Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczek1888

juz 3 tydzien chora, nie wiem co mi jest i mi nie przechodzigardlo, wezly

Polecane posty

Gość misiaczek1888

od 3 tygodni jestem chora, bola mnie kosci, gardlo, mam powiekszone wezly za uszami i na szyi, nie mialam wogole goraczki, dodam ze ob mam tylko 19, morfologia dobra wiec to zadna powazna choroba. mialam juz lek przeciwwir na poczatku, teraz bralam przez tydzien forcid i nic nie pomoglo, nadal czuje sie kitowo, moze ktos cos doradzic?

Gość lek med
antybiotyk dziełający na tzw drobnoustroje atypowe-dużo teraz takichinfekcji.

Gość misiaczek1888
mam tak powiedziec lekarzowi, by mi cos takiego przepisal?

Gość lek med
no tak chyba nie mozesz ;-) ja bym nie chciała tak usyszec ale moze idx i powiedz ze Twoja koleżanka miała tak samo a przeszło jej dopiero po doxyxclinie albo sumamedzie.Moze to sposób?

Gość lek med
DOXYCYCLINIE ZANCZY

Gość misiaczek1888
i myslisz ze to mi pomoze? bo ja juz nie moge, niby wiem ze to nie jest az takie powazne, ale moga zawsze byc jakies powiklania, nawet po czyms takim, prawda?

Gość lek med
OCZYWIŚCIE .Ale słuchaj nie mozemy traktowac naszej rozmowy jak wizyty u lekarza do tego z diagnostyką.Ja tak gdybam -rozumiesz.

Gość misiaczek1888
oczywiscie ze nie, dzisiaj zanioslam do badania mocz i mam nadzieje ze z tego cos wywnioskuja, szczerze mowiac to u lekarza bylam juz 4 razy i wcia mialam jakis nowy lek, troche mnie to martwi ze nic nie pomaga

Gość misiek18888
niech ktos jescze sie wypowie

Gość masterblasterka
Ja z kolei mam ciągle gorączkę, tz. tak 37-37,5. masakra wykańcza mnie to a lekarze tylko przepisuja jakieś leki, zamiast jakiś badań :( w ubieglym roku mialam powikłaia pogrypowe - wodę w płuchach i sercu a potem zapalenie nerwów i ból nie do zniesienia :( Teraz mi się to przypomina mam nadzieję, że ta gorączka to nie zapowiedź "powtóki" ... albo te napady gorąca... LEK MED możesz wyrazić swoja opinie?? będę bardzo wdzięczna!

Gość misiaczek1888
znow mi nie przeszlo, dostalam juz 4 antybiotyk i juz nie moge ich brac bo zoladek tego nie wytrzymuje (klacid uno) nic mi nie pomaga, blagam powiedzcie co mam robic

zrob sobie badanie na borelioze albo cytomegalie ... popytaj lekarza jekie choroby; wirusy moga tak podstepnie atakowac ... pelno teraz takich chorob; tylko malo ktory lekarz chce siegnac glebiej niz po antybiotyk. ja mam nieprzerwanie od 37,2 do 37,6 plus bole stawow ale nie wszystkich; generalne oslabienie; do lekarzy juz trace cierpliwosc. boreliozy nie mam; na wyniki cytomegalii czekam ... naprawde mam nadzieje ze to to.. bo lepiej chyba wiedziec i moc sie leczyc niz tak sie wkurzac i wiecznie zle czuc. powodzenia!

Gość misiaczek1888
blagam was poradzcie mi cos bo ja nie wiem co mam robic z ta choroba, czy powiekszone wezly kiedys mi znikna?

słuchaj..... ja jestem chora juz tez ponad 2 tygodnie bole miesni, stawow, bol glowy bol gradla i nieiwelka goraczka tez dostalam forcid wzielam 14 sztuk i nic nadal chora moze to gówno nie pomaga wcale :(

Gość lek med
misiaczek -o ile sie nie mylę to klacid bierzesz krótko?moze za wcześnie na efekt

Gość najlepiej to...
poszukaj w swoim mieście jakiegoś niekonwencjonalnego lekarza, może znajdzie się irydolog stawiający diagnozę z oczu... kiedyś byłam w podobnej sytuacji i właśnie tylko bioenergoterapeuta znalazł tego powód

Gość misiaczek1888
ale wiecie co, bo ja juz sie zastanawiam od czego te wezly sa no i mam je poiekszone tak: za uszami po obydwu stronachi po prawej stronie na karku no i sie zaczynam tym powaznie martwic :( jesli to cos gorszego niz mysle?

Gość LEKARZE MYŚLELI ŻE WYMYŚLAM
Witajcie.......od 4 lat borykałam się z różnymi dziwnymi objawami .....chcem opisać swoją historię jako drogowskaz dla innych osób....na początku zaczęłam chorować na migdały taki banał.... ciągle nawracające zapalenie migdałów na początku 5razy w roku później coraz częściej ...sugerowali jedni wyciąć inni po zleceniu badań crp .crp 0 .zmieniali zdanie...po jednej z antybiotykoterapii nastąpiły problemy z żołądkiem.... następnie po kolejnej wysypka nazywana pokrzywką przez lekarzy...na to 4 dermatologów oczywiście bez żadnych efektów ... dałąm sobie spokój z lekarzami dość dobrze funkcjonowałam ...powracał ból brzucha , zatwardzenia....nawet kawałek fałdu odbytnicy mi wyszło ...i znowu do proktologa stwierdzili że to nie hemoroid tylko fałd ...ok ...po jakimś czasie znowu migdały znowu antybiotyk i bakteria clostridium bardzo nie fajne zjawisko lekarz dał leki minęło po 2 dniach......po jakimś czasie znowu ból brzucha osłabienie doszło wypadanie włosów....zasugerowano badania na toczeń ANA 2 wyszło dodatnie świecenie jąderkowe......następne badanie TEST RÓŻNICUJĄCY wykazał niestety ds. DNA =+++ no niestety przeciwciała do tocznia.... Następne badanie TSH T3 TG antyTPO anty TG .Typowych objawów tocznia na szczęście nie mam.......ale wyniki wykazały że nie jestem warjatką co sugerowało mi kilku lekarzy.....JEŚLI ŻLE SIĘ CZUJECIE toooo szukajcie naciskajci na lekarzy żeby dawali skierowania na badania jak macie wiele różnych objawów wybierzcie się do REUMATOLOGA mają dużą wiedze wielu lekarzy po prostu mają wiedze w swojej specjalizacji a reumatolog ma wiedze szeroką bo i specjalizacja szeroka....POZDRAWIAM SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE dodam że chorując 4 lata miałam wolnego tylko 4 tyg bo musiałam na te badania zarobić ..