Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajkaa

co zrobic zeby wlosy sie nie przetluszczaly co drugi dzien?

Polecane posty

Gość zapytajkaa

mam taki problem ze nigdy nie mialam z tym problemu a tu nagle co drugi dzien wlosy nie nadaja sie do niczego. sa strasznie przetluszczone. nie mialam problemow dermatologicznych. skad to sie bierze? pomozcie!!

Gość zapytajkaa
ale zbudowalam pierwsze zdanie :O wstyd

Gość to kwestia hormonów wieku
ja jak miałam 10 lat to mylam 2x w tyg, dzis mam juz wiecej i myję codziennie :D to kwestia higieny i estetyki, ale niektorym to wisi (tak obserwujac ludzi na ulicach) :o

Gość eqeqeeewq3
ja mam tak samo - mam długie, gęste kręcone włosy i zawsze miałam je raczej suche. Pamiętam że gdy byłam młodsza, myłam je raz na tydzień, bo naprawdę nie wymagały częstej pielęgnacji, aż do kolejnego mycia wyglądały świetnie. Miałam wtedy włosy do pasa. Teraz mam włosy do łopatek i już następnego dnia, albo po 2 dniach są b. tłuste. Czemu tak jest? :( Teraz je muszę myć co 2-3 dni, a jest to dla mnie bardzo niekomfortowe, bo mi schną kilka godzin,a suszarek nie używam.

Gość ja też nie wyobrażam sobie
hormony pracują, to ni ejest taki problem umyć włosy co drugi dzień ?

Gość eqeqeeewq3
dla mnie jest, bo własciwie cały dzień mam do wyrzucenia. Mam naprawdę bardzo, bardzo gęste włosy i schną mi ok. 6 godzin. Suszarek nie używam, bo mam włosy kręcone i po suszarce robi mi się szopa na głowie.

Gość zapytajkaa
zaden problem ale mam dlugie wlosy i wydaje w ciul kasy na szampony :)

No ja tez mysle,ze umycie wlosow co drugi dzien,to nie problem. Poza tym nawet jak wlosy sie nie przetluszczaja, to na drugi dzien juz inaczej pachna i nie wyobrazam sobie ich nie umyc. Poza tym czytalam ostatnio,ze suszenie szuszarka wcale nie jest szkodliwe-pod warunkiem,ze robi sie to dobrze-a wiec nie suszy sie zbyt goroacym powietrzem i trzeba zachowac odleglosc ok 20 cm od wlosow. A suszenie naturalne powoduje,ze luski wlosow sie wolniej zamykaja czy cos takiego i potem wlosy wygladaja troche jak sianko- co akurat w moim przypadku jest 100% prawda.

Gość zapytajkaa
oj prawda prawda. ja slyszalam ze po suszeniu suszarka wlosy sa przesuszone a mi sie tluszcza :O mam tluste przy skorze a suche koncowki. niestety szampony przeznaczone do pielegnacji takich wlosow gowno daja

Gość unikajcie jak ognia
szamponów do włosów przetłuszczających, bo te wcale nie pomagają w przetłuszczaniu, a tylko wysuszaja włosy

eqeqeeewq3, moze sporobuj sobie kupic jakies kosmetyki lub odzywki do wlosow,ktore sie nadmiernie pusza. Ja osobiscie nie moglabym zyc bez suszarki. pomijam fakt,ze szlag ciezki by mnie trafil,gdybym miala czekac pare godzin az mi wlosy wyschna, a po drugie przy stylizacji suszarka potrafie je ladnie ulozyc,a jak schna naturalnie,to mam takie sianowate straki.

Ja tez musze myc włosy co 2 dni. Niestety ja je musze suszyc od razu po umyciu, nie mogę sie połozyc z mokrą głową, bo rano każdy stoi w swoja stronę i nawet zabiegi z prostownicą nic nie dają. Poza tym na luskus z suszarką mogę pozwolic sobie tylko na weekendzie, bo wtedy przyjeżdża moja mama ze swoja suszarką (pracuje cały tydzien poza miastem), a moją własną suszarkę szlag trafił. Ech.

Gość zapytajkaa
nie wiem na ile jest prawda ze szampony do przetluszczajacych wlosow je przesuszaja skoro uzywam ich od kilku lat i jest bez zmian

Gość unikajcie jak ognia
moje włosy cholernie przesuszają a czy szampony do włosów przetłuszczających coś pomagają Ci i włosy sie mniej przetłuszczają?

Gość zapytajkaa
no wlasnie nie. i dzisiaj sie zastanawialam czy nie przerzucic sie z fructisa na jakis tani szampon z biedronki :D chociaz jakbym go nie uzywala to moze mogloby byc gorzej?:O

Gość jak ktośz was ma czas
to niech użwa płukanek ziołowych po każdym umyćiu... Wystarczy zagotować(najlepiej w wodzie mineralnej lub filtrowanej):rumianek, szałwię,pokrzywe,skrzyp etc, do wyboru do koloru :) Pogotowaćtrochę, przestudzić, przecedzić noi polewamy tym naparem do miski, potem przelewamy do garnka i znowu, z 10 razy by sięprzydało i nie spłukiwaćtego!!! Po kilku razach jużwidaćefekt. Noi w ogóle jak spłukujemy włosy to ostatnie płukanie chłodnąwodą!!! Do szmponu można dodaćparękropli jakiegośolejku-np herbacianego,pichtowego etc.

Gość unikajcie jak ognia
no to po co męczysz włosy takimi szamponami? ja tam myję zawsze szamponem do włosów suchych i jest taki sam efekt - włosy muszę myć codziennie, a przynajmniej włosy są odzywione i ładnie wyglądają tylko co jakis czas stosuję szampon do włosów przetłuszczających jeśli czuję, że są zbyt przeciążone odżywczą pielęgnacją:)

Gość to idż do fryzjera
skoro masz gęste włosy, poproś o pomoc, żeby zaproponował fryzurę, która ja przerzedzi i będzie się dawała modelować suszarką - suszarka to nie aż takie zło, do tego coś zapobiegającego puszeniu i już. Czasem prócz narzekania trzeba coś działać !

To co napiszę będzie straszne dla Was;) Też wiem coś o tym problemie... tylko u mnie było jeszcze gorzej... włosy 5 godzin po umyciu już sie do nieczego nienadawąły.. Były ogromnie przetłuszczone. Zapytałam mojej fryzjerki co mam zrobic, a ona to, że kiedy jeszcze była w szkole, to jej wykładowca powiedział, że najlepiej nie myć włosów przez 2 tygodznie (!) Przyznam zamurowało mnie! Ale w związku z tym, że mam wakacje do października postanowiłam spróbowac. Co prawda wytrzymałam ok1,5 tygodnia... było cięzko.. źle sie czułam... Wiadomo jak to jest! Ale... co ciekawe.. faktycznie troszeczke pomogło.. i późnieej myłam raz na tydzieć... Teraz być moze kiedy znow będę studiowac to pewnie zwiększę częstotliwość.. ale faktycznie! Rezultaty były! Także polecam- chociaż nie jest to łatwe kiedy głowa swędzi... i same źle sie czujemy w swoim ciele:)