Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiki miki

co na stres i przepracowanie..? Błagam!

Polecane posty

ja też kiedyś ciągle czułam się zmęczona i przepracowana i lekarz mi doradził, żebym uzupełniała niedobory magnezu w organizmie. Jestem wegetarianką, więc u mnie łatwo było o jego niedobór, bo najwięcej jest go w mięsie... poza tym kawa wypłukuje magnez z organizmu, a ja lubię jej dużo pić. I stąd te ciągłe zmęczenie. Teraz mam w apteczce zawsze Maglek :) to taki preparat z magnezem i witaminą B6, która ułatwia jego wchłanianie. Jest dużo preparatów z magnezem na rynku, ale ja się jakoś uczepiłam tego Magleku i jestem z niego zadowolona :) poza tym jest dość tani (jakieś 8-9 zł w zależności od apteki - 50 tabletek - przyjmuje się jedną dziennie i to w zupełności wystarcza). Możesz spróbować z tym magnezem i mam nadzieję, że wkrótce Twoje samopoczucie się poprawi :)

Gość a ja powiem tak
sprawdź żelazo - od żelaza braku możesz czuć się ospała i zmęczona. jeśli chcesz brać magnez to ytylko firmy MBE ma ona aż 150 jonów magnezu. A inne dużo mniej i trzeba je brać kilka razy dzinnie. Jak bierzesz magnez to popatrz na jony magnezu.

Gość Ewwa20
bodymax tabletki z żeńszeniem albo Maxivit dla niej. Do tego pić pokrzywę i zieloną herbatę.

Gość kasienieczka
ja polecam stres-stop poprawia nastrój ale nie zamula, przez co można spokojnie dalej pracować, wzmacnia też i uodparnia organizm bo ma magnes, mace i żeń-szeń

Gość Zwiedziłam już trochę
Odpoczynek ,sen spacer ruch na świezym powietrzu ,sex. A chemia jako dodatek

Gość mała jola
najlepiej znależć jakieś zjęcie, które pozwala zapomnieć o pracy i relaksuje.musi to być coś interesującego dla Ciebie.No i koniecznie trzeba znależć czas na odpoczynek od pracy-może to być aktywny odpoczynek(wycieczki sport itp.)

Gość tylko
a jeżeli mi ten materac nie pomoże to w jakim terminie mogę go zwrócić?

Gość agata1976
na pewno palenie papierochów wzmaga stres, więć lepiej nie palić.a co do tego stres-stopu to też słyszałam,że jest dobry bo moja przyjaciółka bierze i jej pomaga.ma ponoć łagodny, ziołowy,nieuzależniający skład.ja sama jestem jednak zwolenniczką naturalnych metod-zdrowy styl życia, dieta itd.

Gość agata1976
a tak z ciekawości- ile ten materac kosztuje?

Gość tylko
od 80 do 150 zl zależy jaki rozmiar

Gość agata1976
dzięki za odpowiedz;)

Gość lidzia k.
a ja robie tak, że każdego wieczoru przed zaśnięciem leżąc już w łóżku staram się rożlużnić wszystkie męśnie całego ciała naprawdę pomaga.

Gość kasienieczka
lidziu a w jaki sposób to robisz jakoś partiami niewiem np.ręka-noga?i czy trzeba jakoś kontrolować te mięśnie?czy to trudne?

Gość lidzia k.
może na początku być to troszkę trudne ale można się nauczyć.stopniowo szyja,kark,plecy,ręce,nogi.ja tak robie już dłuższy czas i dla mnie to proste;)powodzenia

Gość małgorz999
po jakim czasie dziala stres stop???????????????

Gość małgorz999
???

Gość małgorz999
up

Gość kosztuje tyle
małgorz stres-stop kosztuje ok.16 zł w mojej aptece-szczecin (20 kapsułek), ale w aptekach internetowych można pewnie taniej dostać.Ja biore i pomaga nieco,ale nie wiem czy to naprawde działa czy to siła sugestii, ale tak czy siak bede brała dalej

Gość relax relax
na stres i przepracowanie najlepszy jest relax a dopiero jeśli to nie pomaga to jakieś apteczne środki

Gość kosztuje tyle
Małgorz-a działa już po paru dniach jak na mnie.zaprzyjażniona pani w aptece mówiła, że są tacy co biorą go sporadycznie od czsu do czasu i też działa, i są tacy co biorą regularnie codziennie-czyli ja hmm...powiedzmy profilaktycznie.według p.aptekarki można stosować doraźnie, ale nie jest to wówczas jakieś silne działanie jak przy środkach na receptę i można też go stosować w taki sposób jak ja;)

Gość pomagajcie
a mozna bras stres stop i deprim, chyba nie koliduje to????

Gość raczej nie powinno kolidować
ale Deprimu nie powinno się brać przy zażywaniu tabletek antykoncepcyjnych gdyż zawiera on dziurawiec a dziurawiec zmniejsza skuteczność tabletek antykoncepcyjnych.

Jeśli czuje się Pani przepracowana, proszę pomyśleć o urlopie. Powinna Pani dbać o balans między pracą a odpoczynkiem. Proszę znaleźć zawsze w ciągu dnia odrobinę chwili dla siebie na relaks: książkę, spacer, jakąś formę aktywności fizycznej.

Gość jermund
Generalnie ja ostatnio też mam taki okres, że przez pracę mam za dużo stresu i szukam czegoś co mi pomoże. Czytam na stronie https://nervomix.pl/ o tym leku i wydaje mi sie, ze moze byc skuteczny. Jest tu ktos kto stosowal i moglby napisac kilka slow o efektach?