Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unltd

szanse?

Polecane posty

Gość unltd

Witam! Mam 23 lata i od jakiegoś czasu stałego partnera. Choruje na endo od jakichs 3 lat, jestem po usunieciu torbieli z jednego z jajnikow wraz z mala jego częścią. Od 1,5 roku leczę się antykoncepcją hormonalną. Postanowiliśmy to z chlopakiem wykorzystać-jakies 3 tygodnie temu współżyliśmy ze sobą(bez zabezpieczenia). Pytanie jest proste. Czy to że choruje zmniejsza w jakis sposób prawdopodobieństwo zajścia w ciążę?? Wskaźnik Pearla określa skutechność pigułki hormonalnej (w moim przypadku Harmonet i zażywnie go tzw perfekcyjne-bez opoźnień i innych zaburzeń wpływających na wchłanianie) na 1 ciążę wsród 100 kobiet przez rok. Czy wskaźnik ten zmienia się w jakis sposób przy tej chorobie??

Nie nie zmienia z czego wiem. Bo hormonu działaja też na sluzuwkę poza macicą o normalnie blokują jajeczkowanie. Ale dziwne,że nie spytałaś swojego lekarza.

Gość unltd
Nie pytalam bo przed współżyciem wydawało mi się oczywiste że antykoncepcja hormonalna jest skuteczna. Lekarze wręcz zakładają że jeśli jej nie odstawie nie ma szans na ciążę. Dopiero teraz jakoś zaczęłam sie zastanawiać dlaczego.