Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mary annne

Z jakiego innego powodu niz zabezp. przed ciaza przepisuje sie tabletki anty???

Polecane posty

Gość mary annne

Pytanko jak w temacie:) Pytam z ciekawosci bo kumpela powiedziala ze gin przepisal jej tabletki bo miala problem z okresem... Przepisuje sie anty jak okres jest nieregularny albo jak sie ma bolesne miesiaczki...? Wiem ze np. przepisuje sie diane na tradzik... Ale ciekawi mnie w jakich jeszcze wypadkach orocz glownego powodu zabezpieczenia przed ciaza przepisuje sie tabletki/plasty... Prosze o odpowiedzi:) pozdrawiam:)

tak na regulacje okresu i na bolesny okres przepisuje sie tabletki antykocepcyjne. na co jeszcze to nie wiem :P

na problemy z cerą, na bolesne miesiączki, na nieregularne miesiączki, na zbyt obfite, na to by zmniejszyć zespół napięcia przedmiesiączkowego ( u niektórych kobiet naprawdę są bardzo silne i do tego stopnia,że gorzej czują się przed niżw trakcie miesiączki)

Gość monko
A nie jest tak, że jak przestanę brać, to powrócą mi nieregularne okresy?

Gość mary annne
dzieki dziewczyny:) No wlasnie co do pytania monko to ja tez sie zastanawiam jakie to jest leczenie poprzez te pigulki...przeciez pewnie po odstawieniu okres moze byc znow nieregularny..a moze sie myle...

Jak mozna przepisywac tabletki anty na pco??? Tak robia tylko najwieksze konowaly!! Mnie tez tak probowali leczyc Dobrze ze w pore zmienilam lekarza!!!!

Biorę Yasmin a wczesniej przez tydzień Luteinę. Czy zadziałało to się dopiero okaże, ponieważ w przyszłym tygodniu mam kontrolę, więc więcej na ten temat napiszę za trochę ponad tydzień.

Gość haai
jak przestaniesz brac tabletki anty to po jakims czasie ebdziesz znowu miec nieregularnie miesiaczki:D przynajmniej ja tak mialam!i znowu jade na tabletkach:)

Gość jaktotak*
ja biorę bo mam zaburzenia hormonalne!!

Pogrubienie endometrium zmniejsza i się po Yasmin więc jest ok :-) Już nawet jest prawie w normie. Ginekolog powiedział, że gdybym wtedy nie zgłosiła się do niego to teraz prawdopodobnie miałabym torbiele a narazie macica i jajniki muszą odpocząć. Pozdrawiam