Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malam lamal

co zrobic aby po antybiotyku nie dostac grzybicy?

Polecane posty

Gość malam lamal

jogurty? a mzoe jakies specjalne tab.?

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Lakcidofil lykaj w maksymalnych dawkach. Nie jedz cukru i slodyczy.

Gość Trilac
jest dobry, choć w smaku ohyda. A możesz też dostać grzybicy pochwy, więc lepiej w trakcie kuracji stosuj lactovaginal albo floragyn

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
W sklad trilacu wchodza drozdze,lepszy jest lakcidofil.

Gość trilac
no ale jest to przecież osłona na antybiotyki, więc też jest skuteczny i grzybicy nie będzie

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
Zawsze mam biegunke po antybiotyku i wyobraz sobie,ze przy trilacu tez-wiec ochrania raczej kiepsko. Naprawde polecam Lakcidofil,sprawdzilam na sobie.

Gość mamtosamoooo
ja tez mam biegunki, myslicie ze to po antybiotyku???? biore curam

Gość lacidofil
nie ma takiego leku jak LAKCIDOFIL... jest lacidofil, w ogole to sa poprostu bakterie, ktore sa np w jogurtach.. actimel itp.. lacidobacillus sp. itp. pozdr. A trilac jest tak samo skuteczny jak lacidofil

a po co zaraz łykac antybiotyki smiesza mnie ludzie co to pokasłuja i juz biegna do lekarza a jest na rynku tyle naprawde dobrych leków na bazie ziół pozniej jak org sie przywyczai do antybiotyków ciezko mu walczyc bo leki juz nie działaja

Gość Kakaska
Brać leki osłonowe - probiotyki lub symbiotyki. Wiem, że bardzo dobrze pomaga Multilac. Zawiera on aż 9 wyselekcjonowanych żywych szczepów bakterii probiotycznych. Dzięki temu innowacyjny proces enkapsulacji zapewnia zwiększoną trwałość i skuteczność bakterii probiotycznych. Zaletą jest, iż nie wymaga on przechowywania w lodówce.

Gość isolda79
Tez mam ten sam problem, jedna grzybicę wyleczę, parę dni i już mam kolejną i nie zawsze biorę antybiotyki. Chyba faktycznie zaczną brać jakieś probiotyki. A ten multilac to jest faktycznie taki skuteczny, bo chciałabym cos naprawdę dobrego?

poczytajcie o zywych bakteriach kefirowych lub tzw." ziarna kefirowe " "grzybek tybetanski" smakuje tak jak maslanka ale to bomba zdrowia.

Zdecydowanie trzeba prać probiotyki przy antybiotyku bo nie we wszystkich jogurtach są probiotyczne bakterie wręcz w większości niema. Musi być na jogurcie napisane zawiera żywe kultury bakterii. Ja ostatnio pierwszy raz zastosowałam wspomniany przez kogoś MULTILAC i muszę przyznać że moim zdaniem to nowość godna polecenia

Gość afadro
Isolda79 a lecząc grzybicę leczysz także partnera, bo jeśli nie to znaczy że Ty go zaraziłaś grzybicą a teraz on zaraża Ciebie. Przy grzybicy pochwy multilac raczej nie za bardzo, potrzebne tu są leki przepisane przez ginekologa i szczepy bakterii zasiedlające pochwę. Multilac zawiera głównie szczepy bakterii zasiedlające przewód pokarmowy, powinnaś go brać gdy stosujesz antybiotyki.

Gość isolda79
Partner był pierwszym podejżanym jeżeli chodzi o zarażanie, ale został wykluczony przez ginekologa :-) Wiem że sam multilac nie pomoże, ale biorąc antyniotyki na grzybicę staram się jednak przyjmnować probiotyk bo nie chcę sie leczyć bez końca :-) Ile można rezygnować z seksu :-)

Gość szkrabku
jogurty + globulki dopochwowe (ja zawsze stosuję apivaginum). leki osłonowe pewnie i działają, ale skoro już trujemy się antybiotykiem, to noże lepiej osłaniać się czymś naturalnym...

