Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chyooo

gejsze

Polecane posty

Gość Chyooo

Mam taki problem..chcialabym zostac gejszą w Japonii..to takie moje 'male' marzenie.. Czy istnieje taka szansa? I czy znacie jakies strony internetowe o szkolach dla Gejsz.. Piszcie proszę co wiecie na ten temat. Mam takie marzenie i zamierzam je zrealizowac!

Gość Malinowa rusalka
Jak masz 14 lat to moze sie udac.. Napewno musisz znac doskonale japonski i umiec grac na shamisenie..oprocz tego musisz miec KUPE kasy na kupienie kimon na rozne pory roku:) Male szanse..tez kiedys chcialam.

Gość Malinowa rusalka
Eh.. jak tak kalkuluje to naprawde musisz miec kupe kasy a) na zajecia z jezyka jap. b) na instrument ktory trzeba sprowadzic z jp bo u nas napewno nie ma c) na lekcje gry na wyzej wymienionym a to czy KTOKOLWIEK u nas w pl uczy to tez mam spore watpliwosci Moze zacznij od korespondencji z ludzmi ktorzy mieszkaja w Kioto np , jak pewnie wiesz wlasnie TAM sa prawdziwe gejsze.. Chciaz wlasciwie prawdziwych juz nie ma:/ Po amerykanskiej gejszy chyba wszystko jest tam juz mozliwe. Musisz byc bardzo uparta i zdeterminowana.

Gość justysia000990099
I musisz byc naprawde wykształoca...

Gość Malinowa rusalka
Laska, gejsza zostac to jest naprawde ... Wiesz wogole czym one sie zajmuja? Jesli jest to fascynacja przez mange czy film bazujacy na ksiazce to moze lepiej dac sobie spokoj. Prawdziwa gejsza to nie jest lalka ktora siedzi i ladnie wyglada - to sa maiko i one maja takie byc. Normalne gejsze musza sie znac na absolutnie wszystkim bo od tego wlasnie sa !!! Od zabawiania. Od rozmow na temat polityki poprzez sztuke na zupelnych pierdolach konczac. No chyba ze chcesz zostac taka z "tych" dzielnic Tokyo..gdzie laski zabawiaja kolesi ktorzy nie oczekuja od nich niczego oprocz podwiniecia sredniej jakosci kimona.Ale wtedy to juz nie sa gejsze. Te prawdziwe sa na wymarciu. To nie jest zachcianka tylko powazny wybor drogi zyciowej.A jak jeszcze nie jestes japonka to jest poprostu niemalze nieosiagalne... ale moze akurat Tobie sie uda?

Gość fanka makro
lol chcesz byc luksusowa dziwka?

Gość Chyooo
gejsze nie są dziwkami, to kwestia moralnosci..osoba wychowana w religii katolickiej nie jest wstanie tego pojąc!!! ja nie uwazam siebie za katoliczkę i mam inne mniemanie o moralnosci.. gejsze to artystki.. Do rusałki: Mam trochę znajomych w Japonii ale są to jedynie internetowe znajomosci i osoby z ktorymi rozmawiam po ang. japonskiego dopiero zaczęlam się uczyc.. hmm..i co by tu zrobic..

Gość Chyooo
eh chcialabym zeby mi sie udalo..mysle,ze to nie jest zachciewajka..gotowa jestem zostawic wszystko.. ale czy mi sie uda..

Gość nie-gejsza
A nie myślicie, że do tego trzeba urody japońskiej? Przecież gejszami zostaja tylko nieliczne Japonki, które spełnią wszytskie wymogi (nie tylko posiadające wykształcenie, ale też wyglądające odpowiednio). Wydaje mi się, że gejsza nie może pochodzic z innego kraju niż z Japonii....tylko aktorka z "Wyznań gejszy" była Chinką, ale to tylko film.