Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

Diane 35

Polecane posty

Gość przeprowadzam

[22.09] 18:44 werona1 Proszę o pomoc osoby,które stosowały Diane 35.Moim problemem jest silny łojotok i bardzo rozszerzone pory,oraz pojedyncze wypryski szczególnie na brodzie.Czy diane może pomóc na zaskórniki i rozszerzone pory.Po jakim czasie sa widoczne efekty?z góry dziękuje!

na rozszerzone pory i wągry to nie pomoże raczej... Mi Diane baaardzo pomogła na trądzik-nie był to jakiś ostry stan, ale i tak uciążliwy-grudki i od czasu do czasu wielkie podskórne bąble :O Po 2 miesiącach było zdecydowanie lepiej. Biorę ostatnie opakowanie (kuracja trwa w moim przypadku 10 mcy). Nie jest rewelacyjnie, ale jest zdecydowanie lepiej. Uregulowały mi się też miesiączki, nie są bolesne ani tak obfite jak wcześniej. Mam nadzieję, że wszystko (odpukać!) nie wróci po odstawieniu, bo słyszałam takie opinie. Pozdrawiam :)

Aaaa zaskórniki zwalczam przecierajac raz dziennie twarz wodą utlenioną (rada dermatologa). Poza tym nie stosuję do mycia twarzy wody. Tylko mleczko, tonik, woda utleniona. Maseczki i pilingi zmywam wodą źródlaną.

Gość Ilona-81
Stosuję Diane -35 od kilku lat i jest to dla mnie lek zbawienny. Znikneły wszystkie problemy skórne a przy tym nie zwiększyła sie masa ciała. Polecam go !!!

Gość lauraimpresja
brałam ok 1,5 roku. nic mi nie było, lekarz powiedziała, ze włosy i cera mi sie poprawią, ale ja nie zauwazylam zmian odnosnie wlosow, a cere mialam zawsze ładną. no i libido mi sie nie zmieniło, nie spadło jak po innych tabletkach. wiec ogólnie bylam z nich zadowolona, nie przytyłam też, tylko sie martwiłam bo wszyscy mi ich wokól ogradzali.

Gość marusia0
Diewczyny NIE zycze wam tego ale po odstawieniu diany wszystko mi powrocilo!!!!!!!! Jestem zalamana,lysienie,,tlusta cera,rozregulowany cykl i brak ciazy ktorej pragne:( W trakcie stosowania tez czulam sie dobrze,ladna cera,wlosy,regularne miesiaczki ale niestety po odstawieniu NIE MOGE DOJSC DO SIEBIE MAM NADZIEJE ZE WAS TO OMINIE.Pozdrawiam >pa

Gość juz nie mam siły
kopiuje z podobnego topicu swoją wypowiedź: dziewczyny, to jest sposób doraźny, póki bierzesz, wszytsko ok, a po odstawieniu... nieciekawie... w moim przypadku konsekwencją jest niepewność, czy kiedykolwiek będę mamą... jesli to nie ostateczność (np. silny hirsutyzm) to nie bierzcie, gwarancji, że pomoże na skórę też nie ma.

Gość juz nie mam siły
marusia0, a masz okres??? bo u mnie się zatrzymał i musiałam się leczyć u endokrynologa :(

Gość marusia0
do juz nie mam sily...wlsnie czytalam z innego topiku o tobie tez tam sie wypowiadalam

Gość juz nie mam siły
tam jestem, marusia :) swoja droga, dziewczyny, sprawdzajcie, bo niepotrzebnie mnożycie topiki o tym samym :(

Gość marusia0
tez nie mialam okresu,poszlam do gin i dostalam luteine na jej wywolanie i dostalam @. Na nastepny miesiac to samo nie dostawalam okresu i dostalam duphaston i po odstawieniu znow dostalam @.Teraz mam go brac w kazdym cyklu od 16 do 25 dnia cyklu i po dwoch do 5 dni dostaje okres.

Gość marusia0
tez patrzalam ze niepotrzebnie nastepny topik o diane ale tam tez napisalam.

Gość juz nie mam siły
to zostanmy tutaj :)

Gość marusia0
przeczytalam co napisalas na tamtym,ale namieszane.ok tu zostanmy wkoncu.

