Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dariola

Kiedy jest konieczna cytologia?

Polecane posty

Gość dariola

Za kazdym razem gdy pytam swojej gin mowi ze nie ma potrzeby.A ja chce wiedziec czy jest wszystko ok:/

Gość Nawet jeśli nic się nie dzieje
nie masz żadnych dolegliwości powinnaś co jakiś czas cytologię robić. Nie wszystko zauwazy gin podczas normalnego badania. Zmień lekarza i rób cytologie regularnie.

Gość dariola
Mam 22 lata i mialam 2 razy grzybice,mimo to nigdy nie mialam cytologi:/ Faktycznie zmieniam lekarke.

Gość ewqa2
Dobra decyzja - czas na zmiane lekarza.

Gość kajutka
Cytologia POWINNA być wykonywana profilaktycznie raz na rok! Moja pani ginekolog jak widzi, ze minął rok od ostatniej to mi sama o tym przypomina i grozi, ze nie zapisze mi tabletek jak szybko nie zrobię. Takze ZMIEŃ lekarza! Pozdrawiam :)

Gość Dziwny ten lekarz
wszedzie trąbią o profilaktyce a na badania nie kieruja.w zaleznosci od wieku cytologie sie robi raz na dwa lata lub co roku.ja jestem po trzydziestce to robie co rok mimo ze mam dobry wynik.dobra decyzja o zmianie lekarza samej trzeba zadbac o swoje zdrowie.pozdrawiam!

Gość melamela
ja robię raz do roku, a mam 23 lata i wyniki za każdym razem dobre:) lekarka sama pyta, kiedy była robiona i czy nie trzeba już robić znowu:)

Ja zmieniłam lekarza ponieważ poprzednia ginekolog zirytowała mnie totalnie podczas ostatniej wizyty.Nie chciała mi zrobić cytologii, bo stwierdziła że co 2 lata sie ją robi.nie pomogło nawet to, że jestem w grupie zagrożenia onkologicznego - w takich przypadkach podobno cytologię powinno wykonywać się raz na pół roku tym brdziej ze ostatnio wyszła mi chyba II stopnia ze względu na bardzo niefajne stany zapalne i grzybiczne:( dziś idę do innego ginekologa - zobaczę, czy ten jest jakiś ludzki.a poza tym mając 26 lat raz tylko w życiu spotkałam ginekologa, który zbadał mi piersi i to na odwal się.reszta lekarzy daje jakies durne ulotki z instrukcją jak się samemu badać.niech tą ulotką sobie odbyt zbadają...jak mamy się zabezpieczać przed chorobami jak nie chcą nas badać - polskie realia.

ja też zawsze robiłam 1 w roku w styczniu a w tym roku zamiast do swojej lekarki to poszłam do lekarza ordynatora i on do mnie - zrobię pani to badanie po jest pani na liście, ale nie ma takiej potrzeby - wystarczy raz na 2-3 lata!!! byłam w szoku! i tak będe robić co roku:)

Gość dariola
wtedy kiedy wpierdalasz słodycze cukierki czipsy słodkie napoje kawę biala maka