Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaa maama

Jak długo rozpuszczają się szwy??

Polecane posty

Gość nowaa maama

j.w.

Gość nowaa maama
Ponawiam pytanie; jak długo rozpuszczają się szwy (przy nacinaniu krocza)???

Gość ja jeszcze nie rodziłam ale
miałam ozabieg przepukliny i zakładane szwy samorozpuszczalne wewnetrzne, ktore rozpuszczaj sie po kilku tygodniach, az sie wszystko zarosnie, wiadomo, ze ciało wewnatrz goi sie dłuzej, a jesli chodzi o naciecie krocza to wazny jest dostep powietrza szwy powinny rozpuścic sie po ok 2-3 tyg moze krócej moze dłuzej zalezy jak sie skóra bedzie goiła, ale z dnia na dzien bedzie coraz lepiej mysle ze po tygodniu powinno byc bardzo ładnie,,,,nic sie nie przejmujcie, nie bedzie śladu !!!! mnie tez to czeka mam 25lat i juz przywykłam do tego ze mnie to nie ominie, dla dzidzi wszytsko, moja kolezanka miała cesarke po niej miała załozone szwy wewnetrzne samorozpuszczalne i zewnetrzne tez(co sie zadnko zdarza, bo zakładają czesto, takie ze musisz isc po tygodniu na ściągniecie), jej sie udało operował ja lekarz z naszej wsi, tak wiec miała duzo szczescia, ładnie zszyta etc.... pozdrawiam !!!

Gość a skąd wiecie ze szwy się już
rozpuściły? Ja też miałam wewnętrzne szwy rozpuszczalne ale nie wiedziałam kiedy się rozpuściły :O

Gość SanSan
ja mialam zalozone tylko 3 szwy zewnetrzne rozpuszczalne i ostatni wypadl mi po...6 tygodniach dodam ze nie bylo ciecia i pekniecia, mialam obtarcie ktore mocno krwaiwlo stad te szwy, myslalam ze o wiele szybciej sie ich pozbede a tu klapa...

Gość duuuuuuuusia
a ja mam szwy do usuniecia w poniedziałek w poradni niestety nie rozpuszczalne brrr az sie boje

Gość oto_ja
Ja miałam zewnętrzne szwy ściągnięte po 7 dniach od porodu.Wewnętrzne tzw."rozpuszczalne" same wyszły pod prysznicem;) no ale to trwało prawie 6-7 tygodni jak nie 8:( byłam strasznie popękana i mój gin sobie zakład krawiecki otworzył w mojej..... :) ale już jest dobrze:D także spokojnie;) pozdrawiam:)

Gość Agness ....
Ja właśnie jestem miesiąc po porodzie . miałam nacinane krocze i mówiła mi położna że mam zakładane szwy rozpuszczalne . nie wiem jeszcze czy wewnątrz jest już okej czy jeszcze nie , bo nic mi jeszcze nie "wypadało" , ale z zewnątrz widać jeszcze szwy a dokładniej "pętelkę" przy wejściu do pochwy , że się tak wyrażę . nie wiem ile to potrwa , ale za tydzień mija już 6 tygodni połogu , więc idę na kontrolkę i wszystkiego się dowiem . nie wiem też czy nic mi się nie stało , ponieważ któregoś razu poczułam straszny ból i zauważyłam że niteczka mi wystaje z blizny i ją obcięłam by nie "haczyła" i nie wiem czy przypadkiem nic mi się nie poluzowało . ale powiem , że te szwy z zewnątrz , bardzo mi dokuczają i czuję się nie komfortowo .. pozdrawiam ! ;)

Gość xzxz
Ja poszłam do gina na zdjęcie szwów rozpuszczalnych bodajże po 2tyg. po porodzie -bo strasznie mnie ciągnęły. Potem już było ok.

Gość ja wolalabym miec normalne
szwy niz te rozpuszczalne co mi zalozyli. Rospuscily sie po ok 7 dniach a skora jeszcze sie nie zrosla tak jak powinna a potem juz nie bylo szwow wiec sie w ogole krawedzie skory nie zrosly. Potem musialam miec robiona plastyke krocza bo skora wygladala tragicznie

Gość karolcia15031
ja jestem 4 tyg po i wewnątrz mi został chyba jeden bynajmniej tak czuję i z zewnątrz tez jeden

Gość gość
Na zewnatrz miałam zdejmowane po ok.10 dniach w zaleceniu bylo 7 ale mowili ze lepiej pozniej przyjsc. Troche szczypało ale najgorzej psychicznie mi było pikazywać zakrwawione całe krocze do szpitala tez chwile jechałam i wstydziłam sie zapachu np :/ jeden mi sam wyszedł też. A w srodku rozpuszczalne oj dlugo kilka tygodni wypadaly mi nitki.

Gość gość
Witam. A mój przypadek to wogole jakiś wyjątkowy bo miałam naciete krocze i założone szwy rozpuszczalne za dwa dni będzie 6tygodni po porodzie a ja jeszcze z 3dni temu widziałam szwy :( a do tego wciąż krwawie nie obficie, ale wciąż na podpaskach i do tego te krocze mnie boli ze siedzenie nie wskazane, bardzo długo mi sie to wszystko goi. A seks nie ma mowy :( musi mi sie to wszystko dobrze wygoic. Wspulczuje tym kobietom które będą nacinane :( pozdrawiam

Gość gość
szwy wewnatrz nie wiem,chyba sie rozpuscily,mnie nie cieli,peklam minimalnie,razem bylo ok 7 szwow. wiec w srodku nie wiem,a na wargach sromowych ok 4-5 dni po porodzie tak jakby "wyszly".niteczki jak sie mylam stopniowo wychodzily.3tyg po porodzie nie mialam juz zadnego szwu i nic mnie nie bolalo

Gość gość
Mialam tak samo. Gin sciagnal na wizycie

Gość gość
Jestem 9 dni po porodzie zewnetrzne szwy juz sie rozpuscily czekam jeszcze tylko narozpuszczenie wewnetrznych.

Gość MArika24
Kwestia indywidualna, ale trzeba liczyc te min 2 tygodnie. Mi w gojeniu pomogl mucovagin w formie emulsji, przyspiesza regeneracje.