Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Trio

Czy łączeni różnych tabletek może być groźne?

Polecane posty

Gość Trio

Niedawno wzięłam dwie różne tabletki, nie pamiętam już jakie, po których zaczęło mi się kręcić w głowie, czułam się jakbym miała zemdleć a ciśnienie miałam chyba 300? Dlaczego?

Gość to oczywiste że może być
groźne!

Gość zaintrygowana...
czułaś jakbyś miała zemdleć i ciśnienie 300? zawsze mi się wydawało, że ciśnienie jest bardzo niskie przy zawrotach głowy i uczuciu omdlewania ;)

Gość zaintrygowana...
a tak powaznie to nie powinno się łączyć leków... chyba, że robi to lekarz. na własną rękę nigdy... nawet zwykłych tabletek przeciwbólowych

troszeczke sie mylisz, mozesz laczyc leki przewbolowe ale tylko w nastepujacy sposob: mozna wziasc leki na paracetamolu oraz leki z ibuprofenem oczywiscie nie wolno ich wtedy brac duzo- nawet nie cala dopuszczalna dawke.

wazne jest co bylo brane,wiele mozna laczyc i wiela nie mozna,na co byly te tabletki?

Gość Trio
Nie wiem może tak się zdenerwowałam tymi zawrotami że mi to ciśnienie tak skoczyło.Wiem, że ta jedna tabletka była przeciwbólowa a ta druga nie pamiętam. Od tego czasu unikam tabletek jak ognia. Jak myślicie, czy to mogże nieść za sobą jakieś złe skutki? Czuję się dobrze, ale się martwię.

pytam z jakiej przyczyny wzielas tablete jak nazwy nie pamietasz?

Gość Trio
Bo źle się czułam

Trzeba być ostroznym z braniem leków, leki bowiem wchodza ze sobą w interakcje i albo nie zadziałają bo się zobojetnią, albo powstanie tosyczny związek, który może doprowadzić nawet do śmierci. Niektóre leki powodują tez wzrost toskyczności innych leków. Na ulotce zawsze pisze z jakimi lekami nie wolno łaczyć danego preparatu. Nalezy zawsze dokładnie przeczytac ulotki wszystkich branych preparatów. Teraz juz raczej nie masz się czym martwić, to raczej nie bedzie mieć żadnych konsekwencji dla Twojego zdrowia. Na przyszłość, więcej rozumu

Gość Trio
Dzięki za wasze wypowiedzi.Teraz to już napewno nie będę łączyć żadnych tabletek za sobą.Pozdrawiam