Gość marusia0
czy bierzesz cos teraz czy sama dostajesz okres

Gość marusia0
do juz nie mam sily...jestes? Nie wiem czy tu mozemy zostac,czy zalozyc topik "ciaza po diane"

Gość juz nie mam siły
ja na razie nie planuje ciąży, mam 24 lata, a odstawiłam 2 lata temu. Po wizycie u endokrynologa zaczęłam kuracje metforminą, bo lekarz powiedział, ze zanim siegniemy po drastyczne srodki (hormony), to sprobujemy po dobroci :) Po miesiacu stosowania dostalam okres (wczesniej nie mialam 11 miesiecy, a "madra pani gin" kazala czekac, az w koncu stwierdzila, ze cos sie dziwnego stalo i zebym zmienila lekarza). Teraz juz odstawilam metformine, okres mam regularnie, usg wskazuje na dobry stan jajnikow, ale niepewnosc zostaje... A Ty sie starasz o dzidziusia??

Gość marusia0
Tak ja wlasnie sie staram o dzidzie i narazie nic z tego:( mam bezowulacyjne cykle(bylam na usg) i tez obraz jajnikow jak przy Pcos.Wiem ze przy tej chorobie kobiety maja problem z nadwaga aja jestem szczupla a ty?

Gość marusia0
Jesli masz regularny okres to juz polowa sukcesu a jesli bedziesz sie starac o dzidzie to pojdziesz na usg zobaczyc czy masz owulacje.Ja nie mam i teraz ginka przepisala mi lek na owulacje...ale nie wiem czy cos z tego bedzie,bardzo sie boje ze nie zajde w ciaze:(

Gość marusia0
ja mysle ze jesli masz ladnie okres i obraz jajnikow tez dobry to sie nie martw napewno zajdziesz w ciaze jesli tylko sie zdecydujesz:)

Gość juz nie mam siły
a ile masz lat?

Gość juz nie mam siły
bo czasem lepiej poswiecic wiecej czasu i doprowadzic jajniki do dobrej kondycji:) Moja siostra tez miala PCOs a do tego zespol androgenny i najpierw leczyla sie metformina i hormonami, a potem zaszla w ciąze... iteraz ma slicznego synka (a ja kochanego chrzesniaczka :) )

Gość juz nie mam siły
marusia, hoooooooooooop hoooooooooooooop :)

Gość PaulaPaula
nigdy wiecej diany. czulam sie jak...brak mi slow. na mnie podzialala fatalnie. mialam WSZYSTKIE objawy wypisane na ulotce.

Gość opadam.......
to nie jest diana!!!!! tylko dajan!!!!!nauczcie się czytąc bo rece opadają:o

Gość do tej madrej powyzej
jak dziewczyny pisza diane lub diana to przynajmniej wiadomo o co chodzi bo z ta Dajan to wypalilas.....

Gość opadam.......
pisze jak się czyta:o jak widzę ze ktoś pisze że nie biezre juz "diany" to rzygam. diane to poprawna nazwa zatem czytać tez nalezy ją poprawnie:o

Gość ali_b
mam policystyczne jajniki i ogolnie problemy z hormonami czego wynikiem jest BRAK OKRESU! leczyli mnie metformina tj Sioforem i roznymi innymi takimi... nic nie pomagalao! dalej okresu nie mam! jak dostalam pierwszy raaz to zawsze mialam niereguralne.. a od okkolo 6 lat nie mam w ogole! to oznacza ze jestem nieplodna... i to moj najwiekszy problem:( ostatnio zmienilam endokrynologa i przepisal mi DIane... wlasnie zebym dostala okresu.... ale czytajac to wszystko na forach... coraz bardziej watpie ze cos mi pomoze... wszyscy mi gadaja ze to najgorsze tabletki... nie wiem co robic.... moze wiecie gdzie moglabymn poczytac o nich cos wiecej??? pozdrawiam

Gość inec
Dziwne że Diane ma wywołać okres. Nigdy o tym nie słsyzałam. Raczej o luteinie na wywołanie okresu, a później tabletki na wyregulowanie sobie cyklu.