Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agi234

Co na łamliwe i rozdwajające paznokcie?

Polecane posty

Gość hmm hmm hmm
też mam ten problem... niestety. Paznokcie potrafią mi wyrosnąć na długie, ale szybko się łamią... pękają z boku i na dodatek są strasznie giętkie...

no jest cała masa odżywek w drogeriach - ale one o róznych skutkach=/ polecam maczać paznokcie w podgrzanym oleju; po paru już dniach są mocniejsze :)

Gość hmm hmm hmm
Lunatica a jak ta twoja koleżanka stosowała ten olejek? Wcierała w paznokcie? Po jakim czasie zauważyła efekty?

Gość hmm hmm hmm
po części opętana---> ale takim zwykłym oleju? Jak długo trzeba te paznokcie w nim maczac?

tak, w takim zwykłym; chociaż z oliwek (no ale już droższy) działa także dobrze na skórę wokół paznooci. uważaj, aby ten olej nie był za gorący; bo się dość szybko nagrzewa; jak długo? - to zależy na ile masz cierpliwość- ja moczyłam nie mniej jednak niż 5-6 min przez 10 dni każego wieczoru; od tamtej pory (tj. już jakieś parę m-cy) mam przerwę, bo nie ma na razie konieczności.

Gość wpiszę się gościnnie
no i żelatyna w przyswajalnej postaci

Gość hmm hmm hmm
po części opętana---> mam rozumieć, że ci pomogło? Ale coś mi się nie chce wierzyć, że taki zwykły olej wystarczy...

wiesz, ja nie miałam jakiś specjalnych problemów z paznokciami, chciałam je tylko wzmocnić- moja nauczycielka od chemii miała zawsze baaaardzo długi SWOJE paznokcie i zawsze wszystkie jednakowej długości (tzn. nigdy jej żaden nie pękł:D )...no więc któregoś razu, z koleżankami zapytałyśmy o tę tajemnicę :P to ona poleciła nam maczanie w zwykłym oleju (ale olej słonecznikowy, rzepakowy czy nawet olejek rycynowy to zawsze przede wszystkim MASA nienasyconych kwasów tłuszczowych, które to właśnie odżywiają paznokcie - więc na który się nie zdecydujesz, będzie chyba OK). ja wybrałam ten zwykły - no efekty były bardzo szybko odczuwalne. ogólnie, możesz jeszcze łykać capivit a+e - w połączeniu, na pewno pomoże.

Gość hmm hmm hmm
dziękuję, od dziś będę maczała paznokcie w oleju, i smarowała olejkiem rycynowym. Słyszałam, że picie zelatyny z wodą daje efekty... też wypróbuję. Mam jeszcze w zamiarze kupić tabletki z pokrzywy, na wzmocnienie. Chcę pokazać moim koleżankom z akrylami, że można samemu wyhodować ładne i zdrowe paznokietki :D

Gość missmarta
polecam coś "kupnego": odżywkę w formie trójfazowego olejku firmy Essence. rozprowadza się ją na pzanokciu i skórce wokół za pomocą kuleczki, wmasowuje, a potem czeka, aż wyschnie. osobiście jestem zachwycona: stosuję od miesiąca i paznokcie mam super! twarde, różowiutkie, skórki nie zarastają mi płytki, ani się nie zadzierają:) a wcześniej było tak kiepsko, jak u Autorki topiku:(

Od ponad dwóch miesięcy codziennie przez kilka minut moczę paznokcie w oliwie z dodatkiem kilku kropel witaminy A i E - do kupienia w aptece za 8 zł od buteleczki. Naprawdę są efekty!

Gość słonik
Witam , ja też mam essence, ale nie pomaga:(((Używałam tysiące odżywek olejków i nic nic nic:(((( pozostało malować utwardzaczem-KILLYS polecam ,szybko wysycha i nie niszczy paznokci. Zaczęłam też pić żelazo musujące, u mnie sprawa wynika pewnikiem zanemii-chociaż nie wyglądam na anemiczkę -hih-ale mam niski poziom hemoglobiny.Dziewczyny zróbcie sobie badanie krwi, nic niekosztuje, a czasami wiele wyjasnia. A no i oczywiście żeby była poprawa nie wystarczy kulka dni ale przynajmnie ze 2 miesiące, paznokieć musi praktycznie cały odrosnąć żeby był mocniejszy.Rośnie od macierzy i tylko tam może ulec poprawie, ale ten co już wyrośnięty to raczej się nie poprawi:) Pozdrawiam:)

Gość missmarta
Bu, doprawdy, nie mam pojęcia, ile może u nas kosztować. Ja kupiłam za durne 1 euro. Zapomniałam jeszzce dodać, że popijam też herbatkę ze skrzypu polnego - nie wiem, na ile działa, ale sumienie mam spokojniejsze.