Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

jakie sa zarobki w Niemczech

Polecane posty

Gość przeprowadzam

28.09] 14:10 alibaba b Jestem studentką i chciałabym w przyszłym roku wyjechać na 3 miesiace do pracy do Niemiec. Mam pierwszy certyfikat wiec dogadac sie potrafie. Jeszcze nie wiem, czy to ma byc kelnerowanie, czy opieka ,czy sprzatanie. Chcialam sie tylko dowiedziec ile moge w ten sposób zarobic miesiecznie??

Gość *werka*
opieka nad starymi ludzmi 24h jest najlepiej platna . kelnerowanie nie tak bardzo bo niemcy prawie nie daja napiwkow.

Gość alibaba b
a ciezko jest dostac taka prace jak opieka nad starszymi ludźmi?? tylko to równiez trzeba i gotowac i prac prawda?? I jaka płatnosc??

Gość *werka*
chyba nie za ciezko, bo wciaz w gazetach widze ogloszenia ze szukaja do jakiejs babci albo dziadka.

Gość alibaba b
ktos jeszcze sie wypowie??

Gość alibaba b
kto mi ,,przeprowadził,, topic

Gość JML
znajoma dostaje 5 € na godzine, opiekuje sie niepelnosprawna pania.Wychodzi z nia na spacery i na zakupy.

Za opieke nad starszymi osobami placa w granicach od 800 - 1200 €uro w knajpach w zaleznosci jaki to lokal 500-800 + napiwki (z tym tez jest roznie)

Gość wandzia barmanka
uwazaj na prace u cyganow, narobisz sie przez caly miesiac za 200euro albo wcale ci nie zaplaca. Znam wiele takich przypadkow.

Gość krasnalek
a gdzie bedziesz mieszkac? mozesz z nami krasnalami

Gość kleo7
czesc, jestem w niemczech od dwoch lat glownie kelneruje zarobka sa do 1000e miesiecznie i zalezy gdzie trafisz bo ja tutaj np.mam jedzenie i mieszkanie wliczone w koszta wiec te zeczy mnie nie dotycha kaske mam dla siebie,przedewszystkim musisz wiedziec czy chcesz byc legal czy na czarno no a napewno trzeba uwarzac na pracodawcow turki to chamy chca tyklko jednego hmm na niemcow tez trzeba uwarzac ogolnie musisz miec oczy otwearte i niedac sie oszikac na kasie. pozdrawiam i zycze powodzenia p.s z jezykiem nie ma problemow tutaj jest tyle polakow ze co niektorzy kumaja. i najlepiej jest samemu znalesc prace bez zadnych posrednikow bo wiesz jak to sie konczy buzka

Gość do kleo a jak ty
znalazlas ta prace ze masz lokum i jedzenie? wychodzisz 1000 na mies na czysto?niezle! jak to zalatwic,tez jestem wlasnie w niemczech.napiszesz wiecej? pozdrawiam ps.masz umowe? ake przeciez nie mozna pracowac legalnie jak ma sie polski paszport,masz ubezpieczenie na prace w gastronomii?napisz wiecej please buzka

Gość wandzia barmanka
jesli knajpa ma dobry utarg a tak jest w centrum mozesz zarobic do 4000 euro

Gość ja zarabiam 6 tys. euro
sprzatam po ludziach

Gość wandzia barmanka
a gdzie robisz?

Gość wandzia barmanka zarabia
chyba na alexander platz w berlinie nie slyszalam jeszcze ze w bedienungu zarabia sie 4000 tyle to nawet lekarze tu nie maja

Gość wandzia barmanka
nie wierzysz? pracuje w barze, mieszkanie mam u szefa za darmo, dorabiam sprzataniem, i jeszcze sie ucze, spie po 4 godz na dobe

Gość FlashMan
Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji, co kolega po fachu - Kleo. Także mam zagwarantowane wyżywienie, mieszkanie całe dla siebie, ubezpieczenia, opiekę lekarską, wyjścia do disco, piwko po pracy każdego wieczora. Zarobek to teraz będzie ok. 1100 Euro na rękę.

