Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomóżcieeeee

Obyczaje XXI wieku

Polecane posty

Gość Pomóżcieeeee

Witam! Mam do napisania pracę na jutro z języka polskiego. Chodzi o wypracowanie w charakterze krótkiego spisu obyczajów, a mianowicie: zachowania przy stole, na bankietach, w szkole, na ulicy, w komunikacji miejskiej itp. Nie wiem jak się do tego zabrać =/

Gość nie wiesz a to takie proste
w komunikacji miejskiej - młodzież nagmninnie nie utępuje miejsca matkom z dziećmi na rękach staruszkom i inwalidom :O w szkole klnie sie na lekcjach, robi jaja z nauczycieli , nie uczy się, nie szanuje siebie nawzajem i pokątnie uprawia seks na przerwach - w toaletach tudzież innych kątach :P nie ma zachowania przy stole - ponieważ posiłki młodzież jada zazwyczaj przed kompem a nie razem z rodzicami przx stole - zanik wartości rodziny:O na bankietach nowobogaccy chlają gorzałę hektolitrami i szczypią towarzyszące im suczki :O - oto Polska właśnie _

Gość ja widzialam tymochowicza
1. najpierw ciaza, potem sub potem rozwod i dopiero odnalezienie porzadnego patrnera 2. nie ma jednostki rodziny, kazdy zyje osobno 3. mlodziez jest glupia, leniwa, nie uczy sie i tylko seks im w glowie jak zwierzetom rozplodowym

Gość Pomóżcieeeee
Jest jak jest, ale Polonistka, kobieta starej daty, wolałaby poczytać o obyczajach zgodnych z normami moralnymi :P

Gość nie wiesz a to takie proste
nie ważne co chciałaby usłyszeć polonistka - zreszta skąd wiesz co chciałaby? - przecież ma oczy i widzi no ne? napisz zgodnie z prawdą - nie przekłamuj teraźniejszości bo w przyszłości znów będzie kłopot z historią...:O

Gość ja widzialam tymochowicza
no to albo obyczaje XXI wiek, albo marzenie XIX wiecznej scietej glowy ;) wybieraj, ale ja jest starej daty to pewnie jej te obyczaje sie nie podobaja ;) napisz, moze tak: mimo postepu i rozwoju cywilizacji ludzie niechetnie porzucaja tradycje , o! I wtedy opisz, ze mimo iz do osciola nie chodza - jest wigilia, milosc kwitnie i geje i lesbijki mowia o sobie otwarcie... ups, chociaz jak jest starej daty to moze nie. Ale cos o podtrzymywanych tradycjach.

Gość to może być dobre na
zakończenie a co wcześniej?:O

Gość brak moralności...