Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pska

jak dlugo mozna przyjmowac tabsy bez robienia przerwy?

Polecane posty

Gość pska

chodzi mi o przyjmowanie ich non stop bez przerwy na okres.

Gość pska
a co sie moze stac jak ktos by nie robil przerwy dluzej?

Gość pska
dodam ze biore diane35

Gość pska
wie ktos? :)

Gość a czemu nie chcesz
robić przerwy? no ja rozumiem, jakiś wyjazd czy coś, ale 3 miesiące i dłużej? To już przesada :O

Gość nie chce robic
ale pytam hipotetycznie

Gość wie ktos
?????

3 miesiące-i nazywa się to system ciągły-ja tak brałam przez 4 lata diane ze względu na bolesne miesiączki i w ogóle nie nawidze miec okresu-wszystko oczywiście za zgodą ginekologa-nie ma żadnych przeciwwskazań,żeby brać tabletki w systemie ciągłym-3 opakowania,przerwa,3opakowania,przerwa itd.

Gość aaaaaania
mam pytanko jestem poczatkująca tzn biore dopiero pierwsze opakowanie oczywiście ginekolog pzrepisał mi na dzien dobry cilest jak chyba kazdemu a teraz wypada mi przerwa na wazny wyjazd i nie wiem czy moge juz przy pierwzym opakowaniu nie robic sobie przerwy?? czy to aby na pewno bezpieczne?? kurde troche sie obawiam ale nie chce miec okresu w tym terminie co mi wypada...tak w ogóle to powiedzcie czy tez na poczatku maiłyscie jakies plamienia?? bo mi sie zdarza co prawda nawet na ulotce pisze ,ze pzrez pierwsze 3 miesice mogą sie zdarzac ale to strasznie wkurzające..

Gość Niewiem2345
nie mam pojecia jak to jest z tymi tabletkami a sama bym sie chcetnie dowiedziala,myslicie ze wytarczy wziac 2 opakowania jakis tabletek anty ale na cere i po tym juz przestac????

Gość harmonetka21
bralam diane na cere i z tego co wiem te tabletki to bomba hormonalna ,nie mozna ich brac tak dlugo jak pozostale tabletki bo sa za silne i bardzo psuja zdrowie.Jednak 2 miesiace na poprawe cery to satnowczo za krotko!!_zasada jest taka ze lek trzeba zazywac 5 miesiecy po ustapieniu objawow tradziku-czyli w sumie tabl.trezba brac jaies 8-12 miesiecy.To juz sprawa indywidualna,zaleznie od tego jak zaleci ginekolog.A pozostale tabletki o nizszej zawartosci hormonow mozna brac nawet 2-3 bez przerwy.