Gość szkrabku
jogurty + globulki dopochwowe (ja stosuję apivaginum). leki osłonowe na pewno działają, ale skoro i tak trujemy się w pewnym stopniu antybiotykiem, to warto oslaniać się czymś naturalnym.

Gość storki88
raz mimo stosowania duzej ilosci jogurtow dostalam grzybicy, potem przy kolejnej kuracji antybiotykami dostalam nystatyne oslonowo a ostanio niestety na pecherz dostalam cipronex i przy nim juz tylko probiotyki stosowalam i nie dostalam grzybicy a to dosc silny lek o szerokim spektrum dzialania.

Gość tinka78
Mysle ze ważne jest to odpowiednie ochronienie żoładku i jelit. Dlatego teraz tez jak tylko czeka mnie antybitykoterapia to wole wziąc i cos na jelita i np. polprazol w tabletkach - osłonowo na żoładek.

Gość monar
Ja polecam drożdże. Można je kupić w aptece, oczywiście probiotyki i różnego typu jagurty, kefiry itp. Jak coś się zacznie dziać z żołądkiem można faktycznie sięgnąć po Polprazol Acidcontrol, bo to skuteczny lek.

Gość kajetanka23
Znam ten problem.Jak tylko zapomnę o tym,zeby przy antybiotykterapii wziac probiotyk to swędzenie murowane.Tragedia,potem męcze sie kolejne 3 tygodnie czopkami zeby to wyleczyc. Chociaz teraz brałam eterol i odpukac probiotyk spełnił swoją rolę,a ja nie musiałam biegac po ginekologach.

Gość proste jak drut
"co zrobic aby po antybiotyku nie dostac grzybicy?" Odpowiedź jest dziecinnie prosta: NIE BRAĆ ANTYBIOTYKÓW. ;)

Gość hanka77
W sumie jest to jakieś wyjście,ale nieraz niestety nie da sie ominąc tego etapu unikniecia antybiotyku i wlasnie tak jak pisza dziewczyny konieczne jest aby brac probiotyk.Tylko pamietajcie ,najlepiej jest go brac 2h po antybiotyku.

Gość mziba
przy antybiotyku biore na układ pokarmowy enterol, na narzady kobiece łykam provag, do tej pory się sprawdzał, więc nie kombinuje więcej.

witam. na poczatku stycznia skonczylem kuracje antybiotykiem i... dostalem grzybicy. od 3 tygodni zle sie czulem. glownie biegunki. posiew kalu wykazal grzybice. podczas brania antybiotyku lacidofil, lacidofill i jeszcze raz lacidofill i to podwojne dawki, lecznicze a nie podtrzymujace. do tego srebro koloidalne i jeszcze raz srebro koloidalne. od wczoraj biore. czuje dzis sie swietnie.

Poprostu nie brac syntetycznych antybiotyków,w to miejsce przyjazne dla organizmy srebro nanokoloidalne,które równiez niszczy grzyby i wirusy

Kto juz w dzisiejszych czasach truje sie antybiotykami syntetycznymi,sa duzo lepsze srodki i nie prowadza do grzybicy,antybiotyki były dobre 50l temu ale nie dzis

Gość bojka999
dieta i unikanie słodyczy to oczywiście bardzo ważna sprawa, ale żeby uniknąc grzybicy po antybiotyku należy brać probiotyk - ja polecam doustny probiotyk ginekologiczny Lacibios Femina, w formie kapsułek on jest - łykasz jedną dziennie o dowolnej porze i skutecznie chroni układ pokarmowy i moczowo-płciowy przed grzybicą w momencie przyjmowania antybiotyku, odbudowuje mikroflorę po prostu i chroni przed kolejnymi problemami z grzybicą :)