Gość kata-ba
a ile na godzine za sprzatanie

Gość bollek
a ile placa za zbieranie szparagow?

Gość cati82
Slyszalam ze w Niemczech sa wysokie zarobki minimum 1200 euro a zycie podobno tak tanie jak w Polsce?? Chodzi o jedzenie i czynsz ze tak samo jak w PL. Prawda to?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
Toś źle dziecko słyszała.

Gość durnowate
jak was czytam to mi sie flaki przewracaja ,ze niby tyle zarabiacie...standard.kelnerowanie to od 5-9 €na godz,sprzatanie od 6-9 € na godz...mieszkam tu juz kilka lat i jnei slyszalam zeby ktos na sprzataniu zarobil 4000€ potem taki jeden z drugim w Polsce sie naczyta takich glupot i ...a brak slow ..dajcie sobie dzieci na wstrzymanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość durnowate
jesli chodzi o jedzenie to jest moze tansze,ale te z dolnej polki,czynsz 300-2000 na miesiac,a sa drozsze

Gość garagamelka ...
wandzia barmanka --> musialabys sie zajechac zeby zarobic fizyczna praca 4000€ na miesiac, doba nie ma tyle godzin moja mila, tak sie sklada ze znam zarobki w niemczech, wiec nie pociaskaj tu kitu... no chyba ze w ramach mieszkania "u szefa" swiadczysz dodatkowa uslugi :-P. durnowate --> masz racje, ludzie sie naczytaja a pozniej jak odpowiesz zgodnie z prawda na, na marginesie bardzo niegrzeczne, pytanie : "To ile ty tam zarabiasz" to uslyszysz : "no cos ty, ja slyszalam/lem ze tam sie zarabia 3 razy tyle !"

Gość Sozialempfnger
No coz , ja pracuje 10-20godzin tygodniowo i dostaje do reki 3000 - 4000 e. miesiecznie :) A dokladniej 1200e z kasy panstwa (tzw. socialu) , a reszte dorabiam (na czarnucha oczywiscie) sprowdzajac autka do polski ;) Przez ta "fuche" mowie praktycznie plynnie po turecku hehe .

Gość garagamelka ...
No to rzeczywiscie masz cie czym pochwalic... :-O. Uwazaj zebys przez przypadek w czambul nie dostal od twoich "kolegow"... ;-)

Gość Sozialempfnger
W zasadzie mam sie czym chwalic , ale tego nie robie ;) A turasy nie sa moimi kolegami , sa mi potrzebni bo dzieki nim mam domek na mazurach i niedlugo bede mogl calkiem przeniesc sie do polski , nie martwiac sie o brak kasy , czy o prace ktorej nie bede potrzebowal :) Trzymam sie tylko z polakami , z turasami robie interesy ;)

Gość kojak45
Tak, praca nad osobami starszymi to cięzka praca, miesiecznie około 1000 - 1200 euro. Czyli ( 4000 - 4800 zł na polskie, to w Polsce zarobisz tyle w 4, 5 miesiąca..wieć sie opłaca )Teraz za mniej nikt nie chce pracować! W fabryce czekolady, płaca 1200 - 1500 euro +15 % wynagrodzenie za pierwszy miesiąc, także w Polsce w miesiac nigdy tyle nie zarobisz! Także, naprawde każda praca jest opłacalna w Niemczech, tylko trzeba najpierw tą prace sprawdzić, a raczej sprawdzić tych, ktorzy oferują ta prace, Pozdro kojak.

Gość agnes24
jesli chodzi o prace to zalezy w jakim miescie sprzatanie dostaje sie teraz 10 albo 12 euro za godzine praca w barach czy restauracjach odradzam u turkow 5 euro a u niemcow 6lub 7 lub 8 w zaleznosci od jezyka wygladu i czy pracowalas juz w tym a ludzi starszych zarobisz 1000-1200 plus zwrot kosztow podrozy i zwrot ubezpieczenia maly problem jest 24 godziny na dobe jest ta praca najbardziej polecalabym sprzatanie jak mialabys gdzie mieszkac na te 3 miesiace pozdrawiam