Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tiffani

LEKI, SUBSTANCJE KTÓRE OBNIZAJA SKUTECZNOSC TABLETEK ANTY

Polecane posty

wymyslilam ten temat po to bysmy mogly wpisywac reczy,leki-nazwy,zilola i substancje ktore zmniejszaja skutecznosc tabletek anty>Jest wiele dziewczyn ktore ciagle pytaja czy ..to czy ..tamto obniza skutecznosc a tak wspolnymi doswiadczeniami mozemy napisac jak to jest

Gość tuttifrutti
ja z tego co wiem to furagina tabletki na przeziebienie pęcherza moczowego||||

Gość yyyyyyyyyyyy
Slyszałam,że RUTINOSCORBIN ten od przeziebienia!!!~~

Gość nieeeeeee no
no nie gadajcie ze dziurawiec tez:( wczoraj sobie go piłam bo cos tak na zołądku cięzko a wieczorkiem sie kochałam ale jeszcze z gumka wiec mam nadzieje ze bedzie ok:)

Gość dziewuszkaaaaaa
a jak myslicie pokrzywa w tabletkach obniza skutecznosc??/ strasznie wypadaja mi włosy ,a wiem ,ze pokrzywa jest antidotum na te dolegliwosc.

Gość fffffffaaaaaa
dzirawiec na pewno

miało być co na pewno obniża skuteczność a nie o czym słyszałyście :o rutinoskorbin nie obniża! tak samo pokrzywa. z ziół TYLKO dziurawiec.

Gość fffffffaaaaaa
dziurawiec mialo byc

Gość każdy je ma
Witamina C, wszystkie herbatki na poprawienie figury i w ogóle odchudzające preparaty, antybiotyki i sulfanomidy, dziurawiec

Gość eeeeeetammmmm
to super wiemy ze rutinoscorbin nie obniza!!!! a co z furaginum?

Gość ja tez wiem ze
Tetracyklina!!!

Gość Bunnny
antybiotyk Duomox!~slyszalam ze zwykly rutinoscorbin oslabia ale sa sprzeczne zdania na ten temat

Gość och dziewczyny
jesli dla Was zwykla witamina C obniza i rutinoskorbin to nie wiem po co w ogole biezrzecie tqabletki. pewnie pijecie sama wode bo sokow nie bo witamine C maja , i pewnie kawy tez nie pijecie bo oslabia. WITAMINA C MOZE WTEDY OBNIZYC JAK PRZEKROCZY SIE DAWKE 1 GRAM NA DZIEN!!!!!!!!!!!TO BYS MUSIALA W CIAGU DNIA CALY LISTEK WITAMINY C ZJESC ZEBY OSLABILO DZIALANIE!!!!!!!!!nie piszczie bzdur-w ulotce wyraznie pisze ze antybiotyki z gdupy penicyliny obnizaja poniewaz antybiotyki sa mocne, a nie myslicie ze zwyklymi witaminkami obnizycie to sa hormony a nie jakies gowno. tak samo ziola pisze wyraznie ze dziurawiec-tylko!!!!a wiadomo ze wszystkie cherbatki na odchudzanie zawierraja dziurawiec wiec one tez sie wliczaja.a picie cherbaty mietowej czy melisy nie obniza i przestancie panike siac

Gość mmmmmmmm
W przypadku tabletek Yasmin ! "Niektóre leki, przyjmowane jednocześnie z preparatem Yasmin, mogą hamować jego działanie. Dotyczyło takich leków jak: * antybiotyki (ampicylina, tetracyklina, ryfampicyna); * leki stosowane w leczeniu padaczki lub innych chorób (prymidon, karbamazepina, okskarbazepina, topiramat, felbamat, hydantoiny, barbiturany, np. fenobarbital); * rytonawir - lek stosowany w leczeniu infekcji wirusem HIV; * gryzeofulwina - lek stosowany w leczeniu infekcji grzybiczych; * preparaty zawierające ziele dziurawca (Hypericum perforatum)" źródło : http://yasmin.pl/przeciwwskazania07.html

Gość Saruś
Wiem na 100% że działanie tabletek antykoncepcyjnych obniżają wszystkie leki uspakajające np: Hydroksyzyna oraz inne leki przeciwdepresyjne itp.

Gość chyba zawszlam w takim razie
bralam ospamox i teraz klarytromycyne , biore yasmin , pewnie zaszlam .... jak myslicie? jak ja teraz im wszystkim to powiem usuwac nie chce , cholera nikt mi o tym wczesniej nie powiedzial ! nikt mnei nie zapytal czy stosuje antykoncepcje ... jestem teraz chora wyczerpana no i teraz nie wiem co myslec ani co robic

Gość Beybeee
fajnie ze cherbata odchudzajaca?????????? no co Tyy napewno nie po 2 ona oprwia przemiane materii

Gość chyba zaszlam w takim razie
powiedzcie czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji .. prosze

Gość wypiiiilaaaaam
a sok grejpfrutowy??? wypilam wczoraj 4 szklanki :(

zrobilam test po 11 dniach od ostatniego stosunku , mialam dostac okres w poniedzialek i nie dostalam , wec we wtorek rano od razu zrobilam i wynik negatywny (test quick vue) i przed poludniem dostalam okres , w piatek zaczelam brac tabsy od nowa . powiedzcie czy ja popadlam w paranje .... uspokoilam sie na 2 tygodnie a teraz znow panikuje , nie wiem czy to od tego co wyczytalam

Gość tukan
Obniża skuteczność to nie znaczy likwiduje do zera,więc zachowajcie rozsądek. Codziennie wchłaniacie w siebie cały koktajl chemiczny z jedzeniem, wodą i powietrzem, leki to tylko dodatek, prawda że niekiedy dość znaczący. Ale nie ma co panikować że 1 tabletka vit. C od razu sprawi że antykoncepty nie zadziałają.

Gość Animka
a ja mam pytanko. Czy czerwona herbatka czyli pu-erh obniża działanie anty??Ja piję taką mieszankę o składzie: około 65% pu-erh a reszta to czarna zwykła herbata..Jak wam sie wydaje?Pozdrowienia dla wszystkich dziewczynek:))

no to, filemonka21 koniec z jedzeniem owoców, warzyw, ziaren zbóż, ciemnego chleba itp - przejdźmy na dietę herbacianą;)

ake prosze odpowiedzcie mi , czy jak dostalam okres to moge byc tera z w ciazy po tym wszystkim ..?

Gość zanicia
czy wyscie powariowaly, jak witamina C moze obnizyc skutecznosc -czy w jakielkoiek ulotce pisze o tym???nie!!!!!!schizujecie ludzi niepotrzebie. przedawkowanie witaminy C moze obnizyc skutecznosc a nie ze tab juz nie zadzialaja i zeby przedawkowac musialybyscie ponad 1gram na dobe przyjac wit C. wiec nie panikujcie i pijcie soki i jedzcie owoce