Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina labockaa

Czy wam też zdarzają sie sporadycznie nocne poty?

Polecane posty

Gość karolina labockaa

cholera czy to mozliwe ze zawszejak wezme gorącą (bardzo)kąpiel to potem w nocy budze sie mokra cała.. czy to mozliwe ze od tego? czasem jak jestem chora to też sie czesto budze w nocy zlana potem:( martwie sie ze to cos powaznego... doradzcie mi coś i czy wy tez macie tak czasem mimo zescie zdrowe..pocieszcie mnie ..

Gość migelkaa
coraz więcej wątków o tym.. przecież normalny zdrowy osobnik sie nie poci tak w nocy. to gruzlica albo cukrzyca.

mhm jeszcze napisz że rak:/ ja mam tak po tabletkach anty....to nie musi być od razu cos powaznego ale fakt - nocne poty wskazują najczęsciej na coś nie tak z hormonami

Gość do lekarza
to moze byc nadczynnosc tarczycy!

Gość karolina łabocka
ale ja nie zazywam anty tabletek:(wiec problemy z hormonami odpadają :(

Gość to nie jest normalne
to obajwa jakiejs choroby> no bo jak mozna po gorącej kąpieli sie pocić jeszcze?bez jaj//hahaha smiech na sali..po kąpieli gorącej to raczej sie odpreza czlowiek..

Gość dokladnie....
to jest napewno tarczyca ...nawet na 100%

Gość nie no ludzie wy to straszycie
zauważyliście sami ze ostatnio coświęcej o tych potach nocnych.. No więc po pierwsze to jest baaardzo ciepło na dworze jak na tę porę- to wręcz niezdrowe dla organizmu, po tych upałąch letnich to organizm też jest 'zmęczony', i źle odczuwa wysokątemp pod koniec września, w mieszkaniach jest ciepło noi dodaćgorącą kąpiel i wszystko jasne... Wywietrzyć porządnie-pół godz conajmniej pokój i nie nakrywa csięzbytnio- noi sięokaże... U mnie od razu poty minęły...

Gość ja sie poce w nocy
jak za duzo na noc zjem to wtedy jest starsznie.. goraco i mokro;/

Gość dokladnie....
dziewczyno lecz sie.. poty takie to chorobliwe jest a nie pogoda..

Gość niezdecydowanaajh
tez sie poce od 10 lat,a mam 27:) lekarze nie wiedza dlaczego.....staram sie z tym zyc:)

Gość nie no ludzie wy to straszycie
tak...specjaliści sięznaleźli, najlepiej od razu by na chemioterapie wygonili... Wyobrażcie sobie że czasem to po prostu wypadkowa kilku czynników... Ja akurat wywietrzyłam pokój, mniej się okryłam kołdrą i nie smarowałam się żadnymi balsamami. I zero pocenia... A stres czasem teżdaje popalić... Najpierw trzeba samemu pokombinować- chłodniejsza kąpiel, wietrzenie itp. U mnie to akurat były przyczyny. Jeśli jednak nadal bedąpoty mimo zastosowania pewnych myków no to faktycznie-do lekarza. Ale może lepiej cośwypróbowaći sprawdzić??? Jakby tak wszyscy latali do lekarza...

Gość anakdiaaa
ale cukrzyca i gruzlica dają poty tylko..raczej..

moj tato tak mial i okazalo sie ze to nadczynnosc tarczycy(apropos tarczyca tez ma zwiazek z hormonami) ja sie poce na dzien przed okresem i w pierwszy dzien-tu tez dzialaja hormony wiec nie zaszkodzi isc do lekarza-lepiej dmuchac na zimne i moze zawczasu zapobiec niz pozniej leczyc jakies chorobsko

Gość anakdiaaa
dokladnie ..to napewno nadczynnosc tarczycy.. i przy nadczynosci tarczycy zawsze sie jest chudym wiec to tez oznaka..

Gość dobra dobra ale wy już
nie stawiajcie od razu diagnozy... Jeśli u kogościągnie sietaka dolegliwośćod np miesiąca no to faktycznie, cośjest nie tak, ale to wcale nie musi byćtarczyca tylko może np nerwica, zaburzenia hormonalne itp. Jeżeli natomiast komuśpare dni zdarzyło siepocićw nocy to moze spróbować np nie pićgorącego przed snem, nie braćgorącej kąpieli, wywietrzyćdobrze pokój itp. Jest naprawde ciepło ostatnio i to chyba jest przyczyna bo organizm chyba odczuwa że to nie czas na takie upały... I chyba mam troche racji skoro ostatnio u wielu osób takie pocenie występuje. Chyba nie byłoby aż takiego zbiegu okolicznośći że nagle ileśtam osób ma cośz tarczycą...

ale ja jej nie wystawilam diagnozy-napisalam ze akurat moj ojciec tak mial ale ona wcale nie musi swoja droga wizyta u lekarza nie zaszkodzi a moze pomoc-zwlaszcza jesli rzeczywiscie objawy takie wystepuja juz jakis czas

Gość alicja z krainy czarówkkaa
a jesli uy mnie wystepują od kulku lat ale bardzo sporadycznie ..nie tak ze często ..ale głownie jak choruje i jestem przeziebiona .. albo jak spie pod koldrą a jest cieplo w pokoju ..to tez myslicie ze choroba jakaś?:(buuuu

Gość dobra dobra ale wy już
no chyba masz odpowiedż-jak jesteśchora to normalne. Podobnie jak np masz gorąco w pokoju i wypijesz sobie cośgorącego przed snem plus gorąca kąpiel, a im więcej wypijesz tym bardzij siępocisz...3eba umiećobserwowaćswój organizm i 'testować'.Jak mnie boli brzuch to nie lece od razu do lekarza zmartwiona że mam poważnąchorobętylko zastanawiam sięco jadłam itp...

Gość to objaw powaznej choroby