Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kredyt studencki

kredyt studencki co o tym myslicie?

Polecane posty

Go艣膰 kredyt studencki

zosta艂o mi 3 lata studi贸w w sumie jakos daje rade z oplatami ale chcialabym wziac ten kredyt bo jest referencyjny i przeznaczyc go na inny cel, jak myslicie warto brac? kto wzial i jakie doswiadczenia?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ja tez....
wlasnie o tym mysle, mi zostalo 2,5 roku ale jedynym problemem jest to ze mus byc poreczyciel bo wszedzie gdzie jak dotad pytalam o kredyt mowili ze nie mozna bez poreczyciela a mi nie ma kto poreczyc :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buziaczka
Jestem corka kierownicyki banku PKO i wiem ze kredyt studencki sie oplaca, warto brac tez bym chciala ale mi nie przysluguje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kredyt studencki
a jakie sa warunki ze Tobie nie przysluguje?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulabidula
ja wzi臋艂am taki kredyt i juz skonczy艂am studia i...brak mi s艂贸w na to wszystko dostajesz co 600z艂 przez 10 miesi臋cy, ja podpisa艂am umowe na 3 lata a wi臋c musze zwr贸cic 18.000z艂 ........ masakrka, czuje sie jakby dzwiga艂a kule u nogi ze sp艂at膮 jest tak, 偶e zaczynasz sp艂aca膰 po roku lub dw贸ch od daty ukonczenia studi贸w, miesi臋czna rata wynosi 300z艂 , czyli sp艂acasz przez 6 lat!!!!!! w doros艂e 偶ycie wesz艂am z d艂ugiem kt贸ry w najgorszym wypadku sp艂ace w wieku 30lat....pora偶ka na szcz臋scie jestem na garnuszku u rodzic贸w i wszystkie zarobione pieni膮dze bede odk艂ada膰 , aby pozby膰 si臋 tego d艂ugu w przeci膮gu roku czasu...nie wiem czy sie uda wiem jedno, juz nigdy w zyciu nie wezme zadnego kredytu, lepiej oszcz臋dza膰 bo to na nic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dzeiecko to pirwszy kredyt
przyzwyczajaj sie potem wezmiesz kredyt na mieszkanie, samochod, dom, itepe chyba ze chcesz dalej mieszkac z rodzicami i oszczedzac do 70 zeby sobie kupic mieszkanie. poza tym co to jest 300 zl!!! dla studenta to duzo ale jak zarabiasz i mieszkasz z rdozicami to top nie sa jakies straszne pienidze!! niz przesadzaj!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dziecko to pirwszy kredyt
poza tym dowiedz sie czy ci sie opklaca spalata kredytui we wczesniejszym terminie, czy za to nie bedzies zmial karnych odsetek!! nie za bardzo rozumiem dlaczego ten kredyt ci tak ciazy, ludiz biora wieksze kredyty i na dluzej i zyja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kredyt studencki
ja sie nie martwie o splate bo to dopiero za 5 lat zaczne splacac a pracuje juz teraz i mysle ze pozniej bede wiecej zarabiac chce sie przeprowadzic na swoje potrzebuje kase na remont i tak wlasnie sie zastanawiam nad tym kredytem a to juz ostatni dzwonek bo mam prawie 25 lat i pozniej mi nie dadza biore pod uwage to ze tak czy tak bede musiala wziac jakis kredyt bo za cos trzeba ta chate zrobic a ten wydaje mi si jakis taki najrozsadniejszy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez...
A czy jest mozliwe w jakimkolwiek banku wziecie kredytu bez poreczyciela jak pobieram rente rodzinna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kredyt studencki
jesli jestes studentka to tak bo porecza jakis tam bank krajowy nie wiem jak on sie nazywa doklaADNIE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 agulabidula
Mo偶e macie racje, ze niepotrzebnie sie tak zamartwiam, ale chcia艂abym si臋 wyprowadzic od rodzic贸w i zamieszka膰 z ch艂opakiem, wiec to 300z艂 mog艂abym od艂k艂ada膰 na inny cel, sama w sumie nie wiem, jak narazie bede odk艂adac kaske. Dr臋czy mnie tak ten kredyt, bo widze po mojej mamie, jak bra艂a jednen za drugim a teraz mamy sporo op艂at...ale to juz w sumie was nie interesuje chcialam tylko okre艣li膰 swoje stanowisko wobec kredyt贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kredyt studencki
ale tak sczerze mowiac to przeciwez bnie da sie zyc w dzisiejszych czasach bez kredytow no chyba ze ktos bardzo dobrze zarabia przeciez z niskiej wyplaty nie uzbierasz sobie na remont no chyba ze przez 5 lat a ja nie chce tyle czekac wole sie martwic pozniej niz na zapas

