Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to sem ja

na czym polega oczyszczanie twarzy u kosmetyczki?

Polecane posty

Gość to sem ja

jak w temacie.

na poczatku nalozy ci maseczke rozgrzewjaca na twarz co jakis czas podgrzewa ja taka elektryczna poduszka oczywiscie profesjonalna po kilkunastu minutach sciaga to powoli najpierw czolo policzki i broda i zaczyna wyciskac podobno odchodzi sie od tego oczyszczania ale ja to robie od 13 roku zycia niestety mam problemy z cera i jestem bardzo zadowolona nie mam zadnych blizn ani nic w tym stylu

Gość to sem ja
ale powidz mi jeszcze, czy po takim zabiegu wyciskania nie wygląda się gorzej niż przed? Szczerze to boję się, ze jak stamtąd qyjdę, to przynajmniej przez parę dni będę straszyć ludzi. I czy mocno boli?

tzn tak w moim przypadku jest tak: mnie bardzo boli , czesto prosze o przerwy bo nie moge wytrzymac, najgorzej na miekkich czesciach twarzy a z kolei moja mama to uwielbia mowi ze to dla niej jak masaz zawsze wizyty ustawiamj sobie tak by tego dnia juz nigdzie nie wychodzic bo rzeczywiscie twarz wyglada nie najlepiej , ale z kazdym dniem jest coraz lepiej ptem jest taka gladka cera i jeszce bardzo wazna rzecz musisz wybrac kompetentna kosmetyczke bo zla moze narobic szkod

trzeba jeszcze dodac ze jak zaczniesz chodzic do kosmetyczki na czyszczenie to musisz to robic regularnie, bo jak przestaniesz chodzic to czeka cie wysyp pryszczy

to nie parwda ja chodze nieregularnie i wcale tak nie jest to nie jest regula

w moim przypadku jest super tarfilam na znakomita kosnetyczke co innego dermatolodzy przepisuja tylko beznadziejne masci...

Gość kolejny Doswiadczony D
ciekawe ile wydajecie na te tortury miłe panie:>

Gość kolejny Doswiadczony D
ciekawe ile wydajecie na te tortury miłe panie:>

Gość ellu066
Ja chodze na oczyszcznie laserowe-nie boli , brak zaczerwienien. Po mozna od razu nakladac makijaz-efekt super, polecam! koszt ok.90 zl

hm tak masz racje juz sie od niego odchodzi ale jednak jeszcze jest uznanie dla niego efekty po nim sa dluzsze i to dziwne ze kosmetyczka nalozyla ci maseczke algowa to sie robi miedzy oczyszczaniami , w przerwie ok 2 tyg a nie zaraz po oczyszczaniu...

Sonnen teraz popularna jest mikrodermabrazja (czy jakoś tak :) ) Nie wiem jakie są efekty, bo nie probowałam. Oczyszczaniem mozna było zrobić więcej krzywdy niż pozytku :O Że nie wspomnę o tym jak wygląda twarz "Po" :O

Gość o chryste panie
polega na oczyszczaniu

katarina tak masz racje po nie wyglada najlepiej jednak mikrodermabrazji nie zrobisz jak masz ropne wypryski

Gość Beatka prawie kosmetyczka
hej. jesli chodzi o czyszczenie twarzy to rzeczywiscie nie jest to za przyjemne no chyba ze ktos ma bardzo malo wypryskow i wagrow ze nie ma co robic to wtedy da sie przezyc. podstawowe czynnosci to: 1. ocena stanu skory 2.zmycie makijazu 3. nalozenie maski rozgrzewajacej i zrobienie tzw."parowki" 4. zmycie maski rozgrzewajacej 5. wyciskanie wagrow i krostek 6.dezynfekcja twarzy 7. zastosowanie garsonwalu czyli padu o malej czestotliwosci zeby pozamykac pory 8.nalozenie maski sciagajacej albo odzywczej. 9. MOZNA ZASTOSOWAC ALGI NP MIETOWE W CELU ZMNIEJSZENIA ODCZYNU SKORY oczywiscie najlepiej jest starac sie wykonywac czyszczenie w miare regularnie bo skora sie luszczy i nadal zatykaja sie pory ale nie we wszystkich wypadkach, czasami wystarczy jednorazowe czyszczenie, choc bardzo rzadko. pozdrawiam.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość lanerkaa
Twarz można oczyszczać na wiele sposobów. Prowadzę od 2 lat własny gabinet kosmetyczny i ostatnio wprowadziłam do swojej oferty oczyszczanie wodorowe, które okazało się bardzo skuteczne. Na stronie http://aquasure.com.pl/ mozecie o tym wiecej poczytac powiem tylko, ze klientek z dnia na dzien przybywa wiec jesli prowadzicie wlasny gabinet to sadze, ze warto to sprawdzic.