Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość lucas761

Moje objawy, co myslicie? Lekarz dopiero w czwartek

Polecane posty

Gość lucas761

Witam, mam taki problem ze zdrowiem. Zaczęło sie od zapalenia gardła, lekarka zapisała mi duomox, po jednym dniu jego zażywania dostałęm czerwonej wysypki na całym ciele, a ze była to sobota to musiałem pojechać do lekarza dyżurnego na pogotowiu, a tam pani doktor na szybkiego stwierdziła ze to uczulenie i zmieniła mi duomox na rovamycine. Pięc dni to zazywałem, gardło przestało boleć. Dwa dni potem zrobiłem sie bardzo słabiutki, senny itp. Poszedłem do tej pierwszej lekarki, powiedziałem o uczuleniu, zmianie leku. Lekarka stwierdziła ze mozliwe ze mam mononukleoze, kazała mi zjeść jeszcze jedno opakowanie rovamycine, łykać falwit i magnez i wysłała mnie na badania. Oto one: AST (11-34) 42U/l ALT (8-45) 42 U/l Glukoza 83mg/dl Odczyn PBD ujemny Mocz barwa - żółta odczyn - kw c. właściwy 1025 urobilinogen w normie nabłonki 1-2 w normie Krwinki białe 1-3 w normie Wynik badania hematologicznego RBC 4,95, -HCT 41,1 MCV 83, -RDW 11,4, HGB 14,5, MCH 29, MCHC35,5, PLT 420, - MPV 6,9, WBC 5,2, LYM 2,4, MID 0,3 GRA 2,5, MID% 5, GRA% 48, wszystkie w normie, +LYM% 47 norma 20-45 Wzór krwinek białych Podzielone 42 Kwasochłonne 1 Limfocyty 57 OB po 1 godz. 18j Zgłosiłem sie z nimi do tej lekarki, stwierdziła ze to nie mononukleoza, ale coś podobnego, ze już mi przeszło. Kazała łykać hemofer, wit b, i magnez. Minęło od tej pory miesiąc a ja nadal czuje sie slaby, przy jakimś niewielkim wysiłku odrazu sie upocę i opadnę z sił, np 2 kilometry piechotą to pot gwarantowany. Niekiedy po przyjsciu z pracy, to padam na łóżko jak trup iśpie kilka godzin, mimo ze całe noce praktycznie przesypiam. Boli mnie głowa, w sumie w róznych miejscach, przeważnie taki ból u góry głowy jakby mi ktoś przed chwilą bejsbolem przylożył. No i latają mi mroczki przed oczami. Są dni kiedy głowa nie boli, ale slabosć i mroczki nie ustępują ani na chwilę. Niekiedy temperatura mi skacze pomiedzy 36,0 a 37,5 stopnia C. Czy ktoś moze mi pomóc i powiedzieć co mi jest??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować