Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość study55555555

Praca magisterska

Polecane posty

Gość study55555555

Jestem na 5 roku piszę pracę magisterską i jednocześnie pracuję. Mam pytanie: co będzie jeżeli nie zdążę napisać pracy w tym roku..tzn. jaka jest procedura "przedłużania" studiów?

Jest. Możesz się bronić za rok, czy za 10 lat, tylko będziesz musiała zapłacić. Ile - to ustala każda uczelnia indywidualnie.

Gość alergia
zdążysz, zdążysz. nie bój sie :) jak będą chęci, to wszytsko wyjdzie. ja pracowałam (na cały etat), robiłam magosterkę (urywałam sie z pracy, leciałam do szkoły i wracałam potem dokończyć pracę) i dałam rade. od lipca jestem mgr :) trzeba tylko chciec :) oólnie do końca czerwca trzeba sie obronić, potem trzeba pisać niby o przedłużenie sesji (tak jest na uam). jak sie nie obronisz do konca września, wtedy oddasz indeks do dziekanatu, oni zaliczą Ci piąty rok. a Ty jak napiszesz prace, to piszesz podanie o egzmain eksternistyczny (płaci sue tam co.s za ten egz.) i bronisz się. masz na to rok (na tą obronę eksternistyczną)

Gość alergia
nie wiem skąd te 10 lat wytrzasnełaś. ja ze swoim stanem wiedzy na ten temat moge powiedzieć tylko tyle, ze na obronę po zakończreniu studiów jest rok. a ogólna, dopuszczalna przerwa w nauce to są 3 lata (np. jeżeli skreślaja kogoś z listyy studentów, bo nie oddał indeksu w terminie, oprócz napisania pracy, to może się z powrotem reaktywowac na V rok i zrobić magisterkę)