Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NARIARI

mam takie pytanie...

Polecane posty

Gość NARIARI

no wiec gin kazala mi zrobic przerwe w brniu tbletek(bralam novynette przez ponad 3 lata). wlasnie koncze ostatnie opakowanie i zastanawiam sie jak dlugo jestem jeszcze chroniona przez tabletki???bo w sumie normalne uprawialam sex w czasie 7 dniowej przerwy...czy przez te 7 dni dalej jestam chroniona czy juz musze sie zabezpieczyc??

Gość 19 latka
no przez pierwsze 2 dni tak ale potem juz bym uważala..

ja nie liczylabym na ta \'\'ochrone\'\',tylko inaczej bym sie zabezpieczala jak nie planujesz dzidziusia!

Gość NARIARI
no to jak to sie dzieje ze przez ta tygodniowa przerwe podczass brania tabletek nie zachodzi sie w ciaze??

a tak ze robisz przerwe 7 dniowa na wystapienie miesiaczki, pozniej tj 8 dnia bierzesz rozpoczynasz kolejne opakowanie, poziom hormonow jest na tej samej pozycji. jesli nie wezmiesz pigulki 8 dnia to poziom hormonow maleje. no to tak ...mi sie zdaje :)

Gość NARIARI
no tak czyli ze jesli nie wezme 8 dnia tabletki to w ciagu tych 7 wczesniejszych dni moge zajsc w ciaze czy nie?? bo ja juz sama nie wiem...teraz tak sobie pomyslalam ze przeciez organizm nie wie ze nie wezme 8dnia tabletki wiec powinna byc nrmalna ochrona...