Udost臋pnij ten post

ja bra艂am przez 3 lata t臋 mniejsz膮 rat臋 - bo by艂y jako艣 2 do wyboru. zacz臋艂am sp艂aca膰 rok po zako艅czeniu studi贸w. zosta艂o mi jeszcze 2,5 roku. p艂ac臋 ok. 170 z艂 mies. - na pocz膮tku by艂o wi臋cej. zw艂aszcza pierwsza rata mnie dobi艂a - 400 z艂. p贸藕niej by艂o ju偶 z g贸rki. teraz bior臋 kredyt na mieszkanie - ciekawe, co jedna z poprzedniczek na to by powiedzia艂a :D kula u nogi o warto艣ci 300 tys., kt贸r膮 sp艂ac臋 najwcze艣niej w wieku 60 lat :D:D:D niestety, nie ma innej mo偶liwo艣ci... bo gdzie艣 trzeba mieszka膰, a gdybym mia艂a zbiera膰 na mieszkanie, to pewnie dorobi艂abym si臋 go w艂a艣nie za 30 lat. a je艣li tego kredytu nie chcesz wyda膰, to wp艂acaj go na fundusz inwestycyjny - niekt贸re maj膮 naprawd臋 niez艂y zwrot.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mosak
Ja zawsze my艣la艂em o rozkr臋ceniu jakiego艣 ma艂ego biznesu i cho膰 na studiach kasy mi starcza艂o na 偶ycie to juz na czwartym roku zacz膮艂em si臋 zastanawia膰, czy nie wzi膮膰 kredytu na rozkr臋cenie biznesu. Na szcz臋艣cie w tym czasie Wit, tzn moja uczelnia podj臋艂a wsp贸艂prac臋 z Inkubatorem Przedsi臋biorczo艣ci. Dali mi tam ekstra warunki i praktycznie bez wk艂ad贸w w艂asnych.... Teraz jako艣 ci膮gn臋:) Ja do kredyt贸w nie jestem przekonany... Cho膰 wiem, 偶e si臋 bez nich nie obejdzie jak b臋d臋 chcia艂 si臋 rozwin膮膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 primos
W Wicie (Szko艂a Informatyki Stosowanej i Zarz膮dzania) sp艂ata kredytu studenckiego rozpoczyna si臋 po dw贸ch latach od daty uko艅czenia studi贸w. Ale wiem, 偶e jest szansa nie p艂膮cenia czesnego, albo p艂acenia z obni偶ka, jak si臋 dobrze uczysz. Motywuj膮ce:PPPPP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez..
A bez poreczyciela nie da rady nigdzie?:(

Udost臋pnij ten post

jak ja si臋 stara艂am, to si臋 nie da艂o. a rodzice nie mog膮 Ci por臋czy膰? mi wtedy nie mogli... i por臋czy艂a praktycznie obca osoba, jaka艣 znajoma rodzic贸w... musia艂a mie膰 do nich zaufanie... a moja ja tak dobrze rokowa艂am i nie obawia艂a si臋, 偶e b臋dzie musia艂a za mnie sp艂aca膰 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kredyt studencki
ale przeciez napisalam ze porecza ten bank krajowy to sie zalatwia tak jakby z urzedu i wtedy nie musi juz nikt poreczac ale to tylko dla studentow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Eureka2006
Ja tez mysle o wzieciu kredytu studenckiego na najblizsze 2 lata(jestem na czwartym roku) i zamierzam wlozyc te pieniadze w fundusz inwestycyjny. Zaluje, ze tak pozno wpadlam na ten pomysl, a to przeciez odpowiedz na pytanie:jak to zrobic, zeby nic nie robic i zarobic?:) Przy tak niskim oprocentowaniu kredytu studenckiego po splacie odsetek powinnam na tym jeszcze sporo zarobic. To oczywiscie opcja dla osob, ktore maja pieniadze na utrzymanie, a kredyt moga wziac niejako dodatkowo. Co zabawne, szperajac ostatnio w necie, znalazlam artykul w jakims serwisie dot.finansow, gdzie ktos doradzal dokladnie to samo!:)Czyli zaciaganie kredytu studenckiego i inwestowanie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majestic
ja tez bra艂am kredyt studencki przez rok, na drugim roku studi贸w. Ostatnio posz艂am do banku, powiedziua艂am ze rezygnuje z marzy i musia艂am napisac na pismie przy babce , przy biurku...co semstr musze do konca studi贸w dostarczac zaswiadczenie ze sie dalej ucze..dostawa艂am jeszcze stypendium naukoiwe, wiec jakos tam da艂o sie dobrn膮膰, mysle ze tro 6000 starczy mi na 2,5 roku + stypendia..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiadomosc
kredytu studenckiego nie splaca sie jak najszybciej tylko wrecz odwrotnie. a to dlatego ze jest on bardzo nisko oprocentowany nie jak inne kredyty.najpierw trzeba troszke o tym poczytac a nie od razu marudzic ze trzeba go szybko splacac.pozdrawiam kredytobiorcow

Udost臋pnij ten post

Kredyt studencki to dobra inwestycja, pod warunkiem, 偶e dobrze si臋 go wykorzysta. Wielu m艂odych ludzi, kt贸rych znam wzi臋艂o takie kredyty aby zainwestowa膰 je w programy inwestycyjne oparte o fundusze inwestycyjne. Ca艂y okres a偶 do sp艂aty pieni膮dze s膮 pomna偶ane, p贸藕niej kredyt sp艂aca si臋 sam na r贸偶nicy oprocentowania, a pieni膮dze wci膮偶 s膮 pomna偶ane. P贸藕niej mo偶na np. dofinansowa膰 sobie zakup w艂asnego mieszkania, czy zakup samochodu.

Udost臋pnij ten post