi bez serca. Żarcia wam nie brakuje i pieniędzy to wam się w tych pustych łbach poprzewracało. Żebyście sami zdechli w takich okolicznościach jak tamci niewinni ludzie w Oświęcimiu. I żeby wam oczy wyjęli na żywca i wasze zasrane dzieciaki zabili w okrutny sposób. Tego wam życzę!!!!!!!!!!!!!!!! Jakby was to spotkało co ich kiedyś zarąbane cwaniaczki to byście mieli trochę szacunku. Ps. Co do autorki topiku. Niestety nie wiem tego. Byłam tam bardzo dawno jeszcze w podstawówce i być może o tym mówili ale nie pamiętam:-(

Gość ale piosenka
nic dodać nic ująć -pojeby was i wasze rodziny wsadzić do gazu !!!

Gość moniczka_do santi
popieram. Takie komentarze typu "nie było żadnej zagłady" piszą chyba nieświadome dzieciaczki albo jakieś ostatnie komuchy.

Gość a ci dwaj wyżej
to jak rozumiem PRAWDZIWI KATOLICY. Żenada. Pamiętajcie kochasie o miłości bliźniego.

Gość moniczka_do santi
no i co z tego że katolicy. Tu nie trzeba być nawet człowiekiem Bóg wie jakim wierzącym. Każdy rozsądny człowiek który ma choć trochę serca tak napisać może. Wiesz co. Nie chciałabym spotkać na swojej drodze tak okrutnych osób jak niektórzy na tym forum. Współczuję tak płytkiego podejścia do życia pełnego nienawiści. Z tym musi się ciężko żyć:-(

Gość bredzisz koleżanko
Uważasz za stosowne odpowiadanie na prowokacyjny post życzeniem śmierci? Przecież to oburzające.

Gość misza292929
popieram santi. Dobre to było. Oczywiście niektórych się nie zmieni i pozostaną znieczuleni ale to ich sprawa, jeśli podoba im się takie życie(?) A co do autorki powyższego tematu to santi po prostu powiedziała to zbyt dobitnie. No ale bądźmy szczerzy jeśli ktoś nie wierzy w śmierć tylu osób i takie pierdoły wypisuje to co mu szkodzi jak ktoś mu tak napisze? Nie wiem czemu tak się ktoś tym przejął że życzyła wam zdechnąć.

Gość rumiany Boluś
Jasiu do pieca! co juz piąty raz ! - odpowiada Jasio.

Gość upss19
Mi utkwił warrkoczyk z kokardką...

kurwa ale moj text t byl do 2 wypowiedzi jakichs popier....hipokrytow:O ktorzy albo zrobil niesmaczną prowokacje albo tak im mlodziez wszechpolska we lbach poprzewracala.......a mlodziez wszechpolska to pseudokatolicy..bo gdzie w tej prawdziwej wierze jak i w innych religią jest jakiekolwiek usprawiedliwienie dla tego zdehumanizowanego i okrutnego czynu......... dlatego tez, wszystkim osobom ktore uwazają ekstreminacje ras czy osob o odmiennej orientacjis exualnej badz religii radzę wizytę w auschwitz i obejrzenie tam pewnego filmu..............................

acha zeby nie bylo niedomowien piszac prawdizwej wierze mialam na myusli katolicyzm nie skalany jakimkolwiek moherem i fanatyzmem....

Antoniemu Kostrzewie Tu nad Sołą gdzie rok w rok porasta łagodna trawka Wonne posłanko dla sentymentalnych Gdzie przezorni wynoszą powoli druty i gruz z obozu Do łatania obór i kurników Postawię pomnik 4 kilometry kamiennych płyt Aby kroki wywołały echem Głód śmieć i strach Które po bokach wykłuję reliefem 1 kilometr - tysiące kroków 4 kilometry 4 tysiące kroków Będą szły delegacje będzie szedł pochód Pod sierpniowym uprzykrzonym słońcem Przez listopadową zawieję Będą nieśli zdrowe brzuchy zdrowe karki I zaciąży im blaszany wieniec I jak jarzma zaczną dusić watowane marynarki A każdy krok śmierć Krok: ból Krok: strach Odpowie echem Z poskręcanych kamiennych rąk nóg i warg Które po bokach wykłuję reliefem Nie... ja nie choruję na monumentalizm Dla mizernych mumii faraonów Budowano piramidy pychy Chciałbym tylko by dzwoniło stale W architekturze pustej tętno ciszy Spójrz jak potocznie hałasuje miasto Im trzeba przypominać trzeba krzyczeć A przy końcu najmocniejszy akcent Zapalę jak błyskawicę Andrzej Bursa - Rozmowa z rzeźbiarzem

Gość Przeraza mnie to ze
jeszcze zyja ci, ktorym udalo sie przezyc to pieklo, a juz sa tacy, ktorzy zaprzeczaja istnieniu obozow. Plujecie w twarz tym ludziom

Gość moher
Należy pamiętać o tym , że w Oświęcimiu przebywało też wielu Polaków. Sama znałam osobę , która miała na ręce wypalone numery obozowe.To była Polka..A teraz usiłuje się nam wmówiż , że w Auschwitz ginęła tylko jedna nacja.Takie zawłaszczenie historii.

Gość Pod Sciana Stracen
rozstrzelano tysiace wiezniow, glownie Polakow.Rozstrzeliwali cale rodziny. Kobiety i dzieci nie stanowily roznicy. Moze chociaz to dotrze do sukins***, ktorzy twierdza, ze nie bylo zadnej zaglady i uwazaja sie za narodowcow

Ja też znam człowieka, który był w Oświęcimiu, Polak-katolik, był w pierwszym transporcie do Oświęcimia a trafił tam dlatego, że był harcerzem... Nadal żyje

Byłam tam rok temu. \"Zwiedzałam\" trase Auschwitz-Birkenau. Pamietam wszystko bardzo dokładnie...te włosy ludzi w tym muzeum i piece krematoryjne. A na słynnej \"rampie\" gdzie prowadzona była selekcja(zdrowi szli do pracy, chorzy do komór) leciały mi łzy!! W ogóle nie rozumiem ludzi, którzy robia sobie w tego powód do wygłupów (jak nie ktorzy na tym forum). A jeszcze mało tego!! MÓWIĄ ŻE TEGO NIE BYŁO!!!! A propo\' tego lekarza: on przeprowadzał eksperymenty głównie na dzieciach żydowskich.