Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanka14

Podpaski kontra tampon - co jest lepsze???

Polecane posty

Gość Hanka14

Nie wiem co używać tampony czy podpaski - jakie jakie są firmy podpasek zapachowych??

Gość szabadaba
naturella jest rumiankowa

Gość nadia...
tamponow na dzien najlepiej ale pamietaj ze w tych poczatkowych dniach kiedy krwawienie jest wieksze bo w tych pozniejszych wyciaganie go nie bedzie przyjemne...:/a podpasek najlepirj cieckich naturella rumiankowa...tak jak inni mowia...:)

Gość Hanka14
a czy są oprócz naturella inne ???

Gość nadia...
jasne always bella mnostwo ich wystarczy isc do sklepu wiec radze ci isc do potrzeb dobierzesz jakie dla ciebie...

Tampony tylko gdy mozesz je czesto zmieniac, szczegolnie w pierwszych dniach. 3h maksymalnie przy obfitym krwawieniu. Niestety sa kobiety które 5-6 godzin przetrzymuja jeden tampon, a potem wielkie zdziwienie ze jakies zapalenia czy (co bardzo czeste) nadżerka

Gość Hanka14
wiecej piszcie pomoy!!!!!!!!!!!!\

Gość Hanka14
W piątek 29,09,06 ide na spacer na 14km i chce nałożć podpaske która mogę nosić bardzo długo np>5-7 godz

Gość jakaajaakll/

Gość jakatak1232
Wiecie ,że kiedyś poszłam do szkoły i zapomniałam podpasek ,a miałam wtedy obfity okres . I klapa całe spodnie miałam we krwii , po prostu straszne prawda , wypytałam wszystkich nauczycieli czy mogą mi pożyczyć podpaski . Nikt nie miał więc kupiłam chusteczki chigieniczne i włożyłam do zakrwawionych majtek. Nic to mi nie pomogło . gdy wracałam do domu biegłam ile sił w nogach do sklepu po podpaski . W domu wszysko powiedziałm mamie ,a ona poweidział ,że to dla mnie nauczka !! Od tego czasu nosze całe opakowanie podpasek!!!

jak bedziesz miala obfity okres to nie ponosisz jej 5-7 godzin niestety. wiem, ze sa takie specjalne wklady dla kobiet z nietrzymaniem moczu, tena lady czy cos takiego. albo specjalne pieluchomajtki, ktore na ewno by wchlonely. no ale to tylko w wypadku gdy ci takie cos nie bedzie przeszkadzalo. naprawde nie masz gdzie wymien tej podpaski? nawet gdzies pod krzakiem, spakujesz w woreczek i wyrzucisz.

Gość malinka177
nie nos podpasek przez 5 godzin.....zmieniaj co 2-3 godz a tak naprawde powinno sie zmieniać jak tylko zauważysz troszke wiecej krwawienia na podpasce,aby nie było nieprzyjemnych zpchów i nie zbyt przyjemnego uczucia,a z tymi tamponami to tak nie za bardzo,tampony, uzywaj ich żadko,bo nie każda z nas może nosic tampony....

Gość zrób tak
załóż podpaskę i włóż rano sobie tampon. Po 3, óra 4 godzinach wymień tampon i zostanie Ci podpaska. Powinno wystarczyć. Wyciągnięcie tamponu jest szybsze niż klejenie się z podpaską gdzieś za krzakiem.

Gość donna999
ja też czasem używam tamponu i podpaski jednocześnie,szczególnie właśnie na jakieś wyjazdy.Tamponu latwiej się jest pozbyć.Nie oszczędzaj jednak na tamponach kup dobrej firmy,ja próbowałam tanich tamponów i zdarzało się że wogóle nie mogłam ich włożyć tymbardziej jeśli żyjesz w jakimś stresie.Podpaski mogę polecić super i bardzo tanie w Lidlu za 2,99 Bardzo cieniutkie,z siateczką i ze skrzydełkami,wcale nie widoczne-LADDY.

Gość zauz
załóż tampon i podpaske, nawet jak tampon przy obfitym krwawieniu przecieknie to reszte zatrzyma podpaska...jeden raz jak ponosisz tampon dluzej to nic ci sie nie stanie, ja zakladam tampon nawet na noc i spie do rana, bo jak mam podpaske to zasnąc nie moge, w ogole sie nie ruszam, taki mam dyskomfort. i jakos nigdy nie mialam zadnych swinstw, wystarczy tylko bardzo starannie sie myc i czesto-przy okresie nawet 7 razy czasem to robie dziennie.

Gość Hanka14
do zazu- to prawda ,że w podpasce w nocy czujesz się okropnie

Gość Hanka14
czy według was dziewczyny podpaski naturella są drogie??????????