Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maria-z-Ostródy

Moje kochane kafeterianki- pomóżcie, proszę.

Polecane posty

Gość Maria-z-Ostródy

Mam na ogół proste włosy, ale końcówki mi się kręcą lekko i na przodzie też czasami się jakiś loczek pojawi. Początkowo mi się to spodobało, ale jak znajoma wyprostowała mi włosy za pomocą prostownicy, to po prostu wyglądałam świetnie. Nie stać mnie na prostownicę, niestety. Więc moje pytanie brzmi następująco: czy sa na polskim rybku produkty, które prostują włosy? Wiem, że to głupie pytanie, ale na kosmetyce niestety słabo się znam, więc to dlatego. Czy możecie mi pomóc? Zaproponować coś łatwo dostępnego i tańszego?

Gość dziewczyna bądź co bądź
lepiej moim zdaniem uzbierać sobie kasę na prostownicę- na dłuższą metę to bardziej Ci się opłaci! jeśli chodzi o preparaty to możesz używać odżywek wygładzających. są takie, bo ostatnio babka mi w sklepie proponowała, kiedy poprosiłam o odżywkę do włosów kręconych (mam loki) :O

Gość prostoiwnice mozna kupic juz
za 17 zł.Osttanio widzilam w Rosmanie za taką cenę.

Gość Maria-z-Ostródy
Ale od fryzjerki słyszałam, że za 17 zł to można kupić jakiś "fajans"... z doświadczenia ona wie. Nie chcę zbyt niszczyć włosów codziennym prostowaniem.

Gość Maria-z-Ostródy
A możecie polecić jakieś konkretne produkty?

Gość to dlaczego ta fryzjerka
nie podała Ci nazw kosmetyków, skoro ma doświadczenie???

Gość Maria-z-Ostródy
nie zapytałam ją o to. Pamięć robi swoje... zwłaszcza w starszym wieku.

Gość hej ty
maryna cos bredzisz to za ile ty hcesz ta prostownice?? 😠 a co myslisz ze odzywki to za darmo daja?? wez nie rob dziada z siebie tylko marsz do roboty i kup sobie a na poczatek to jak chcesz miec proste wlosy to i tania strczy po cos ja produkuja nie?? :P:P:P:P a jak nie to nie marudz i laz w kreconych

Gość Maria-z-Ostródy
A czy ja napisałam, że chcę prostownicę za 10 zł??? Nie! Wyraziłam się jasno: nie chcę niszczyć włosów prostowaniem, i nie mam pieniędzy na kupno tego przyrządu! Powyższa wypowiedź świadczy o tym, że autorka tego postu nie przeczytała mojej notatki! Wiem, że odżywki itp. kosztują, ale przecież wolę wydać na odżywkę i mieć ładne włosy, niż codziennie je wysuszać prostownicą.

Gość a Ty to
się naucz pisać, bo taki bełkot się źle czyta. Taka marnota z ciebie, że nawet nie umiesz się wysłowić. Nie wyzywaj więc kogoś bez powodu! Pierdoła!

Gość Maria-z-Ostródy
Nie ma to jak wspaniała pomoc kafeterianek... zawsze można liczyć na niemiłe słowo. Dziękuję wam, kochane jesteście bardzo! Nie wiem, co ja robię na tym forum, chyba się pomyliłam...

Gość straszne
:O nikogo nie obchodzą twoje pomyłki... no może trochę... nas... żeby cię wysmiać :d

Gość Maria-z-Ostródy
Myślałam, że coś mądrego napiszecie. Ale wy tylko potraficie wprost człowiekowi złe słowa powiedzieć. Nie rozumiem.

Gość straszne
masa jestes

Gość do Maria z Ostródy
Nie przejmuj się bo o tej porze to zazwyczaj siedzą na necie same świry co nie mają zrobić ze sobą w piątkowy wieczór. A jak już im się udaje kogoś sprowokować swoim jadem i złośliwością to się cieszą jak dzieci. Tak więc spokojnie i po prostu olej to!

Gość Emaya
Ja kupiłam na allegro prostownicę ceramiczną z regulacją temperatury za 29,90zł. Używam od ponad roku i moje włosy mają się bardzo dobrze. Raz na pół roku podcinam rozdwojone końcówki. Tania prostownica nie równa się od razu, ze to badziewie. Miałam Philipsa za ponad stówę i sprzedałam, bo była do d...y. Jak się zdecydujesz, to kup ceramiczną lub lustrzaną. Nie kupuj metalowej pokrytej ceramiką, bo są do niczego, a ceramika się ściera po jakimś czasie. Warto raz zainwestowac i to niewielkie pieniadze :-))

Gość piesek
do>>>do maria z ostródy ty świrze, nie masz co zrobic z piatkowym wieczorem? :P nie mowcie jej, ze prostownice mozna kupic za 19, 90 w rosmanie, bo to jeszcze bilet do olsztyna czy jakiego innego miasta wioski trza kupic, dojechac, wrocic.... pekaesy drogie, co?

Gość Emaya
Poza tym suszarka też niszczy włosy. Ja przy swoich włosach stosuje odżywkę Doliva za 7zł z apteki (stosuje się raz w tygodniu) i mam piękne włosy (co często mówia mi znajomi). Więc można mieć ładne włosy - takie jakie się chce mieć - za niewielkie pieniadze.

Gość Emaya
No i myslę, ze nie ma takich preparatów, które całkowicie prostują włosy (zwłaszcza długie). Na krótkie włosy robia zabieg prostowania w salonach Jean Luis Dawid, który wystarcza na trzy miesiace, ale jest dość drogi (około 150-200zł).

Gość ty piesek
no właśnie mam czytając wypowiedzi ludzi twojego pokroju, którzy muszą byc bardzo nieszczęśliwi. A tobie przecież nie będę pisać co ja będę dzis robić bo i tak nie pojmiesz tego. Twoje szare komórki już dawno poszły spać. Tylko co ty tu jeszcze robisz?!