Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Carolina_33

JAKIE WITAMINY

Polecane posty

Gość supradyn chyba ok 20 zł

VITAL MAX Ionto Vitamin Drink liquid 100 ml (6 litrów) Dostępne opakowania:100ml Ionto Vitamin Drink liquid jest koncentratem izotonicznym wzbogaconym o substancje energetyczne a także witaminy i minerały. Stosowany jest w celu uzupełnienia tych składników przed, w trakcie i po wysiłku fizycznym. Ubytek tych substancji, do jakiego dochodzi podczas wzmożonego wysiłku fizycznego głównie z potem, nie tylko obniża zdolno?ć do treningu, ale może być niebezpieczny dla zdrowia. Uzupełnienie wody, witamin i elektrolitów traconych podczas wysiłku pozwala uchronić zawodnika przed zagrożeniami zdrowotnymi, a także poprawia parametry wysiłku i efekty treningu. Ionto Vitamin Drink Liquid został wzbogacony dodatkowo o L-karnitynę i taurynę, co powoduje, że działa antykatabolicznie i pomaga spalić tkankę tłuszczow?. Opakowanie wystarczy na przygotowanie 60 litrów napoju. Sposób użycia: 5 ml koncentratu należy rozpu?cić w 0,3 l. chłodnej wody. Maksymalnie w ci?gu dnia można spożyć 30 ml koncentratu. Skład w 100 ml koncentratu: Warto?ć energetyczna: 720 kJ/ 172 kcal Warto?ć odżywcza: Białko 0,5g Węglowodany 44,5g Tłuszcz 0g Sód Na 250 mg Potas K 150 mg Magnez Mg 120 mg L-karnityna 500 mg Tauryna 1500 mg Zawarto?ć aktywnych składników, witamin i minerałów: w 1000 ml gotowego napoju (przy proporcjach 1:60) Tauryna 250 mg L-karnityna 83,3 mg Witamina C 23,8 mg Niacyna (nikotinamid) 7,1 mg Witamina E 3,69 mg Kwas pantotenowy 2,64 mg Witamina B6 0,97 mg Tiamina (witamina B1) 0,69 mg Ryboflawina (witamina B2) 0,64 mg Folacyna (kwas foliowy) 0,08 mg Biotyna 0,06 mg Witamina B12 0,39 ug MINERAŁY: Sód 41,00 mg Potas 25 mg Magnez 16 mg \" ja to pilam...kosztowalo mnie ok 6 zl. Niby,ze po wysilku fiz ale witaminki to witaminki. Te dla osob aktywnych sa tansze :)

Gość Jadźkka
A musi być koniecznie w płynie? bo ja mam w tabletkach bardzo dobry suplement właśnie na wzmocnienie a kosztuje 17 zł. Vitabox wapń - 120 mg magnez - 94 mg witamina C - 64 rutyna - 10 mg niacyna - 13 mg żelazo - 4,2 mg witamina E - 6 mg kwas pantotenowy - 4,8 mg cynk - 3 mg witamina B2, B6, B1 - 3,1 mg mangan - 0,6 mg kwas foliowy - 160 ug miedź - 150 ug luteina - 100 ug jod - 75 ug biotyna - 40 ug chrom - 20ug selen - 16ug

Gość sprostowanie
Witaminy tego typu to chemia w większości słabo przyswajalna i toksyczna!!! Najzdrowsze i najtaniej wychodzą świeże soki Gersona ze świeżych owoców i warzyw. Poza tym same witaminy to tak jak sam kwiatek do kożucha w mroźną zimę. Tu masz holistyczne spojrzenie na życie w pełnym zdrowiu:, bo pewnie Ci o nie chodzi Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ zablokowany http://www.youtube.com/watch?v=sNcF_f5sdoo - dobry 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz linki do filmów http://www.gerson.yoyo.pl/film.html http://www.youtube.com/watch?v=YsT6qNk8_qQ&fe ature=related

Gość Jadźkka
Masz rację, pod warunkiem, że rzeczywiście odżywiasz się i żyjesz w takim idealnym świecie. Ja witaminy biorę praktycznie od zawsze, rzadko choruję, wyniki badań mam bardzo dobre, a żywię się przede wszystkim węglowodanami. I dodam, że praca siedząca, nic ciekawego. I mam wrażanie, że to właśnie po tych witaminach tak dobrze się czuję. P.S. A jeśli chodzi o soki, słyszałam, że są bardzo słabo przyswajane przez żołądek i źle tolerowane przez organizm.

Gość Jadźkka
Max masz 100 % racji. Ja właśnie dlatego nie kupiłam sobie preparatu z witaminami A i D. Ten mój vitabox witaminy E nie ma dużo, z reszta ona dobrze działa na cerę i wolne rodniki więc może być. Jeśli chodzi o witaminy A I D łatwo je przedawkować, z resztą są nierozpuszczalne w wodzie, dlatego ich unikam w preparatach witaminowych. Witamina E to witamina młodości, także powinna mi pomóc :)

Gość ppppl
to ja może sobie kupię ten vitabox i zacznę pić soki, i będzie po równo dla wszystkich :)